Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Lektsiya_1

.pdf
Скачиваний:
2
Добавлен:
10.03.2016
Размер:
2.36 Mб
Скачать

Промисловий робот

zПромисловий робот - автономний пристрій, що складається з механічного маніпулятора і системи управління що перепрограмовується, застосовується для переміщення об'єктів у просторі і для виконання різних виробничих процесів.

21

Принципи технічної політики при роботизації

промислового виробництва

22

Перший принцип

zПринцип досягнення кінцевих результатів - говорить, що засоби роботизації повинні не просто імітувати або заміщати людини, а виконувати виробничі функції швидше, надійніше й краще людини, лише тоді вони по-справжньому будуть ефективними.

23

Другий принцип

zПринцип комплексності підходу - необхідність розгляду й поєднання в єдиному комплексі всіх найважливіших компонентів виробничого процесу:

zоб'єктів виробництва (виробів),

zтехнології,

zосновного й допоміжного устаткування,

zсистеми керування й обслуговування,

zкадрового забезпечення,

zвзаємодії із зовнішніми структурами й ін.

24

Третій принцип

zПринцип необхідності - визначає застосування засобів роботизації, нехай навіть найсучасніших і перспективних, не там, де їх можна пристосувати, а лише там, де без них не можна обійтися.

25

Четвертий принцип

zПринцип своєчасності, - не допускає впровадження й тиражування недостатньо дозрілих і відпрацьованих технічних рішень і конструкцій. Впровадження дорогих, малонадійних і непродуктивних роботів і інших засобів автоматизації може привести лише до їхньої дискредитації.

26

1.Інструмент повинен бути безпечним для використання наприклад, уножівєрукоятки.

2.Інструментповиненвиконуватисвоїфункціїза умови, щовіннепредставляєнідлякогоніякої небезпеки.

3.Інструментповинензалишатисяцілимі непошкодженимпідчасйоговикористання, якщо тількийогознищеннянепродиктовано міркуваннямибезпекиабоякщоценевходитьв йогофункцію.

Кожен рік на ринку робототехніки «прокручується» 5 - 6 мільярдівдоларів, іця цифрапостійнозростає. Мабуть, століття накопиченнязнаньтатеоретичноїнауки змінюєтьсяновоюепохою - коливсілякіроботиі механізмизаповнюютьсвіт

Заостаннімиданими, сьогоднівсвітіпрацюють 1,8 млн. самихрізнихроботів - промислових, домашніх, роботів-іграшок.

Деякі фахівці прогнозують, щодо 2018 року штучнийінтелектотримаєНобелівськупремію. Крімтогодо 2025 рокувкраїнах, що розвиваютьсябудебільшероботів, ніжлюдей, ідо 2030 рокуроботифізичноірозумово перевершатьлюдейі, швидшезавсе, незахочуть терпітидиктатусвоїхтворців.

Дякую за увагу!

30

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]