Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Модуль 1 ОВС.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
27.03.2016
Размер:
188.93 Кб
Скачать

Критерії успішності

На кафедрі епізоотології та інфекційних хвороб Дніпропетровського державного аграрного університету для контролю знань з кожного модуля дисципліни «Організація і економіка ветеринарної справи» застосовується триступенева система оцінки.

Перший ступінь –середній бал поточної успішності визначається як середньоарифметичне з усіх отриманих оцінок за лабораторні заняття. Під час лабораторних занять кожен студент отримує оцінку за усну відповідь окремої теми в межах модуля за чотирибальною шкалою (5 – відмінно, 4 – добре, 3 – задовільно, 2 – незадовільно). За наявності пропущених та невідпрацьованих лабораторних занять та лекцій до виконання тестових завдань студенти не допускаються.

До другого ступеня контролю допускають студентів, що повністю виконали навчальний план, середній бал поточної успішності яких, відповідно, складає 3 бали або більше.

Другий ступінь – виконання тестових завдань. Тестові завдання включають 4 варіанти відповідей, серед яких один є правильним. Один варіант (білет) включає 20 завдань, за кожну правильну відповідь студенту нараховується 0,25 бала, в результаті максимальна оцінка за тестові завдання не перевищує 5-ти балів.

Підсумкова оцінка знань студента з кожного модулю дисципліни вираховується як середньозважений бал з трьох вказаних вище ступенів контролю, який переводиться в національну чотирибальну оцінку (таблиця).

Відповідність шкал оцінок якості засвоєння навчального матеріалу

Середньозважений бал за національною шкалою

Оцінка ECTS

Оцінка за національною шкалою

5

A

відмінно

(зараховано)*

4,5 ... 4,99

B

4 ... 4,49

C

добре

(зараховано)*

3,5 ... 3,99

D

3 ... 3,49

E

задовільно

(зараховано)*

2,5 ... 2,99

FX

незадовільно

(незараховано)*

2 ... 2,49

X

Студенти, які не згодні із підсумковою модульною оцінкою, мають право на складання письмового іспиту. Оцінка, отримана на іспиті є кінцевою.

Критерії оцінювання при складанні письмового іспиту

Оцінка «Відмінно» виставляється студенту, який на іспиті показав різнобічні і глибокі знання програмного матеріалу, вміє вільно виконувати завдання, передбачені програмою, знайомий з додатковою літературою, відчуває взаємозв’язок окремих розділів дисципліни, їх значення для майбутньої професії, виявив творчі здібності у розумінні та виконанні програмного матеріалу і здатність для самостійного оновлення і поповнення знань.

Оцінка «Добре» виставляється студенту, що виявив повне знання програмного матеріалу, успішно виконує передбачені програмою завдання, засвоїв основну літературу, рекомендовану програмою, показав стійки й характер знань з дисципліни і здатний до самостійного їх оновлення та поповнення у ході подальшого навчання та професійної діяльності.

Оцінка «Задовільно» виставляється студенту, що виявив знання основного матеріалу в обсязі, необхідному для подальшого навчання та наступної роботи за фахом; справляється з виконанням завдань, передбачених програмою дисципліни, допустив окремі похибки у відповіді на іспиті і при виконанні іспитових завдань, але володіє необхідними знаннями для їх подолання за допомогою викладача.

Оцінка «Незадовільно» виставляється студенту, який не виявив достатніх знань основного програмного матеріалу, допустив принципові помилки у виконанні, передбачених програмою завдань, не може без допомоги викладача використати знання при подальшому навчанні, не спромігся оволодіти навичками самостійної роботи.

30