Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
LABORATORNA_ROBOTA_4.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
06.11.2018
Размер:
250.37 Кб
Скачать

3. Використання набору “автофігури” для накреслення блок-схем алгоритмів.

  1. Блок-схеми можна створювати за допомогою автофігур, які знаходяться в меню Вставка/Рисунок/Автофигуры/Блок-схема або одноіменної кнопки на панелі Рисование.

  2. В кожній фігурі блок-схеми, викликаючи правою кнопкою миші Контекстне меню/Добавить текст, можна надрукувати відповідний текст.

  3. Для того, щоб з’єднати блоки лініями, необхідно спочатку згрупувати окремі фігури блок-схеми. Для цього необхідно натиснути (Выбор объектов), виділити блок-схему, переміщуючи мишу з натисненою кнопкою та згрупувати, використовуючи Контекстне меню/Группировать або Действия/Группировать панелі Рисование. Потім необхідно вибрати об’єкт Стрілка на панелі Рисование та з’еднати фігури стрілочками.

  4. Для редагування схеми її необхідно розгрупувати (Контекстне меню/Разгруппировать або команда Действия/Разгруппировать панелі Рисование), а в кінці процесу знову помістити в кадр.

Приклад виконання блок-схеми

Виконання роботи.

Створення таблиць

Використовуючи вставку таблиць, за допомогою меню Таблица/Вставить таблицу або Таблица/Нарисовать таблицу створити таблицю по даним лабораторної роботи №3 такої структури:

Випуск продукції (надані послуги) підприємством за місяць

п/п

Вид продукції

( послуги)

Кількість

Ціна за одиницю

Загальна вартість

1

2

10

Сума :


Для обчислення загальної вартості виконати команду Таблица/Формула, після знака = ввести відповідну формулу, для обчислення суми використати Таблица/Формула/Вставить функцію =SUM(ABOVE).

Скопіювати таблицю ще раз, першу розсортувати по виду продукції (послуг), Таблица/Сортировка другу – по вартості, примінити до них різні варіанти автоформату (границі і заливки).

Створення візитки

Застосовуючи технологію роботи з графічними об’єктами, з об’єктами WordArt, створити візитку директора підприємства з вказанням назви підприємства, ПІБ директора, адреси підприємства, телефону, факсу та створити об’яву цього підприємства.

Побудова блок-схеми.

Створити блок-схему алгоритму, в якій у блок “Дія 1” вставити простий математичний вираз згідно завдання (табл.2) Лабораторної роботи №3

Зміст

Назви завдань записувати за допомогою меню Формат/Стили и форматирование у вигляді стилю Заголовок 2.

В кінці документу створити зміст, згідно виконаних завдань, за допомогою меню Вставка/Ссылка/Олавления и указатели.

Після слова зміст вставити зноску з текстом Зміст лабораторної роботи №4 за допомогою меню Вставка/Ссылка/Сноска.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]