Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
prog.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
130.05 Кб
Скачать

Практика у слідчого

Практика у слідчого передбачає вивчення наказів Генерального прокурора України,інших відомчих матеріалів щодо роботи слідчого ( вказівок, інструкцій, інформаційних листів,методичних рекомендацій Генеральної прокуратури України , Інструкції про порядок зберігання речових доказів та цінностей вилучених органами дізнання та досудового слідства, судової практики.

Студент, за дорученням керівника , повинен складати проекти: постанов про початок досудового слідства, призначення експертиз, обрання міри запобіжного заходу, постанов про закриття досудового слідства, обвинувальний акт;

бути присутнім при проведенні : допитів свідків, потерпілих, обвинувачених, виїмок речей та документів, обшуків.

Проходження практики зі спеціальності ( стажування )

Заключною ланкою практичної підготовки студентів є практика зі спеціальності ( стажування ) , під час якої поглиблюються та закріплюються теоретичні знання з усіх дисциплін навчального плану та практичні навички, набуті при проходженні попередніх видів практики, вивчаються на місцях особисті і ділові якості студентів та рівень практичної підготовки.

Специфіка професійної діяльності прокурорського працівника пов’язана з виконанням складних та відповідальних функцій, які вимагають не тільки досконалого володіння нормами чинного законодавства , вміння та практичними навичками, а й необхідністю високого рівня особистих та моральних якостей.

При проходженні практики зі спеціальності ( стажування ) прокурори районів ( міст ) здійснюють перевірку професійної придатності студентів відповідно до вимог Положення про порядок стажування в органах прокуратури України та Положення про роботу з кадровим резервом в органах прокуратури України. Особлива увага звертається на вивчення моральних якостей ( дисциплінованість, чесність, порядність, відповідальність, культуру поведінки, надійність ,ввічливість, поважливе ставлення до людей ).

За наслідками перевірки прокурор району ( міста ) надає оцінку ділових і особистих якостей, проявлених під час проходження практики зі спеціальності ( стажування) випускниками, які претендують на стажування в органах прокуратури, та затверджує характеристику, яка надається до навчального відділу Університету.

ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКІВ ПРАКТИКИ

По закінченніознайомчої практики студент - практикант отримує в прокуратурі довідкупро термін проходження практики, якунадає в навчальний відділУніверситету.

По закінченнівиробничої практики студенти - практиканти під керівництвом безпосередніх керівників складають письмові звіти, які разом з матеріалами, щоденниками практики та характеристиками здають керівнику практики відУніверситету.

Узвіті відображається зміст роботи, що була проведена студентом на практиці, ступінь виконання програми, висновки про те, в якій мірі практика сприяла закріпленню та поглибленню теоретичних знань і придбанню практичних навичок.Для підготовки звіту студенту- практиканту в кінці виробничої практики надається три дні.

Захист матеріалів виробничої практикипроводиться на засіданнях міжкафедральних комісій,призначенихнаказом ректора ї Університетувскладіголовикомісії,членівкомісії, директораІнститутутайогозаступниківзаучастюпредставників Генеральної прокуратури в Інституті підготовки кадрів для органів прокуратури України.

Цимже наказомвстановлюються строкиподаннястудентамизвітівтаматеріалівпрактики, строкипроведеннязахисту, студенти -практикантизакріпляютьсязавідповіднимикафедрами.

При оцінці результатів роботи студента-практиканта враховується повнота і якість проходження виробничої практики, виконання завдань кафедр по науково-дослідницькій роботі, наданих процесуальних та інших документів, зміст і форма усної доповіді та відповіді студента на запитання членів комісії, характеристика, що надається йому керівником практики в прокуратурі . Напідставіцихданихкомісієюколегіальновирішуєтьсяпитанняпро зарахування матеріалів практики.

Студенту, який не виконав програму практики з поважних причин надається право проходження практики повторно. Студент, який не захистив матеріали практики відраховується з Інституту.

Підсумкивиробничої практикиобговорюютьсяназасіданняхміжкафедральних комісій, які узагальнюють результати захисту матеріалів практики та надають до навчального відділуУніверситету свої висновки та пропозиції щодо удосконалення проходження практики.

По закінченні практики зі спеціальності (стажування ) отримують в органах прокуратури характеристики, які надаються в навчальний відділУніверситету.

Додаток 1

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]