Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
28.10.2018
Размер:
401.94 Кб
Скачать

3.2 Інструкції системного програміста

3.2.1 Загальні відомості про програму.

Програмний продукт призначений для забезпечення роботи з базою даних, створеною в СУБД Access 2007. До його функцій входять оновлення додавання та видалення записів з бази даних, створення запитів і звітів. Звіти заповняються в створені документи у вигляді таблиць. Також створюється документ договору на основі раніше створеного шаблону. Для роботи програми склад апаратного забезпечення має відповідати мінімальним вимогам, які необхідні для роботи MS Offiсe.

3.2.2 Структура програми.

Програма написана використовуючи технологію візуального програмування. Тому весь код програми поділений на процедури, що забезпечують роботу окремих форм. Кожна форма – завершена програма і може запускатися самостійно. Тому при обробці відповідних форм використовуються елементи відкриття та закриття бази даних (див. п. 2.2).

Призначення форм розглянуто при проектуванні програми(див. п. 1.3).

3.2.3 Настроювання програми.

Програма має бути встановлена шляхом копіювання всіх її елементів у папку Мої документи, а база даних має бути скопійована в кореневий каталог локального диску D:/. В проекті постачаються такі файли:

  • таблиці.docm – основний файл, що містить програму;

  • Сentral.mdb – база даних;

  • Договір.docm – шаблон договору;

  • resource/acer.jpg – фоновий малюнок вінок;

  • resource/91.jpg – малюнок представлення програми у вікні про програму.

Наявність всіх файлів проекту є обов’язковою.

Перевірка програмами.

Для перевірки програми потрібно перейти в режим «Адміністратор», та виконати всі можливі функції, які надає програма.

3.2.4 Додаткові можливості.

До додаткових функціональних можливосте відноситься можливість формувати звіт по створеному запиту, для цього треба скористатися кнопкою «Сформувати звіт», у кожній вкладці вікна Запити.

3.2.5 Повідомлення системному програмісту.

Системний програміст може користуватися повідомленнями для оператора, або ж повідомленнями середовища. Особливих повідомлень для системного програміста не передбачено.

3.3 Інструкція програміста

3.3.1 Призначення і умови застосування програми.

Програмний продукт призначений для забезпечення роботи з базою даних, створеною в СУБД Access 2007. До його функцій входять оновлення додавання та видалення записів з бази даних, створення запитів і звітів. Звіти заповняються в створені документи у вигляді таблиць. Також створюється документ договору на основі раніше створеного шаблону. Для роботи програми має бути встановлений пакет офісного програмного забезпечення Microsoft Office 2007, або Microsoft Office 2003 з використання оновлення для сумісності форматів.

3.3.2 Характеристика програми.

Програма написана з використанням візуальної технологій програмування на мові VBA в середовищі MS Word 2007 (MS Visual Basic 6.5). База даних, з якою працює програма, створена у СУБД MS Access 2007. Програма може працювати в двох режимах: «Адміністратора» і «Користувача», вони відрізняються рівнем доступу до функцій програми. Програма запускає екземпляри додатку Word, та створює нові документи на основі шаблону Normal.dot.

3.3.3 Звернення до програми.

Програма не викликається при відкритті документу автоматично. Для цього потрібно скористатися кнопкою «Початок роботи» на титульній сторінці документу. Натискання на кнопці призводить до виконання наступного коду:

Private Sub CommandButton1_Click()

UserForm1.Show

End Sub

В результаті цього відкривається головне вікно програми. Параметри програми не передаються і не повертаються від нього.

3.3.4 Вхідні і вихідні дані.

Вхідними даним є різного виду інформація, яка може вводитися для прямого внесення в базу даних або формування на її основі звітів та запитів. Вихідні дині – результати запитів, а тому числі звіти та автоматизований документ. Запити виводяться в самому вікні запитів, а звіти та документи виводяться в окремий створений документ.

3.3.5 Повідомлення.

Програміст має використовувати повідомлення оператора і програмного середовища, у разі виникнення помилки не обробленої в програмі. У тексті програми знаходяться закоментовані виклики вікон повідомлення з відповідними параметрами. У разі відлагоджування можна роз коментувати виклики повідомлень.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]