Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПРАКТИКА-2011.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
02.11.2018
Размер:
52.44 Кб
Скачать

Характеристика виробничої діяльності підприємства

Акціонерне товариство відкритого типу "Трембіта" - це потужне швейне виробництво. Колись це була фабрика індивідуального пошиття одягу, де працювало всього 24 робітники. Її було створено у Чернівцях одразу після визволення Буковини, у вересні 1944 року. Незабаром до фабрики приєднано промислові артілі і створено швейну фабрику, на якій працювало уже близько 1200 осіб. У січні 1964 року на базі цієї фабрики створено швейне об'єднання "Трембіта". У червні 1993 року колектив приватизував підприємство і створив акціонерне товариство відкритого типу "Трембіта", яке забезпечує роботою понад дві тисячі осіб. Основною продукцією підприємства є чоловічі костюми, піджаки, штани, жилети, куртки, плащі та пальта.

Підприємство працює стабільно, постійно нарощує обсяги виробництва. Виготовлена на світовому рівні продукція реалізується в Україні, Німеччині, Італії та Сполучених Штатах Америки. З 1992 року співпрацює з італійською фірмою "Конфіталія", з 1993 р. - з німецькою фірмою "Кайзер".

За 2001 рік випущено товарної продукції у порівняних цінах на 66331 тис. грн., на 6761 тис. грн. більше ніж у попередньому році, що забезпечило виконання планових показників на 113,5%. Реалізовано товарної продукції на 28179 тис. грн., у тому числі експорт 22696 тис. грн. Створено додатково 140 робочих місць. У модернізацію і технічне переоснащення вкладено 10 млн. грн., а головне те, що ці кошти зароблені підприємством.

За рік підприємство виготовляє майже 800 тис. од. чоловічого верхнього одягу, надзвичайно різноманітних за зовнішнім виглядом, конструктивними особливостями, структурою тканин, оздобленням.

Щодоби підприємство випускає 3200 од. піджаків, 3000 од. штанів. Середньомісячна заробітна плата склала 572 грн. Порівняно з 1990 роком обсяги виробництва зросли в 3 рази.

Щорічно підприємство сплачує податки у розмірі 7-8 млн. грн., в тому

числі:

  • пенсійний фонд - 2880 тис. грн.

  • фонд зайнятості - 225 тис. грн.

  • соцстрах - 345,8 тис. грн.

  • податок з громадян - 1624,3 тис. грн.

Керівництво підприємства завжди самостійно шукає вихід з скрутних становищ, використовує усе для нарощування обсягів виробництва, робить усе можливе, щоб дана продукція була відома у всіх регіонах нашої держави, щоб народ України мав можливість елегантно одягатися у вироби виготовлені співвітчизниками за доступними цінами.

Підприємство має у своїй власності мережу фірмових магазинів, де рекламується і реалізується дана продукція - це Київ, Дніпропетровськ, Чернівці, Харків, Запоріжжя, Львів і т.д.

В рік підприємство оформляє 380-400 вантажно-митних декларацій. Митні органи в контрактах про переробку давальницької сировини вимагають: специфікацію, розрахунки сировини, прикладних матеріалів, технологічну схему переробки сировини, в якій повинні бути відображені усі основні етапи переробки сировини та процес перетворення сировини в готову продукцію, кількісні показники на кожному етапі переробки з урахуванням технологічних витрат сировини.

Усі ці справи, клопоти ніколи не випадають з поля зору Генерального директора Стелли Омелянівни Станкевич. Родом вона з цих місць. Народилась 4 липня 1943 року. Сімнадцятирічною розпочала свій трудовий шлях швачкою-мотористкою на цій фабриці. Вищу освіту здобула у Київському технологічному інституті легкої промисловості. Працювала змінним майстром, економістом, інженером-технологом, начальником цеху, головним інженером, генеральним директором. З лютого 1983 р. до травня 1984 р. - секретар обкому профспілки працівників текстильної та легкої промисловості. І ось більше 18 років очолює трудовий колектив "Трембіти".

Стелла Омелянівна - голова ради директорів підприємств м. Чернівці, член виконкому міської ради, член колегії при голові обласної державної адміністрації. Нагороджена орденом "За заслуги III ступеня", золотою медаллю "За ефективне управління", орденом "Христа спасителя", призом "Кришталевий Ріг достатку", почесним званням "Заслужений працівник промисловості України",, почесний громадянин м. Чернівці, "Кращий роботодавець року", "Кращий платник податків".