Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KM_1 (1).docx
Скачиваний:
58
Добавлен:
10.03.2016
Размер:
507.24 Кб
Скачать

51. Правила побудови сегментів Fast Ethernet при використання повторювачів.

Технологія Fast Ethernet, як і всі не коаксіальні варіанти Ethernet, розрахована на використання концентраторів-повторювачів для утворення зв'язків у мережі. Правила коректної побудови сегментів мереж Fast Ethernet включають:

  • обмеження на максимальні довжини сегментів, що з'єднують DTE з DTE;

  • обмеження на максимальні довжини сегментів, що з'єднують DTE з портом повторювача;

  • обмеження на максимальний діаметр мережі;

  •  обмеження на максимальне число повторювачів і максимальну довжину сегмента, що з'єднує повторювачі.

52. Особливості технології 100vg-AnyLan.

Потреби у високошвидкісній і в той же час недорогій технології для підключення до мережі потужних робочих станцій привели на початку 90-х років до створення ініціативної групи, яка зайнялася пошуками нового Ethernet — такою  же простою і ефективною технологією, але яка працює на швидкості 100 Мбіт/с.

Фахівці розбилися на два табори, що зрештою привело до появи двох стандартів, прийнятих восени 1995 року: комітет 802.3 затвердив стандарт Fast Ethernet, яка майже цілком повторює технологію Ethernet 10 Мбіт/с, а спеціально створений комітет 802.12 затвердив стандарт технології l00VG-AnyLAN, що зберігає формат кадру Ethernet, але істотно змінювала метод доступу.

Технологія Fast Ethernet зберегла в недоторканності метод доступу CSMA/CD, залишивши в ньому той же алгоритм і ті ж тимчасові параметри в бітових інтервалах (сам бітовий інтервал зменшився в 10 разів). Усі відмінності Fast Ethernet від Ethernet виявляються на фізичному рівні.

У стандарті Fast Ethernet визначені три специфікації фізичного рівня: l00Base-TX для 2-х пар UTP категорії 5 чи 2-х пар STP Type 1 (метод кодування 4В/5В), l00Base-FX для багатомодового оптоволокна  волокна з двома оптичними волокнами (метод кодування 4В/5В) і 100Base-T4, що працює на 4-х парах UTP категорії 3, але використовуючого одночасно тільки три пари для передачі, а пара, що залишилася — для виявлення колізії (метод кодування 8В/6Т).

Стандарти l00Base-TX/FX можуть працювати в повнодуплексному режимі.

Максимальний діаметр мережі Fast Ethernet дорівнює приблизно 200 м, а більш точні значення залежать від специфікації фізичного середовища. У домені колізій Fast Ethernet допускається не більш одного повторювача класу I (що дозволяє транслювати коди 4В/5В в коди 8В/6Т та назад) і не більш двох повторювачів класу II (не дозволяють виконувати трансляцію кодів).

Технологія Fast Ethernet при роботі на кручений парі дозволяє за рахунок процедури автопереговорів двом портам вибирати найбільш ефективний режим роботи - швидкість 10 Мбіт/с чи 100 Мбст/с, а також напівдуплексний чи повнодуплексний режим.

У технології l00VG-AnyLAN арбітром, який вирішує питання про надання станціям доступу до поділюваного середовища, є концентратор, що підтримує метод Demand Priority — пріоритетні вимоги. Метод Demand Priority оперує з двома рівнями пріоритетів, що виставляються станціями, причому пріоритет станції, що довго не одержує обслуговування, підвищується динамічно.

Концентратори VG можуть поєднуватися в ієрархію, причому порядок доступу до середовища не залежить від того, до концентратора якого рівня підключена станція, а залежить тільки від пріоритету кадру і часу подачі заявки на обслуговування.

Технологія l00VG-AnyLAN підтримує кабель UTP категорії 3, причому для забезпечення швидкості 100 Мбіт/с передає дані одночасно по 4-м парах. Існують також фізичні стандарти для кабелю UTP категорії 5, кабелю STP Type 1 і волоконно-оптичного кабелю.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]