Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
[zvit] LUCHKO.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
2.71 Mб
Скачать

Шаблони оформлення

Шаблон оформлення в Microsoft PowerPoint — це файл, що містить стилі презентації, (наприклад, розміри маркерів і шрифтів, розміри і положення рамок, параметри оформлення фону, колірні схеми, зразок слайдів і додатковий зразок заголовків), які можуть застосовуватися в презентації, щоб надати їй завершеного, професійного вигляду.

Вибраний шаблон (команда Оформлення слайду меню Формат) може застосовуватися до всіх слайдів або тільки до визначених з них. Крім того, при оформленні однієї і тієї ж презентації можуть використовуватися декілька типів шаблонів.

Для створення презентації з використанням шаблону оформлення в списку Створити меню Файл виберіть пункт з шаблону оформлення Для застосування шаблонів оформлення до окремих слайдів, необхідно виділити ескізи цих слайдів (у області Слайди) і вказати потрібний шаблон оформлення, вибравши команду Застосувати до виділених слайдів.

4.2 Презентація

Рисунок.1- Тема презентації

Рисунок.2 - Порівняння футболістів

Рисунок.3 - Кріштіано Роналдо

Рисунок.4 - Андрій Шевченко

Рисунок.5 - Голи за сезон

5 ASEMBLER

Мова ассемблера — мова програмування низького рівня, мнемонічні команди якого (за рідким виключенням) відповідають інструкціям процесора обчислювальної системи. Трансляція програми у виконуваний машинний код виробляється асемблером (від англ. assembler - складальник) - програмою-транслятором, яка і дала мові асемблера його назву.

Вміст мови

Команди мови асемблера один до одного відповідають командам процесора, фактично, вони є зручнішою для людини символьною формою запису (мнемокод) команд і їх аргументів. При цьому одній команді мови асемблера може відповідати декілька варіантів команд процесора.

Крім того, мова асемблера дозволяє використовувати символічні мітки замість адрес елементів пам'яті, які при асемблюванні замінюються на абсолютні або відносні адреси, що автоматично розраховуються, а також так звані директиви (команди, що не переводяться в процесорні інструкції, а виконувані самим асемблером).

Директиви асемблера дозволяють, зокрема, включати блоки даних, задати асемблювання фрагмента програми по умові, задати значення міток, використовувати макровизначення з параметрами. Кожна модель (або сімейство) процесорів має свій набір команд і відповідну йому мову асемблера. Найбільш популярні синтаксиси — intel-синтаксис і At&t-синтаксис.

Існують комп'ютери, що реалізовують як машинного мову програмування високого рівня (Forth, Lisp, Ель-76); фактично, в них він є мовою асемблера.

5.1 Достоїнства і переваги

5.1.1 Достоїнства

  • При достатній кваліфікації програміста, мова асемблера дозволяє писати найшвидший і компактніший код. Можливо, навіть краще, ніж що генерується трансляторами мов більш високого рівня.

  • Якщо код програми чималий, дані, якими він оперує, не поміщаються цілком в регістрах процесора, тобто частково або повністю знаходяться в оперативній пам'яті, то майстерний програміст, як правило, здатний значно оптимізувати програму в порівнянні з високорівневими трансляторами поодинці або декільком параметрам: швидкість роботи (за рахунок оптимізації обчислень і раціональнішого звернення до ОП, перерозподіли даних), об'єм кода (у тому числі за рахунок використання проміжкових результатів)

  • Забезпечення максимального використання специфічних можливостей конкретної платформи, що також дозволяє створювати ефективніші програми з меншими витратами ресурсів.

  • При програмуванні на мові асемблера можливий безпосередній доступ до апаратури, у тому числі портів введення-виводу, регістрів процесора і ін.

  • Мова асемблера застосовується для створення драйверів устаткування і ядра операційної системи.

  • Мова асемблера використовується для створення «прошивок» BIOS.

  • За допомогою мови асемблера створюються компілятори і інтерпретатори мов високого рівня, а також реалізується сумісність платформ.

  • Існує можливість дослідження інших програм з відсутнім вихідним кодом за допомогою дизасемблера.