Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
интеллектуальная собственность.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
168.96 Кб
Скачать

26

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Запорізький національний технічний університет

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до виконання контрольної роботи з дисципліни “Інтелектуальна власність ” для студентів

гуманітарно-правового факультету ЗНТУ

2010

Методичні вказівки до виконання контрольної роботи з дисципліни „Інтелектуальна власність” для студентів гуманітарно-правового факультету ЗНТУ/ Укл.: С.М. Сергєєва к.ю.н., доцент кафедри правознавства. - Запоріжжя: ЗНТУ, 2010. – 26 с.

Укладач: С.М. Сергєєва, доцент кафедри правознавства, к.ю.н.

Рецензент: Ю.В. Філей доцент, к.ю.н.

Відповідальний

за випуск: С.М. Сергєєва, доцент кафедри правознавства, к.ю.н.

Затверджено

на засіданні кафедри правознавства

Протокол № 10 від 17 травня 2010 р.

ЗМІСТ

1 Вступ 4

2 Мета і значення контрольної роботи в навчальному процесі 5

3 Вимоги щодо оформлення, написання та захисту контрольної роботи 6

4 Завдання (відповідно варіанту) 8

5 Питання для заліку 13

6 Список рекомендованої літератури 17

Додаток А Приклад оформлення титульної сторінки до контрольної роботи 25

Додаток Б Приклад оформлення списку використаних джерел 26

1 Вступ

Двадцять перше століття стає століттям високорозвинутої економіки, заснованої на знаннях, де інтелектуальна власність буде основною рушійною силою.

Розвиток наукової, технічної і художньої творчості з давніх часів наполегливо пробивається до визнання. Завдяки інтенсифікації науково-технічного прогресу, інтернаціоналізації економічних зв’язків та комп’ютеризації виробництва інформація стала таким самим об’єктом права власності, як і засоби виробництва. Досвід розвинених країн показав, що саме по собі виробництво вже не є визначальним у зростанні економіки, воно поступається місцем науці, розвитку нових технологій. Успішний розвиток будь-якої держави, суспільства в сучасних умовах неможливий без належної інтелектуалізації суспільно корисної діяльності. Сьогодні інтелектуальна, творча діяльність визначає зміст і напрями соціально-економічного розвитку України.

Пріоритетна значимість інтелектуальної власності в житті людей зростає та обумовлює необхідність її ґрунтовного теоретичного вивчення, а також розробки механізму стимулювання, розвитку та захисту інтелектуальної власності.

Вивчення дисципліни "Інтелектуальна власність” має сприяти підготовці молодих спеціалістів, які не тільки отримують професійні знання, а й збагачуються науковим, практичним світоглядом і навичками самостійно орієнтуватися у правовідносинах між творцями інтелектуальної власності, державою і суспільством. Тому, даний курс покликаний дати знання сучасному фахівцю незалежно від профілю, де він буде не тільки професіонал в обраній ним сфері діяльності, а й людина, яка вільно орієнтується в проблемах інтелектуальної власності і здатна успішно працювати в умовах конкурентної ринкової економіки.

2 Мета і значення контрольної роботи в навчальному процесі

Контрольна робота є самостійним видом роботи студета, передбаченим навчальним планом вивчення курсу „Інтелектуальна власність”. Навчаючись на гуманітарно-правовому факультеті студент готує себе до майбутньої роботи в якості спеціаліста, який досконало володіє методологією пізнання та методами дослідження coцiaльно-правових явищ i пpoцeciв, вміє творчо мислити, аналізувати, робити відповідні висновки. Обов’язковою умовою підготовки наукової роботи є чітке уявлення студента про сучасний рівень наукових досягнень теорії та практики, перспектив розвитку приватно-правової науки.

Сучасний рівень спеціаліста передбачає його високий професіоналізм, високі професійні знання вміння їх в потрібний момент і в потрібному місці продемонструвати, впевненість у своїх знаннях, можливостях.

Написання контрольних робіт з дисципліни “Iнтелектуальна власність” переслідує певні цілі:

а) закріплення i поглиблення правових знань, отриманих в пpoцeci навчання, а також застосування цих знань під час вирішення наукових і практичних задач правового характеру;

б) сприяння виробленню навички самостійно вести науково-дослідницьку роботу;

в) розвиток вміння аналізувати, узагальнювати i робити висновки;

г) засвоєння юридичного інструментарію, що склався у цій галузі;

д) застосовання здобутих знань для аналізу конкретної юридичної дійсності.