Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
CONTR_ist_mijnarod_vidnos.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
06.11.2018
Размер:
266.75 Кб
Скачать

3. Порядок поточного і підсумкового оцінювання знань студентів денної і заочної форми навчання

Оцінювання знань студентів денної форми навчання з вибіркової навчальної дисципліни здійснюється на основі результатів поточного модульного контролю, завданням якого є перевірка розуміння певного матеріалу, вироблення навичок самостійного опрацювання текстів, здатності їх осмислення та уміння представити знання матеріалу публічно чи письмово.

У відповідності з наказом ректора № 395 Про затвердження нової редакції «Порядку оцінювання знань студентів» від 04. 06. 2009 р. та відповідної ухвали Вченої ради університету «Про нову редакцію Порядку оцінювання знань студентів» від 28.05.2009 р., а також ухвали Вченої ради університету «Про підсумки навчального процесу за перший семестр та завдання на другий семестр 2009/2010 навчального року» від 25 березня 2010 р (із відповідними змінами до пунктів 2.3, 4.5 та 4.6 ухвали від 28.05.2009 р.) та враховуючи специфіку навчальної дисципліни кафедра визначила наступний перелік видів аудиторної і самостійної роботи, а також критеріїв їх оцінювання, які дають можливості разом з успішно виконаними модульними завданнями впродовж семестру накопичити студентам денної форми 100 балів.

Перелік видів аудиторної роботи та їх оцінка (в балах) для студентів денної форми навчання:

- сумліннсть відвідування та активність на семінарських заняттях – 30 балів

- конспект джерел до семінарських занять 10,0 балів.

- конспект джерел по питаннях, які опрацьовуються самостійно – 10,0 балів. - виконання 2-х модульних контрольних робіт - 20, 0 балів (оцінюється в діапазоні: 0 – 10,0 балів кожна)

- підготовка і захист наукового реферату – 10,0 балів

- підготовка презентації на одну з тем семінарських занять – 10 балів

- підготовка доповіді на наукову студентську конференцію – 10 балів

- оформлення конспекту лекцій з курсу дисципліни – 10 балів

- підготовка резензії на одне з видань зі списку рекомендованої літератури до семінарських занять – 5 балів;

Аудиторні види робіт (сумлінність відвідування та активність на семінарських заняттях; конспект джерел до семінарських занять; підготовка і захист наукового реферату підготовка презентації на одну з тем семінарських занять) максимально складають 60 балів.

Сумлінність відвідування та активність на семінарських заняттях сумарно включає бали за відвідування (1 бал за кожне заняття) та бали за відповіді на семінарських заняттях (в діапазоні 0 – 4 відповідно із змісту), враховуючи 6 практичних занять.

  1. Особливості поточного контролю знань студентів заочної форми навчання

Оцінювання знань студентів заочної форми навчання з вибіркової навчальної дисципліни (за аналогією із студентами денної форми) здійснюється на основі результатів поточного модульного контролю, хоча реалізація такого контролю відбувається переважно з урахуванням самостійної роботи студентів.

Формами поточного контролю знань студентів заочної форми навчання можуть бути: домашні письмові роботи з дисципліни (готуються у формі контрольної роботи), конспект самостійно опрацьованого переліку питань по дисципліні, а також (за розсудом викладача) модульні (контрольні) завдання, що виконуються в аудиторії, чи інші встановлені види робіт.

Індивідуальні завдання для домашнього самостійного виконання видаються під час установчої сесії (начитки лекцій). Такі завдання можуть включатися до навчально – методичних посібників для самостійного вивчення дисципліни, розміщуватись на сайті університету або видаватися безпосередньо студентам.

У міжсесійний період проводяться групові чи індивідуальні консультації за графіком складеним кафедрою і доведеним до відома студентів під час начитки лекцій.

За місяць до початку сесії студенти здають або пересилають поштою на кафедру виконані домашні роботи. Дата подання робіт фіксується на кафедрі в спеціальному журналі. Роботи студентів мають бути перевірені кафедрою у семиденний термін, і в разі недопущення їх до захисту, поверненні студентам для доопрацювання.

Під час сесії студенти обов’язково захищають свої домашні роботи в ході співбесіди з викладачем. Написання і перевірка модульних (контрольних) завдань проводиться в сесійний період згідно з розкладом.

Відповідно до нормативних документів університету щодо поточного контролю знань студентів, а також враховуючи специфіку викладання дисципліни, кафедра визначила наступний перелік видів самостійної роботи, а також критеріїв їх оцінювання, які дають можливість накопичити студентам заочної форми навчання 100 балів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]