Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мет_ВИК_ДП-спеціаліст_2011.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.11.2018
Размер:
174.59 Кб
Скачать

1.3 Склад пакета документів дипломного проекту (роботи)

Дипломний проект (робота), що подається для захисту до ДЕК, повинна налічувати:

  • оформлену пояснювальну записку дипломного проекту (роботи);

  • графічні матеріали до дипломного проекту (роботи);

  • доповідь-анотацію на виконаний дипломний проект (роботу);

  • інсталяційний пакет програмного забезпечення дипломного проекту (роботи) на машинних носіях;

  • програмні демонстраційні і допоміжні матеріали на машинних носіях;

  • відгук керівника дипломного проекту (роботи);

  • рецензію на дипломний проект (роботу).

Пояснювальна записка, графічні матеріали, програмне забезпечення і програмні демонстраційні і допоміжні матеріали дипломного проекту (роботи) оформляються згідно з «Методичними вказівками щодо оформлення дипломного проекту (роботи) для спеціальності 7.080403 «Програмне забезпечення автоматизованих систем» напряму підготовки 0804 «Комп’ютерні науки» усіх форм навчання» [1].

Доповідь-анотація на дипломний проект (роботу) може бути виконана в довільній формі в обсязі 2-4 сторінки машинописного тексту. Доповідь-анотація на дипломний проект (роботу) має відображати основні етапи виконання дипломного проекту (роботи), отримані результати і висновки автора щодо отриманих результатів та їх використання.

1.4 Вимоги і заходи щодо захисту дипломних проектів (робіт)

Порядок захисту дипломних проектів (робіт) визначається Положенням про Державні екзаменаційні комісії вищих учбових закладів і передбачає:

  • 10-хвилинну доповідь про хід виконання дипломного проекту (роботи), головні отримані результати і висновки автора щодо отриманих результатів та їх використання.;

  • відповіді на запитання членів ДЕК і присутніх на захисті;

  • виступи членів ДЕК і присутніх на захисті з оцінками дипломного проекту (роботи), що захищається;

  • обговорення результатів захисту дипломних проектів (робіт) членами ДЕК на закритому засіданні ДЕК і прийняття рішення по кожному з поданих для захисту дипломних проектів (робіт);

  • оголошення результатів захисту дипломних проектів (робіт).

Захист дипломного проекту (роботи) може проводитися на іноземній мові.

У разі захисту дипломного проекту (роботи) на іноземній мові студент повинен узгодити такий захист з випускаючою кафедрою, кафедрою іноземних мов університету і отримати дозвіл на захист дипломного проекту (роботи) на обраній ним іноземній мові, для чого йому необхідно написати заяву, яка подається на ім'я декана і узгоджується з завідуючими вищезазначених кафедр.

Захист дипломного проекту (роботи) іноземною мовою враховує доповідь, запитання і відповіді на запитання, які відбуваються обраною іноземною мовою. Крім того, всім членам ДЕК пропонується переклад доповіді (державною мовою).

  1. Тематика дипломних проектів (робіт)

На початку останньої екзаменаційної сесії студентам-дипломникам видаються теми наукових напрямків, розроблені кафедрою; вони є визначаючими у виборі теми їх дипломних проектів (робіт). Під час переддипломної практики студенти виконують попередні проектні етапи майбутньої розробки:

  1. Науково-дослідний напрямок, яким займається кафедра.

  2. Питання автоматизації різноманітних технологічних процесів і установок, автоматизованих інформаційно-вимірювальних систем, систем автоматизованого контролю і керування.

  3. Розробка сучасних систем для різноманітних автоматизованих робочих місць керування виробництвом.

  4. Питання, пов'язані з удосконаленням учбового процесу; створення засобів для контролю і навчання, лабораторій і лабораторних стендів, допоміжних учбових засобів, моделей спеціальності, розробки автоматизованих навчаючих систем і окремих курсів навчання, створення АСУ вищої школи і т.п.

  5. Питання розробки сучасних інформаційно-довідкових систем, експертних систем і систем штучного інтелекту на базі засобів обчислювальної техніки.

Завдання можуть бути єдиними для окремого студента або комплексними.