Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НМК з бюджетної системи.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
06.11.2018
Размер:
1.13 Mб
Скачать
    1. Методичні рекомендації до виконання самостійної роботи студента

Відпрацьовуючи матеріал лекцій, студент зобов’язаний відмітити в конспекті твердження, визначення, висновки, зміст або обгрунтованість яких йому незрозумілі, та звернутися до рекомендованої літератури за розв’ясненнями. При відпрацюванні лекцій необхідно звернути увагу на питання для самоконтролю, відповіді на яких мають знайти студенти під час опрацювання конспекту та рекомендованої літератури. Якщо рекомендована література не містить необхідних пояснень, необхідно звернутися до викладача з питанням на практичному занятті або в час, що виділений для індивідуальних консультацій з викладачем. Якщо на семінарі задане питання, що має часткове значення або слабко пов’язане з темою, що обговорюється, викладач має право призначити студенту індивідуальну консультацію в межах часу, що встановлюється діючим навчальним планом.

При виконанні самостійної роботи студент має користуватися конспектом та іншими джерелами із списку рекомендованої літератури, а також технічними засобами (калькуляторами, ЕОМ тощо).

Підготовка творчо-аналітичного завдання вимагає користування додатковою літературою, Інтернет-джерелами. Творчо-аналітичне завдання повинно бути оформлено письмово, містити титульний аркуш, текст дослідження, список використаних джерел. Структура завдання: 1) актуальність дослідження; 2) основний зміст та аналіз проблеми; 3) висновки. Робота доповідається на семінарському занятті. Доповідачу можуть бути задані питання з боку студентів і викладача. Творчо-аналітична робота оцінюється відповідно до повноти розкриття питання та повноти наданих відповідей на запитання. Роботи студентів, які є ідентичними або близькими за змістом, не оцінюються.

Підготовка доповідей здійснюється студентами за вибором, на добровільних засадах. Виконання таких завдань вимагає користування додатковою літературою, Інтернет-джерелами, може відбуватися у формі опитування тощо. У випадку, якщо студент не може знайти джерело, він має звернутися до переліку рекомендованої літератури, а у випадку, якщо відповіді джерела не містять, - до викладача за порадою додаткових джерел. Доповідь оцінюється відповідно до повноти розкриття питання.

Письмові самостійні роботи виконуються студентами в аудиторії під час практичних занять. Роботи містять декілька варіантів, що унеможливлює повне дублювання робіт студентів, списування тощо. Письмові самостійні роботи мають відображати отримані студентом теоретичні та практичні знання під час лекцій та практичних занять, а також результати самостійного опрацювання літератури. В кожній самостійній роботі можуть міститися: 1) відкриті теоретичні питання; 2) тестові завдання як теоретичного, так і практичного характеру; 3) задачі. Використання конспекту або додаткової літератури під час виконання письмової самостійної роботи забороняється. Порушення цього правила приведе до зниження оцінки або до повторного виконання даного завдання індивідуально під час консультацій.

Оцінка роботи здійснюється викладачем під час перевірки письмових самостійних робіт відповідно до встановленої для даного виду робіт кількості балів. Оцінка робіт здійснюється, виходячи із повноти виконання завдань, правильності виконання завдання, акуратності виконання завдання.

Основною формою поточного контролю виступає проміжний модульний контроль. Протягом курсу для студентів передбачено проведення проміжного контролю з усіх чотирьох розділів дисципліни. ПМК охоплюють весь матеріал розділів, містить теоретичні і практичні завдання у вигляді: 1) відкритих теоретичних питань; 2) тестових завдань. Виконання ПМК відбувається під час практичних занять і розраховане на 2 академічних години. Кількість варіантів ПМК – 30. Студенти мають своєчасно і послідовно виконувати завдання. Користування додатковою літературою, конспектом забороняється. Можливе використання калькуляторів для здійснення обчислень. Оцінка роботи ПМК здійснюється на підставі критеріїв: 1) повноти виконання завдання; 2) послідовності виконання завдань; 3) правильності відповідей; 4) дотримання вимог до математичних записів; 5) акуратності виконання.

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ЧОРНОМОРСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ ПЕТРА МОГИЛИ