Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit_1_1.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
30.10.2018
Размер:
394.75 Кб
Скачать

Ковальський цех

Тут проходить штампування і холодна поковка. Але спочатку проходить розрізка металу на заготовки певної величини. Далі йде нагрів заготовки до певної температури. Після відбувається поковка за допомогою підкладного штампу. Також тут є печі для нагріву металу з якого пізніше роблять інструмент. Печі роблять на рідкому паливі.

Інструментальний цех

Цей цех складається з двох відділень: інструментального та ремонтного.

В ремонтному відділенні проводиться ремонт для виробництва, тобто проводиться ремонт станків, певних їх вузлів.

Інструментальне відділення – виготовлення оснастки та інструментів. Складається з заточувальної дільниці, термодільниці, слюсарної дільниці, вимірювальної установки.

Термодільниця складається з шихтового двора та двох вагранок. Шихтовий двір – це склад коксу та металобрухту, які засипають до вагранок, де все переплавляється, отримують розплав. Який використовується в якості ливарного розплаву для лиття за моделями. Але великі частини цільного металобрухту та чавунних болванок завантажувати до вагранок не можна, тому їх дроблять на капері. Лиття робиться за допомогою машинної формовки по роз’ємним моделям. Стальні моделі роблять в інструментальному цеху, а дерев’яні – на модельній дільниці( з дерева твердих пород).

Механоскладальний цех

Складається з відділення по ремонту КПП для ГАЗ-53 та відділення агрегатів. Тут закінчується цикл обробітки картера. В цьому цеху багато агрегатних верстатів. Існує спеціальна лінія збірки.

Також до складу цього цеху входить термічна дільниця, де проводиться загартовування металу токами високої частоти за допомогою індукторів, які нагріваються до великих температур. Індуктор розраховується та виготовляється під кожну деталь.

Склад готової продукції

Сюди приходить вже готова продукція, яка пройшла всі важливі стадії виробництва і вже готова до використання споживачем. Її добре змазують маслом, щоб запобігти процесу ржавіння, складують в спеціальні ящики.

Також існують інструментальні та матеріальні склади.

Ват “ Хімтекстильмаш”

Історія заснування і розвитку заводу

В 1960 році на території теперішнього ВАТ “Хімтекстильмаш“ була створена дослідна станція, яка розробляла елементи легкої промисловості. В 1972 році дослідна станція перетворилася на дослідне виробництво, а в 1973 році отримує статус заводу. Взагалі, в 70-х роках підприємство відзначилося випуском одних з найкращих в світі установок для легкої промисловості.

В подальшому завод був реорганізований в ВАТ “Хімтекстильмаш” на чолі зі Ступою В. І. Підприємство має два корпуси: інженерний та лабораторний (який зараз здається в оренду) та ділиться на НДІ , де працює біля 200 чоловік та завод чисельністю бі­ля 200-300 чоловік.

ВАТ “Хімтекстильмаш” підтримує контакти з Білорусією, Росією, які залишились ще з часів Радянського Союзу, а також з Німеччиною і іншими державами. В 2001 році була проведена міжнародна конференція, на якій були присутні представники Німеччини, Австрії, Білорусії, Росії, а також ВАТ “Хім­текстиль­маш”. Після конференції був підписаний договір на спільне виготовлення машин для виготовлення хімволокна.

2002 рік відзначився зменшенням продуктивності підприємства. Було підписано порядка 30 контрактів, але оскільки немає достатнього фінансування, оборотних коштів, то подальша їх розробка поки що не можлива.

У своєму складі ВАТ “Хімтекстильмаш” має 30 структурних підрозділів, включаючи заготівельну, термічну, ливарну, столярну, малярну та складальну дільниці, а також верстатний парк з універсальним обладнанням, є і ряд верстатів з ЧПК .

Зараз підприємство займається випуском обладнання для переробки маслянистих культур, гільз, шнеків, печей для випікання хліба, виготовляє вироби з деревини, а також займається виробництвом ниток, лейок.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]