Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Практична робота Photoshop

.doc
Скачиваний:
75
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
345.6 Кб
Скачать

Практична робота №1: “Основні прийоми роботи в середовищі Photoshop”.

Мета. Навчитись створювати та зберігати у різних форматах найпростіші малюнки за допомогою олівця, пензля та гумки.

Хід роботи

1.         (0,5 бала) Створіть у своїй папці папку для файлів практичної роботи під назвою «Пр№1_Прізвище».

2.         (4 бали) Відкрийте редактор растрової графіки PhotoShop. Створіть новий файл «Кораблик» (стиль – Размер PhotoShop по умолчанию, содержимое фона - белый). При створенні файлу використайте інструменти – олівець та заливку. Збережіть його у папку для практичної роботи у форматі jpg.

 

3.         (4 бали) Створіть ще один файл «Серце» (стиль – Custom, содержимое фона - прозрачный). Використайте інструменти – заливка, пензель та гумка. Збережіть його у папку для практичної роботи у форматі png.

 

4.         (2 бали) Створіть текстовий документ «Колаж», скопіюйте в нього малюнки та створіть композицію представлену нижче. Збережіть документ у папку для практичної роботи.

 

5.         (2 бали) В текстовому документі «Колаж» напишіть текст WordArt «Я люблю Україну» та створіть композицію на цю тематику.

6.         (0,5 бала) Папку з практичною роботою перешліть вчителю на перевірку.

Домашнє завдання

«Виділення геометрично правильних областей зображення»

 

•  Відкрийте программу Adobe Photoshop будь-яким відомим вам способом, відкрийте файл фото_діти. jpg , які розміщено в папці Матеріали до уроків .

•  Користуючись інструментом Прямоугольная область , виділіть праву частину фотографії (зображення дівчинки).

•  Помістіть виділену частину зображення в буфер обміну.

•  Створіть новий файл. Вставте зображення з буфера обміну в цей файл та збережіть його на диску в своїй папці з назвою дівчинка_1 .

•  Поверніться до файлу з початковим зображенням. Користуючись інструментом Овальная область , виділіть зображення дівчинки в лівій частині фотографії та помістіть його в буфер обміну.

•  Створіть новий файл та помістіть у нього виділене зображення дівчинки.

•  Збережіть це зображення у файлі дівчинка_2 для використання на веб-сторінці, самостійно визначивши формат файлу та оптимізувавши його.

•  Відкрийте файл кошенята.psd. Користвуючись інструментом Овальная область, виділіть зображення кошенят (застосуйте для цього виділення області, що рівномірно збільшує свої розміри від центру). Створіть новий файл, помістіть в нього скопійоване зображення та збережіть його у файлі кошенята_еліпс.psd.

•  Відкрийте файл квіти.jpg. Використовуючи інструменти виділення Прямоугольная область та Овальная область , виділіть квадратну та круглу області зображення квітки відповідно до наведенного зразка.

•  Виділені зображення помістіть у нові файли (квітка_1 і квітка_2) та збережіть для використання на веб-сторінках, самостійно визначивши формат файлів та оптимізувавши їх.

•  Самостійно вивчіть правила робот из інструментами виділення частини зображення Вертикальная строка та Горизонтальная строка .