Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
prog.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
130.05 Кб
Скачать

18

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Національний університет « Юридична академія України імені Ярослава Мудрого »

П р о г р а м а

про порядок організації та проходження практики студентами Інституту підготовки кадрів для органів прокуратури України Національного університету « Юридична академія України імені Ярослава Мудрого » .

затверджена вченою радою Національного університету

( протокол № від ).

Вступна частина

Програма про порядок організації та проходження практики студентами Інституту підготовки кадрів для органів прокуратури України Національного університету « Юридична академія України імені Ярослава Мудрого » розроблена з метою забезпечення належної організації та виховної роботи, ознайомлення їх з роботою органів прокуратури України.

Вказана робота повинна проводитись відповідно до вимог Закону України « Про прокуратуру » та наказу Генерального прокурора України № 2 від 15 грудня 2011 року « Про організацію роботи з кадрами в органах прокуратури України»,Положення про організацію роботи з молодими спеціалістами в органах прокуратури України,затвердженого наказом Генерального прокурора України від 05.07.2001, № 452 ( зі змінами , внесеними наказом Генерального прокурора України від 30.09.2008, № 55, Положення про роботу з кадровим резервом в органах прокуратури України, затвердженого наказом Генерального прокурора України від 02.07.2012 № 59 ).

Метою практики - оволодіння студентами сучасними методами, формами організації прокурорсько-слідчої діяльності, закріплення одержаних в інституті знань з юридичних дисциплін, набуття професійних навичок для прийняття самостійних рішень під час конкретної роботи в реальних умовах.

Завданням практики - придбання професійних навичок і вмінь, необхідних для їх застосовувати в практичній діяльності за спеціальністю.

ЗАГАЛЬНІ ПИТАННЯ

Практика студентів є невід"ємною складовою частиною навчального процесу при підготовці спеціалістів Інститутом підготовки кадрів для органів прокуратури України ( далі - студентів Інституту) Національного університету « Юридична академія України імені Ярослава Мудрого » ( далі – Університет ) спрямована на набуття студентами практичних навичок реалізації завдань і функцій органів прокуратури та поглиблення знань набутих у процесі навчання .

Прокуратури Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя відповідно до п. 2.1.4 договору про співпрацю у підготовці фахівців для органів прокуратури України, укладеного 04.03.2010 року між Національном університетом « Юридична академія України імені Ярослава Мудрого » та Генеральною прокуратурою України, разом зуніверситетом створюють та забезпечують студентам необхідні умови для проходження практики в органах прокуратури, оволодіння ними практичними навичками прокурорсько-слідчої діяльності.

Організацію практики та контроль за її проведеннямстудентами інституту підготовки кадрів для органів прокуратури України здійснює керівник практикиУніверситету , який зобов’язаний :

забезпечити проведення всіх організаційних заходів перед відїздом студентів на практику, надати необхідні документи програми, щоденники, методичні рекомендації, перелік яких встановлюєтьсяУніверситетом ;

повідомити студентам про систему звітності з практики ,подання письмового звіту, оформлення щоденника, матеріалів практики, довідок про проходження практики, характеристик, тощо ;

надавати проректору з навчальної роботи письмовізвітипро проведення виробничої практики із зауваженнями і пропозиціями щодо його поліпшення .

Університет щорічно, за два місяці до початку практики направляє списки студентів Інституту підготовки кадрів для органів прокуратури України Національного університету « Юридична академія України імені Ярослава Мудрого »до Головного управління кадрового забезпечення Генеральної прокуратури Українидля узгодження кількісного складу і місця проходження практики .

Організація, проведення і підведення підсумків всіх видів практики, їх форми, тривалість і терміни проведення для кожного курсу практики студентів Інституту національного університету « Юридичної академії України імені Ярослава Мудрого визначаються навчальним планом та програмою проходження практики.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]