Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kursova_L_M_готова.rtf
Скачиваний:
9
Добавлен:
20.03.2016
Размер:
362.49 Кб
Скачать

Курсова робота на тему:

«Уроки української мови та літератури з комп’ютерною підтримкою у середніх класах» Вступ

Бурхливий розвиток нових інформаційних технологій і впровадження їх у всьому світі впливає на розвиток особистості сучасної дитини. Потужний потік нової інформації, реклами, застосування комп’ютерних технологій у телебаченні, поширення ігрових приставок, електронних іграшок і комп’ютерів дуже впливають на виховання дитини і її сприйняття навколишнього світу. Істотно змінюється й характер її улюбленої практичної діяльності – гри, змінюються і її улюблені герої й захоплення.

Суспільство переживає швидкі й конструктивні зміни в структурі й областях діяльності суспільства. Суть новітніх змін криється в нових способах створення, зберігання, передачі й використання інформації. Ми перебуваємо в стані переходу від індустріального віку до інформаційного. Це означає, що все більше і більше число людей частіше зіштовхується з необхідністю обробки постійно зростаючого обсягу інформації.

Частина людей переконані в тому, що комп’ютер надає нові можливості для творчого розвитку дітей і їхніх учителів, дозволяє розробити нові ідеї, дає можливість вирішувати більш цікаві й складні проблеми.

Комп’ютер є одним з таких засобів, що володіє унікальними можливостями, тому його використання в школі поступово переходить на всезагальний етап.

Починаючи вчитися в школі, дитина відчуває певний дискомфорт, тому найважливіше завдання вчителя – допомогти школяру побороти страх і невпевненість. Сучасний комп’ютер сполучає в собі можливості телевізора, відеомагнітофона, книги, калькулятора, є універсальною іграшкою, здатною імітувати інші іграшки й всілякі ігри, разом з тим він являється для дитини тим рівноправним партнером, який здатен дуже тонко реагувати на її дії й запити, якого їй так часом не вистачає. Тому все більше батьків, учителів і учнів приходять до висновку, що в результаті отриманих знань про комп’ютер і придбаних навичок роботи на ньому діти будуть краще підготовлені до життя й матеріального благополуччя в мінливому світі.

Так як більшість сучасних дітей мають вдома комп’ютери, то стає зрозумілим застосування інформаційно-комунікативних технологій у загальноосвітніх начальних закладах. Пильний інтерес дитини, до комп’ютерної грамотності, дає педагогам більше варіантів подачі навчальної інформації, більше можливостей зацікавити учнів, створювати умови для продуктивної праці.

Таким чином, питання застосування комп’ютерних технологій на уроках є актуальними, а недостатня розробленість уроків з комп’ютерною підтримкою зумовили вибір теми дослідження: «Уроки з комп’ютерною підримкою».

Об’єкт курсової роботи – процес впровадження комп’ютерних технологій в навчально-виховному процесі.

Предмет – використання комп’ютерів та засобів мультимедіа (НІТ) на уроках.

Мета роботи – проаналізувати використання комп’ютерних технологій на уроках.

Завдання:

  1. Зробити аналіз введення системи комп’ютерних технологій в сучасній школі, переваги та недоліки.

  2. Ознайомитися з методикою проведення уроків із використанням комп’ютерів.

Методи дослідження:

Емпіричні методи: особисті спостереження, бесіди, анкетування, діагностика робіт, педагогічний експеримент, методи якісного і кількісного аналізу даних.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]