Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Індробота НПТ.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
152.06 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту україни

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ЮРИДИЧНА

АКАДЕМІЯ УКРАЇНИ імені ЯРОСЛАВА МУДРОГО»

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ТА ЗАВДАННЯ

ДО ІНДИВІДУАЛЬНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ

З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

«НОРМОПРОЕКТУВАЛЬНА ТЕХНІКА

ТА ДЕРЖАВНА РЕЄСТРАЦІЯ НОРМАТИВНО-ПРАВОВИХ АКТІВ»

(освітньо-кваліфікаційний рівень «Магістр»,

напрям підготовки 8.03040101 «Правознавство»)

Харків

2013

Методичні рекомендації та завдання до індивідуальної роботи студентів з навчальної дисципліни «Нормопроектувальна техніка та державна реєстрація нормативно-правових актів» / уклад.: С.Г. Серьогіна, І.І. Бодрова, _____________. – Х.: Нац. ун-т «Юрид. акад. України ім. Ярослава Мудрого», 2013. – __ с.

У к л а д а ч і: С.Г. Серьогіна,

І.І. Бодрова

Рекомендовано до видання редакційно-видавничою радою університету

(протокол №___ від «___»________________ 2013 р.)

І. Загальні методичні рекомендації

Індивідуальна робота студента є складовою навчального процесу, основним засобом опанування навчальним матеріалом у поза аудиторний час. Мета індивідуальної роботи з навчальної дисципліни «Нормопроектувальна техніка та державна реєстрація нормативно-правових актів» – самостійне вивчення частини матеріалу навчальної програми, систематизація, закріплення, поглиблення та практичне застосування одержаних студентом теоретичних і прикладних знань про засоби і правила нормопроектувальної техніки, особливості використання юридичної термінології, вимоги, що ставляться до різних видів нормотворчих процедур, а також до змісту, структури і форми нормативно-правових актів, методику проведення правової та інших видів експертиз, порядок здійснення державної реєстрації нормативно-правових актів та ведення Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів, порядок набрання чинності нормативно-правовими актами, а також розвиток навичок самостійної роботи студента навчального, науково-дослідницького та практичного характеру.

Індивідуальна робота студентів з навчальної дисципліни «Нормопроектувальна техніка та державна реєстрація нормативно-правових актів» може здійснюватися у виді:

  1. анотування прочитаної додаткової літератури;

  2. написання есе та його презентації на практичному занятті;

  3. складання термінологічного словника;

  4. підготовки проекту нормативно-правового акту.

Вибір студентом виду індивідуальної роботи узгоджується на початку навчального семестру з викладачем, який здійснює організацію, контроль та оцінку якості її виконання.

Виконана в паперовому вигляді індивідуальна робота подається на кафедру для оцінювання не пізніше ніж за два тижні до заліку. Можливий захист роботи – коротка усна її презентація на практичному занятті.

Виконання студентом індивідуальної роботи є однією з умов допуску до підсумкового контролю знань студента з навчальної дисципліни, який проводиться у формі заліку.

Оформлення роботи має бути таким:

а) перша сторінка є титульною, не нумерується і не входить у загальну кількість сторінок;

б) текст друкується з одного боку стандартного аркуша через 1,5 інтервали з полями не менше 3 см зліва, 1,5 см справа, 2 см зверху і знизу;

в) посилання на авторів робіт, що цитуються, указуються в тексті у квадратних дужках [1, с.3], де перша цифра означає порядковий номер джерела зі списку, друга – сторінку;

г) список літератури, яка вивчається й цитується, складається в алфавітному порядку;

д) на останній сторінці списку літератури автор ставить дату і свій підпис;

е) робота має бути виконана грамотно, літературною мовою та ретельно вичитаною.

Будь-яка з позитивно оцінених робіт може бути використана в подальшому під час опрацювання лекційного матеріалу, підготовки до практичних занять чи складання заліку.