Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Робочий зошит (частина 2газ).doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
28.10.2018
Размер:
963.07 Кб
Скачать

Дата виконання ______ Підпис та оцінка викладача ________ Практична робота №10.

Тема: Створення презентації в Power Point.

Мета: Навчитись створювати презентаційний файл у Power Point; виконувати настройку анімації для окремих об’єктів (тексту, графіки, діаграм тощо), задавати автоматичну зміну слайдів.

Обладнання: ПК.

Хід роботи:

Теоретичний матеріал.

Microsoft Power Point – програма, призначена для створення презентацій та реклам з використанням рухомого тексту та рухомих графічних об’єктів – малюнків, таблиць та діаграм.

Для успішного використання цієї програми уважно перегляньте вміст меню, особливо зверніть увагу на меню Формат та Показ слайдів. Пам’ятайте, що в цьому редакторі роль сторінок виконують окремі слайди, які можуть відрізнятись один від одного розміткою, фоном та вмістом.

Працювати зі слайдами можна через меню програми або через контекстне меню конкретного слайда. Робота в редакторі відбувається в різних режимах – звичайному і в режимі сортувальника слайдів. Перехід до відповідного режиму можна виконувати через меню Вид.

Для створення презентації чи реклами можна використовувати готові малюнки або фрагменти створені в попередніх практичних роботах в різних редакторах: малюнки, графіки, діаграми, текстові частини тощо. При необхідності такі фрагменти можна створювати в процесі створення слайду.

Створені слайди можна змінювати використовуючи зміну фону, розмітки та оформлення у контекстному меню слайда.

Для настройки анімації малюнків, тексту чи інших об’єктів використовуйте контекстне меню тієї зони слайда, для якої необхідно задати відповідний тип анімації. Слідкуйте за автоматизацією часу анімації, використовуючи команди та можливості правої панелі вікна програми.

Для автоматичної зміни слайдів вибирайте тип зміни слайду та швидкість зміни у режимі сортувальника слайдів.

Хід роботи.

  1. Продумайте тему та загальний план презентації (реклами), яку Ви маєте створити. Це може бути презентація свого навчального закладу, реклама продукції чи роботи підприємства тощо.

  2. Запустіть презентаційний редактор Microsoft Power Point.

  3. Виберіть шаблон на власний смак (наприклад, Водоворот або Метеор) та задайте зовнішній вигляд свого слайду: з заголовком, текстом та малюнком. Збережіть створений документ з іменем ПР№10+прізвище в свою робочу папку .

  4. Виконайте вставку ще двох-трьох слайдів: з таблицею та з діаграмою використовуючи меню Вставка.

  5. Введіть підготовлений самостійно текст та виконайте вставку малюнків (на вибрану тему або з створеного власного файлу Фасад технікуму), таблиці та діаграми на кожен слайд відповідно. Таблицю та діаграму скопіюйте через буфер з власних файлів ПР №4 та ПР №6.

  6. Виконайте настройку анімації для кожного з об’єктів, що присутні на ваших слайдах, для чого можна використовувати контекстне меню виділеного об’єкту. Для тексту задайте таку настройку анімації: виліт зверху по буквам для заголовка та спіраль по словам – для тексту. Настройка анімації для графічних об’єктів – довільна.

  7. Поява всіх об’єктів – в автоматичному режимі через 1 секунду після попередньої дії.

  8. Перейдіть в режим сортувальника слайдів та задайте автоматичну зміну слайдів з різними ефектами для кожного слайду використовуючи меню Показ слайдов/Смена слайдов... або через контекстне меню слайда. Задайте для кожного слайду свій ефект зміни, іншу швидкість зміни, автоматичну зміну з маленьким запасом часу – 1-2 секунди.

  9. Запустіть створену вами презентацію та продемонструйте роботу викладачеві.

  10. Підготуйте відповіді на наступні питання:

  1. Для чого використовується програма Microsoft Power Point?

________________________________________________________________________

  1. Як задати шаблон презентації?

________________________________________________________________________

  1. Яким чином задати зовнішній вигляд створюваного слайду (розмітку слайду)?

________________________________________________________________________

  1. Як виконати настройку анімації для окремих елементів створеного слайду?

________________________________________________________________________

  1. Як можна задати послідовність зміни слайдів у Power Point?

________________________________________________________________________

  1. Яким чином можна виконати вставку текстових або графічних об’єктів, діаграм у Microsoft Power Point з текстового редактора Microsoft Word або з табличного Microsoft Excel?

________________________________________________________________________