Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ворд_БДН.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
02.11.2018
Размер:
1.25 Mб
Скачать

Хід роботи

  1. Створіть у текстовому редакторі Word документ і збережіть його в каталозі вашої групи у папці з Вашим номером під назвою Лабораторна1Прізвище (наприклад, Лабораторна1Климчук, Лабораторна1Москаленко).

  2. Першу сторінку Вашого документу зробіть альбомної орієнтації. Для цього виконайте таку послідовність команд: Файл - Параметры страницы – Орієнтация альбомная - ОК.

  3. Виберіть такі параметри до сторінки - ліве поле 3 см, решта полів - по 1 см. Для цього виконайте таку послідовність команд: Файл - Параметры страницы – Поля- \встановіть потрібні розміри\ - ОК.

  4. Заголовок документу – Лабораторна робота №1.АВТОБІОГРАФІЯ. Розмір шрифта - 28, шрифт – Vernada.

  5. Документ повинен складатися з п’яти абзаців і займати не менше, як пів сторінки. Розмір шрифта - 16, шрифт - Times New Roman. Стиль написання автобіографії вільний ( наприклад, дата і місце народження, домашня адреса, інформація про батьків, друзів, шкільні предмети, які подобалися, інші захоплення тощо).

  6. Перший абзац автобіографії виділіть червоним кольором.Для цього виконайте таку послідовність команд: виділіть текст – Формат – Шрифт - Шрифт - Цвет текста - виберіть червоний колір - ОК.

  7. Другий абзац автобіографії підкресліть пунктиром. Для цього виконайте таку послідовність команд: виділіть текст- Формат- Шрифт- Шрифт- Подчёркивание- виберіть пунктир- ОК.

  8. У третьому абзаці автобіографії всі букви подайте контуром. Для цього виконайте таку послідовність команд: виділіть текст- Формат- Шрифт- Шрифт- Видоизменение контур- ОК.

  9. У четвертому абзаці розрідіть букви на 4 пункти і збільшіть міжстічковий інтервал у 1,5 рази. Для цього виконайте таку послідовність команд: виділіть текст- Формат- Шрифт- Интервал- Интервал разреженный на 4- ОК. Знову виділіть текст- Формат- Абзац- отступы и интервалы- Интервал междустрочный полуторный- ОК.

  10. У п’ятому абзаці автобіографії кожне слово, починаючи з другого, змістіть відносно попереднього на 3 пункти. Для цього виконайте таку послідовність команд: спочатку виділіть друге слово у п’ятому абзаці- Формат- Интервал- Смещение текста вниз- на 3 пункта- ОК.Далі виділіть третє слово і знову виберіть Формат- Интервал- Смещение текста вниз- на 6 пунктов- ОК. і т.д.

  11. Перший і другий абзац відцентруйте по ширині тексту, всі решта абзаців – по лівому краю. Для цього використайте кнопки центрування тексту на панелі інструментів.

  12. Збережіть документ ще раз. Для цього варто лише натиснути на кнопку на панелі інструментів або вибрати команду Файл- Сохранить.

Контрольні питання

  1. Як задавати масштаб зображення у вікні Word?

  2. Як змінювати розмір і розташування вікон Word?

  3. Як переходити від одного вікна до іншого?

  4. Як користуватися лінійками прокрутки вікон?

  5. Як виконати «роздвоєння вікна», щоб бачити одночасно два різних фрагменти одного документа?

  6. Що таке панелі інструментів?

  7. Як внести зміну до складу і розташуванню панелей інструментів?

  8. Що таке контекстне меню і як їм користуватися?

  9. Як створити новий документ Word?

  10. Як зберегти документ на диску?

  11. Які параметри можна задати при зберіганні документа?

  12. Як установити інтервал часу, через який Word повинен автоматично зберігати документ на диску, щоб уникнути втрати інформації при збої або раптовому вимиканні живлення?