Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

отчет по практике 3 курс Microsoft Office Word

.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
27.03.2016
Размер:
237.06 Кб
Скачать

З метою запобігання забруднення ґрунту для заправки агрегатів паливно-мастильними матеріалами відведений спеціальний майданчик, вкритий бетоном.

Пестициди зберігаються в закритій тарі, в приміщеннях, віддалених від житла, джерел питної води, тваринницьких ферм, пташників не менш як на 200 м. Розчини гербіцидів не залишають без нагляду, тару з під пестицидів та посуд, в якому готували розчини, не використовують для годівлі тварин, для зберігання питної води, харчових продуктів, фуражу. Після роботи з пестицидами потрібно переорати чи перекопати місця, де були заправні майданчики.

Для охорони навколишнього середовища в системі використання пестицидів потрібно дотримуватися таких правил:

1) основними заходами боротьби з бур’янами слід вважати агротехнічні (запровадження сівозмін, обробіток ґрунту), а хімічні розглядати лише як додаткові, коли самих агротехнічних недостатньо для захисту культурних рослин від бур’янів;

2) не перевищувати рекомендованих доз пестицидів;

3) по можливості вносити пестициди не на всю площу, а смугами понад рядками;

4) проти хвороб використовувати протруйники.

Висновки та пропозиції

Сучасний стан сільськогосподарського виробництва характеризується невисоким рівнем внесення мінеральних та органічних добрив, нераціональною системою обробітку грунту. На превеликий жаль, найближчим часом така тенденція залишається незмінною. Підвищення врожайності можна досягти за рахунок повнішого використання наявних ресурсів. У зв’язку з цим значним резервом підвищення валових зборів озимої пшениці є вирощування продуктивніших і ефективніших сортів стійких до хвороб та несприятливих погодних умов, створених на принципах адаптаційного пристосування до певних кліматичних і ґрунтових умов, використання новітніх досягнень в системі землеробства, інтегрованої системи захисту озимої пшениці від бур’янів, хвороб та шкідників.

Можна порекомендувати господарству наступне:

Впроваджувати сучасну сільськогосподарську техніку, що суттєво вплине на якість обробітку ґрунту, що тим самим не тільки покращить родючість ґрунтів та її водно-фізичні властивості, але й збільшить врожайність сільськогосподарських культур.

Застосовувати інтегровану систему захисту посівів від шкідників, хвороб та бур’янів, також розглянути можливість використання біологічного методу захисту.

Запроваджувати нові прогресивні сорти.

Посилити контроль зі сторони керівництва за виконанням робіт працівниками, при необхідності забезпечити робітників засобами індивідуального захисту, та безпечними умовами праці.

Бібліографічний список

Радченко П.М. Підвищення ефективності виробництва в АПК в умовах переходу до ринку. // Економіка АПК. – 1999. – №1. – С. 114-117.

Стречен С. Що посієш – те й пожнеш (мистецтво вдалого посіву). //Пропозиція. – 2003. – №3. – С. 92.

Куриленко І.П. Зернове господарство та ринок зерна в Україні. // Економіка АПК. – 2001. – №9. – С. 24.

Лісовий М.В. Вплив рівня застосування мінеральних добрив на валові збори зерна в Україні. // Вісник аграрної науки. –1999. – №4. – С. 19-21.

Носатовский И.А. Пшеница - М. Колос, 1965 - с.567.

Карасюк У.М. Справочник по зерновым культурам. К. Урожай 1991 с. 319.