Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
пример курсовой. Виктор Сылка.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
13.03.2016
Размер:
10.58 Mб
Скачать

5 Загальна оцінка території

Достовірність інформації на даній карті є повною, так як ця карта є картою генерального штабу, але інформація є досить застарілою. Більшість об’єктів народного господарства за даними карти 1984 року вже не працюють ,а декотрі села взагалі зняті з реєстру Верховною Радою України. Оцінюючи перспективи даної території, можна сказати, що ця територія не є досить перспективною. Тут спостерігається сприятлива екологічна ситуація через відсутність «шкідливих» підприємств, немає дуже великих населених пунктів, наявність яких зашкодила б екологічній ситуації. Тому тут вигідно займатися сільським господарством, а особливо необхідно приділити увагу розвитку тваринництва. На даній території відсутня лісистість але багато штучних насаджень як лісосмуги і сади. Трав’янисто-чагарниковий покрив території не досить різноманітній. Найбільш поширена лучна рослинність біля водойм. . В плані промисловості район слабо розвинений. В сільському господарстві більша частка припадає на м'ясо-молочною продукцією. Транспортна система непогано розвинена і представлена залізничними коліями асфальтними дорогами. Також на даній території потрібно створити створити заповідні території. Також необхідно створити наукові установи на даній території для її дослідження, збереження та збільшення її промислового, сільськогосподарського, екологічного та наукового потенціалів.

Результати і висновки

Виконуючи дану роботу, я провів аналіз території, представленої на випадково вибраному аркуші карти масштабом 1 : 100 000 з номенклатурою M-37-109.

В результаті виконання курсової роботи навчилися:

  • вирішувати задачі за топографічною картою: визначати масштаб, координати, відстані від певного об'єкту до екватора, нульового меридіана, північного полюса, площі та крутість схилів;

  • аналізувати територію за топографічною картою та умовними знаками;

  • розбиратися у карті та розуміти її зміст;

  • давати загальну оцінку території.

Описали географічно положення, рельєф, гідрографію, рослинність і грунти. Згідно аналізу карти зробили висновки про місцеву промисловість даної території, її спеціалізацію. Також охарактеризували сільське господарство регіону, транспорт, зв’язок їх особливості та інші характеристики.

При аналізі карти виявлено що територія загалом має рівнинний рельєф, на даній території не відбувається активного розвитку промисловості, тобто територія спрямована на сільськогосподарське виробництво; транспортна система непогано розвинена і представлена залізничними коліями асфальтними дорогами; гідрографія представлена штучними водоймами і річками а також водосховищем.