Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
АВТОМАТИЗОВАННЕ ПРОЕКТУВАННЯ Osnovy_Apr_Metod.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
17.03.2016
Размер:
2 Mб
Скачать

Використання „проводника” Windows

Програмний засіб проводник Windows відображує ієрархічну структуру файлів, папок та дисків на даному комп‘ютері, а також дисків, підключених до мережі. За допомогою проводника Windows можна копіювати, переміщувати та змінювати назву файлів та папок, а також виконувати їх пошук. Наприклад, можна відкрити папку, що зберігає файл, який необхідно копіювати або перемістити, а потім перетягнути його в іншу папку або навіть на інший диск.

В Windows наявні також і інші вікна, в яких можна переглядати файли та папки і працювати з ними. Можна, наприклад, відкрити папку «Мое сетевое окружение», в якій подані всі комп‘ютери, підключені до локальної мережі. Також папка «Мои документы» є зручним місцем для зберігання документів, рисунків або інших файлів, до яких бажаний швидкий доступ. При видаленні файлів або папок з жорсткого диску Windows поміщує їх в папку «Корзина», із якої їх можна поновити (при потребі) до очистки корзини. Файли або папки, видалені з дискети або диску в мережі, видаляються остаточно, без переміщення в корзину.

Примітка

Можливі декілька варіантів ініціювання роботи проводника Windows:

  1. Встановити курсор на папку робочого столу Мой компъютер та клацнути правою клавішею миші. Вибрати із запропонованого меню Проводник.

  2. Встановити курсор на кнопку Пуск та клацнути правою клавішею миші. Вибрати із запропонованого меню Проводник.

  3. Встановити курсор на кнопку Пуск та клацнути лівою клавішею миші. Вибрати команди Программы, Стандартные та Проводник.

  4. Встановити курсор на папку робочого столу Мои документы та двічі клацнути лівою клавішею миші. При необхідності також клацнути на закладці Папки.

  5. На клавіатурі натиснути клавішу Windows та, утримуючи її, теж натиснути клавішу Е.

Розкривання файла чи групи файлів

  1. Відкрити папку Мои документы.

Якщо в папці «Мои документы» або в її підпапках немає файла або папки, які треба розкрити, необхідно знайти потрібний файл чи папку, нажавши кнопку «Пошук». Аби запустити засоби пошуку, необхідно натиснути кнопку Пуск, вибрати команду Поиск, а далі вибрати команду Файлы и папки.

  1. Двічі „клацнути” файл або папку, які необхідно відкрити.

Примітка

  • Щоб відкрити папку Мои документы , необхідно двічі „клацнути” значок Мои документы на робочому столі.

  • Якщо файл, який необхідно відкрити, не пов‘язаний з якоюсь певною програмою, то можна призначити для нього таку програму. Для цього необхідно „клацнути” файл правою кнопкою миші, виберіть команду Открыть с помощью а потім виберіть ім’я програми.

  • Для зміни режиму відображення файлів можна використовувати меню Вид. Для зміни параметрів файла або папки можна також використати вкладку Вид діалогового вікна Свойства папки. Щоб відкрити це діалогове вікно, виберіть в меню Сервис команду Свойства папки.

Перегляд відомостей про файли

  1. Відкрити папку Мои документы .

  2. Двічі «клацнути» папку, вміст якої слід переглянути.

  3. В меню Вид виберіть команду Таблица.

Примітка

  • Щоб відкрити папку Мои документы , треба двічі «клацнути» значок Мои документы на робочому столі.

  • Щоб змінити склад відображених відомостей, виберіть в меню Вид команду Выбор столбцов в таблице. В діалоговому вікні Выбор столбцов в таблице встановіть або зніміть прапорці для елементів, які необхідно відповідно показати або приховати.

  • Для зміни порядку послідовності стовпчиків скористайтесь в діалоговому вікні Выбор столбцов в таблице кнопками Вверх и Вниз.