Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Елементи фінансового забезпечення.docx
Скачиваний:
56
Добавлен:
30.03.2016
Размер:
76.25 Кб
Скачать

27.Характеристика класу “Доходи”.

Доходи – це суми надходжень у військову частину, одержаних із загального і спеціального фондів з метою виконання кошторису.

У складі доходів військової частини обліковуються асигнування з державного бюджету на видатки військової частини та інші заходи, доходи загального фонду, доходи спеціального фонду, доходи від реалізації продукції, виробів і виконаних робіт та інші доходи.

Відповідно до перерахованих груп доходів клас 7 “Доходи” Плану рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ включає в себе такі синтетичні рахунки:

70 “Доходи загального фонду”;

71 “Доходи спеціального фонду”;

72 “Доходи від реалізації продукції, виробів i виконаних робіт”;

74 “Інші доходи”.

Аналітичний облік отриманих асигнувань ведеться в картці аналітичного обліку отриманих асигнувань (додаток 3.25 до наказу).

Облік асигнувань та прийнятих зобов’язань ведеться в книзі обліку асигнувань та прийнятих зобов’язань (додаток 3.27 до наказу).

Аналітичний облік асигнувань, перерахованих підвідомчим установам ведеться в книзі (картці) аналітичного обліку асигнувань перерахованих підвідомчим установам (додаток 3.26 до наказу).

Доходи загального фонду кошторису військової частини – це доходи у вигляді бюджетних асигнувань, що виділені із загального фонду бюджету на виконання основних функцій військової частини. Облік доходів, що в кошторисі військової частини належать до загального фонду, у розпорядників коштів ведеться на рахунку 70 “Доходи загального фонду”. Цей рахунок розподіляється на субрахунки: 701 “Асигнування з державного бюджету на видатки установи та iншi заходи”; 702 “Асигнування з місцевого бюджету на видатки установи та інші заходи”.

У кредит субрахунків рахунку 70 “Доходи загального фонду” записуються:

суми бюджетних коштів, що надійшли на реєстраційні рахунки військової частини, на видатки, передбачені кошторисом, згідно із затвердженим бюджетом у рахунок асигнувань загального фонду бюджету.

За дебетом субрахунків рахунку 70 “Доходи загального фонду” відображаються:

28.Характеристика класу “Витрати”.

Витрати – це суми видатків та витрат, що виникли в результаті фінансово-господарської діяльності з використання активів військової частини з метою повного та ефективного виконання кошторису протягом поточного бюджетного року та які підтверджені відповідними первинними документами.

Видатки – це витрати коштів військової частини, що виникли в процесі здійснення основної діяльності в межах сум, установлених кошторисом – головним фінансовим планом, що визначає обсяг, цільове призначення та помісячний розподіл коштів на потреби військової частини.

Виробничі витрати – це витрати військової частини, що утворилися при здійсненні виробничої діяльності, пов’язаної з основною діяльністю, що покликана забезпечити повне та ефективне виконання кошторису військової частини.

У складі витрат обліковуються: видатки з державного бюджету на утримання військової частини та інші заходи, видатки за коштами, отриманими як плата за послуги, видатки за іншими джерелами власних надходжень, видатки за іншими надходженнями спеціального фонду, витрати виробничих (навчальних) майстерень, підсобних (навчальних) сільських господарств, витрати на науково-дослідні роботи за договорами, витрати на виготовлення експериментальних пристроїв, витрати на заготівлю та переробку матеріалів та інші.

Клас 8 “Витрати” за Планом рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ включає в себе такі синтетичні рахунки з обліку витрат:

80 “Видатки із загального фонду”;

81 “Видатки спеціального фонду”;

82 “Виробничі витрати”.