Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лабораторн_робот_Ч2.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
03.11.2018
Размер:
2.12 Mб
Скачать

1. Варіанти завдання

Завдання 1

Варіант 1. Розробити функцію та програму, яка її використовує для визначення кількості цифр в рядку, введеному з клавіатури, і тести, що підтверджують правильність роботи програми.

Варіант 2. Розробити функцію та програму, яка її використовує для інвертування заданого рядка і тести, що підтверджують правильність роботи програми.

Варіант 3. Розробити функцію та програму, яка її використовує для визначення кількості слів у тексті, що вводиться з клавіатури і тести, що підтверджують правильність роботи програми.

Варіант 4. Розробити функцію та програму, яка її використовує для поділу рядка на підстроки довжиною в 5 символів кожна, не враховуючи пробіл, і тести, що підтверджують правильність роботи програми.

Варіант 5. Розробити функцію та програму, яка її використовує для копіювання з заданого тексту даної частини в рядок і тести, що підтверджують правильність роботи програми.

Варіант 6. Розробити функцію та програму, яка її використовує для злиття заданих рядків з тексту, що вводиться з клавіатури, і тести, що підтверджують правильність роботи програми.

Варіант 7. Розробити функцію та програму, яка її використовує для визначення рядка максимальної довжини в тексті, що вводиться з клавіатури, і тести, що підтверджують правильність роботи програми.

Варіант 8. Розробити функцію та програму, яка її використовує для пошуку в рядку STR кількість входжень підстроки STR1 і тести, що підтверджують правильність роботи програми.

Варіант 9. Розробити функцію та програму, яка її використовує для знаходження кількості однакових символів у слові, що вводиться з клавіатури, і тести, що підтверджують правильність роботи програми.

Варіант 10. Розробити функцію та програму, яка її використовує для перевірки, чи є заданий рядок паліндромом (таким, що читається в обох напрямках однаково), і тести, що підтверджують правильність роботи програми.

Завдання 2

Варіант 1. Дано масив стрічок. Розробити функцію та програму, яка її використовує, для визначення елементів масиву, що не перевищують задану довжину, і тести, що підтверджують правильність роботи програми.

Варіант 2. Розробити функцію, яка записує даний масив в зворотному порядку та програму, яка її використовує, і тести, що підтверджують правильність роботи програми.

Варіант 3. Розробити функцію, яка визначає довжину кожної стрічки та додає в кінець стрічки її довжину, та програму, яка її використовує, і тести, що підтверджують правильність роботи програми.

Варіант 4. Розробити функцію, яка визначає максимальну і мінімальну довжини стрічок в масиві і міняє їх місцями, та програму, яка її використовує, і тести, що підтверджують правильність роботи програми.

Варіант 5. Розробити функцію та програму, яка її використовує, для визначення кількості входжень даного символу в кожен елемент(строку) масиву і тести, що підтверджують правильність роботи програми.

Варіант 6. Розробити функцію, яка відсортовує масив стрічок в порядку спадання, при чому, якщо є стрічки однакової довжини, одна мз них видаляється, та програму, яка її використовує, і тести, що підтверджують правильність роботи програми.

Варіант 7. Розробити функцію, яка міняє і-ту стрічку з і+1, де і змінюється від 1 до N, N–кількість елементів масиву, та програму, яка її використовує, і тести, що підтверджують правильність роботи програми.

Варіант 8. Дано два масиву стрічок. Розробити функцію та програму, яка її використовує, яка порівнює довжини відповідних стрічок і у випадку, коли довжина певної стрічки в одному масиві перевищує довжину відповідної їй стрічки в іншому масиві, то на місце довшої записати меншу, а на місце меншої – XYZ, і тести, що підтверджують правильність роботи програми.

Варіант 9. Розробити функцію яка її використовує, яка визначає довжину стрічки, яка кратна 3 та замінює її на перші 5 символів наступної стрічки, і тести, що підтверджують правильність роботи програми.

Варіант 10. Розробити функцію та програму, яка її використовує для поділу кожного рядка масиву на підстроки довжиною в 4 символи кожна, не враховуючи пробіл, і тести, що підтверджують правильність роботи програми.