Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Прог_ Нав пр_(ком.рят_від)_ЦЗ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
01.11.2018
Размер:
182.27 Кб
Скачать

5. Підведення підсумків навчальної практики.

5.1. За 3 доби до закінчення практики безпосередній керівник складає характеристику на курсанта-практиканта, яка затверджується начальником підрозділу. Підпис начальника скріплюється гербовою печаткою.

В характеристиці необхідно відобразити: обсяг та якість виконання курсантом програми навчальної практики, рівень підготовки його до виконання службових обов’язків та вміння реалізувати набуті теоретичні знання на практиці, навички курсанта складати службові документи, особисті моральні якості, дисциплінованість, культурний рівень та інше. Обов’язково виставляється оцінка за практику в займаній посаді.

5.2. Після закінчення навчальної практики курсант складає звіт, в якому відображає питання:

  • де, коли і на якій посаді проходив практику;

  • відомості про виконання програми відповідного виду практики;

  • відомості про виконання індивідуальних завдань та участь в раціоналізаторській, науково-дослідній роботі;

  • відомості про участь у виховній роботі з особовим складом, участь у спортивно-громадській і культурній роботі;

  • пропозиції щодо покращення умов проходження практики та внесення змін у програму.

5.3. До звіту додається:

  • індивідуальний план роботи з відмітками про виконання заходів;

  • службова характеристика;

  • щоденник з оцінками (підписами), затверджений начальником підрозділу;

  • графіки, схеми, таблиці, ескізи, фотознімки і т.і., додаток копій документів, складених у період практики;

5.4. По закінченні навчальної практики курсанти складають залік комісії, яка призначається наказом начальника ГУ(У) МНС України в області.

Комісія робить остаточний висновок про підсумки практики курсанта на підставі вивчення наданих курсантом документів, характеристики з місця практики, повноти відповідей курсанта на поставлені питання та виставляє оцінку у звіті курсанта.

За підсумками роботи комісії видається наказ по головному управлінню (управлінню), який надається до університету разом з пропозиціями та зауваженнями з питань змісту програми, організації практики та оцінкою рівня підготовки курсантів.

5.5. Курсанти, які не виконали програму навчальної практики і одержали незадовільні оцінки та відгуки про роботу, або які не захистили звіт на комісії, направляються на практику вдруге за рахунок канікулярних відпусток за узгодженням з ГУ(У) МНС України тієї області, в якій він проходив практику.

5.6. Якщо програма навчальної практики курсантом не виконана до початку наступного семестру, він до занять не допускається, а відраховується з університету з одержанням академічної довідки.

5.7. Комісією університету, яка призначається наказом ректора, після прибуття курсантів підводяться остаточні підсумки практики та виставляється оцінка до екзаменаційно-залікової відомості. Комісії надається право оскаржити підсумкову оцінку, яка виставлена комісією ГУ(У) МНС України області, якщо курсантом не представлені звітні матеріали у повному обсязі. З екзаменаційно-залікової відомості оцінка виставляється в додаток до диплому.

5.8. Підсумки навчальної практики обговорюються на загальних зборах курсу.

Перший проректор з навчальної та методичної роботи

кандидат психологічних наук, доцент

полковник служби цивільного захисту О.О. Назаров

ДОДАТОК 1