Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БМ-СР-друк.-2011.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
04.11.2018
Размер:
491.01 Кб
Скачать

2.2. Загальні рекомендації та зміст самостійної роботи

На самостійну роботу за дисципліною «Бюджетний менеджмент» для студентів денної форми навчання відведено 54 години, для заочної форми навчання – 100 годин.

Під час самостійної роботи студентів передбачається допомога викладача – це оперативне керівництво як змістом, так і формою самостійної роботи над оволодінням знаннями та навичками в дні та часи передбачені графіком консультацій.

Для студентів денної форми навчання передбачається виконання індивідуального домашнього завдання і підготовка та захист реферату.

Індивідуальна самостійна робота передбачена робочою програмою і є складовою загальної самостійної роботи студентів. Її метою є надання можливості студенту навчитись вирішувати практичні завдання самостійно, отримуючи необхідну консультацію у викладача, вдосконалити свої знання у сфері управління бюджетною системою як у теоретичному так і практичному аспектах.

На виконання індивідуального домашнього завдання за основними темами дисципліни за графіком самостійної роботи для студентів денної форми навчання відведено 8 годин (Додаток А). У межах цього часу передбачається виконання одного індивідуального завдання. Робота виконується студентом самостійно у відповідності до змісту індивідуального завдання. Складається індивідуальне завдання з двох частин: теоретичної і практичної. Теоретична частина складається з чотирьох теоретичних питань, практична – з тестових завдань.

Завдання відповідно до вимог і за варіантами наведено у Методичних вказівках до виконання індивідуального домашнього завдання з дисципліни «Бюджетний менеджмент» для студентів спеціалістів напряму підготовки 0501 - «Економіка і підприємництво» спеціальності 7.050104 – «Фінанси» денної форми навчання / Укладачі: Короленко С. М., Короленко Р.В. – Кривий Ріг: КТУ, 2010. – 37 с.

Реферат має бути конкретним і висвітлювати такі моменти, як сутність досліджуваної проблеми, завдання аналізу, джерела інформації, посилання на використані літературні джерела. Обов’язково містить зміст, вступ, основну частину, висновок, перелік використаних джерел.

Для студентів заочної форми навчання передбачається підготовка та захист реферату і виконання тестових завдань.

Результати виконаних завдань оформляються у вигляді звіту у терміни, визначені згідно графіка самостійної роботи.

Викладення теоретичних питань повинно бути лаконічним, базуватися на останніх результатах наукових досліджень у цьому напрямку та сучасних нормах встановлених законодавчими актами.

При розв’язанні тестових завдань слід не тільки вказувати вірну відповідь, але і надати економічну інтерпретацію отриманих відповідей.

Студенти при виконанні завдань самостійної роботи повинні дотримуватись наступних вимог:

1. Робота виконується на стандартних аркушах формату А4. Не допускаються виправлення, граматичні і стилістичні помилки. У разі виконання роботи на комп’ютері використовується розмір шрифту 14 мм, полуторний міжрядковий інтервал, тип шрифту Times New Roman нижнє та верхнє поля становлять 2 см, праве поле – 1 см, ліве – 3 см .

2. На титульному аркуші повинні бути обов’язково вказані номер варіанту, який відповідає порядковому номеру у журналі відвідування.

3. Робота повинна містити посилання на використану літературу та список використаних джерел, складений відповідно із загальними вимогами.

Навчальну та спеціальну літературу студент підбирає самостійно, використовуючи запропонований викладачем список та бібліотечний каталог. Особливу увагу слід звернути на першоджерела, нормативно - законодавчі акти, періодичні видання, наукові статті, передовий виробничий досвід. Користуватися необхідно лише новими виданнями та останніми редакціями нормативних актів. Зібраний статистичний матеріал необхідно опрацювати, згрупувати, проаналізувати.