Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vivas.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
29.10.2018
Размер:
431.62 Кб
Скачать

4 Майно і власність підприємства

ПП «ВИВАС» є власником:

- майна, переданого йому Власником у власність;

- продукції, виробленої в результаті господарської діяльності;

- одержаних доходів, в т.ч. грошових коштів.

Джерелом формування фінансових ресурсів ПП «ВИВАС» можуть бути грошові кошти, отримані за рахунок:

  • прибутку від власної господарської діяльності;

  • надходжень від інших юридичних осіб на реалізацію програм підприємства;

  • добровільних внесків та надходжень від юридичних та фізичних осіб;

  • кредитів банківських установ.

Для забезпечення своєї діяльності ПП «ВИВАС» створив Статутний фонд у розмірі 2 550 000,00 (два мільйона п’ятсот п’ятдесят тисяч ) гривень.

5 Стратегія маркетингу та політика ціноутворення на підприємстві

Маркетинговою стратегією ПП «ВИВАС» є цінова конкуренція при забезпеченні ексклюзивної якості продукції.

Формування ціни на конкретний товар є найважливішою складовою товарної політики підприємства. Розробкою цінової політики на підприємстві займаються вищі посадові особи, тому що рівень цін на товари в кінцевому підсумку визначає і основні фінансово-економічні результати діяльності фірми. Отже, ціна повинна бути встановлена на такому рівні, щоб відшкодувати витрати і забезпечити одержання певного прибутку.

В практиці ринкового господарювання використовуються різні методи (способи) ціноутворення. Найбільш розповсюдженими є затратний (за витратами); метод на основі аналізу беззбитковості і забезпечення цільового прибутку; метод на основі сприйняття цінності товару і методи встановлення ціни на основі рівня поточних цін і на основі закритих торгів.

При встановленні цін на свою продукцію ПП «ВИВАС» використовує затратний метод ціноутворення, тобто метод “середні витрати плюс прибуток”. Він полягає в застосуванні галузевої націнки (надбавки) на витрати виробництва. Ця методика є популярною у виробників з багатьох

причин. По-перше, продавці більш поінформовані про свої витрати, ніж про попит. Прив’язуючи ціну до витрат, продавець спрощує для себе встановлення вихідної ціни, йому не приходиться постійно відслідковувати

зміни попиту. По-друге, якщо цим методом користуються всі фірми галузі, то

їхні ціни будуть подібними і цінова конкуренція зводиться до мінімуму.

Виробники вiкон диференціюють себе не тiльки за маркою профілів, але й за цiною. Матерiальна складова у собiвартостi продукції становить – 65–70%, 40-47% з яких припадає на профiль. Тому рiвень цiн на готові вироби залежить вiд марки профiлю. Найбiльш дорогими профiльними системами є: Schüco, Roplasto, Kömmerling, VEKA. Тому i готовi вироби iз профiлiв цих марок мають найвищі цiни. У середньому цiновому дiапазонi знаходяться профiлi марок: REHAU, Aluplast, Salamander, Pimapen, Gealan, ARtec, KBE та багато iнших. Цi марки профiлiв давно вiдомi на украiнському ринку, i добре зарекомендували себе за спiввiдношенням показникiв “цiна-якiсть”. Найдешевшим залишається профiль вiтчизняного виробництва, що i зумовлює низькi цiни на готовi вироби з цього профiлю та вiдносно великi обсяги продажу вiкон з нього.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]