Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Держ Буд.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
132.61 Кб
Скачать

7. Висновок. Роль депутатських груп та фракцій в процесі функціонування Верховної Ради України.

Керуючись вищезазначеним, необхідно зробити висновок, що депутатські групи та фракції відіграють важливу роль в процесі функціонування Верховної Ради України та у законодавчій діяльності українського парламенту.

Взаємодія між депутатськими групами та фракціями залежить від соціально-політичної та економічної ситуації в державі та від відношення політичних партій, які представляють фракції, до певних подій, яким вони повинні дати свою оцінку. При цьому, для деяких партій ці події є стимулом до впливу, зміцненню зв’язків, а для деяких– перешкодою до них, а іноді й причиною розриву, що у свою чергу негативно впливає на загальні результати діяльності Верховної Ради.

Таким чином, проаналізувавши діяльність депутатських груп та фракцій у Верховні Раді України і з’ясувавши особливості внутрішньої структури депутатських фракцій слід зробити наступні висновки:

1. В керівництві фракцій присутні: голова фракції і його заступники, співголови та відповідальний секретар.

2. Зареєстрованим депутатськими фракціям допомогу надає адміністративно-технічний персонал.

3. Секретаріат депутатської фракції здійснює організаційне, інформаційне, консультативно-правове та інше забезпечення діяльності депутатської фракції.

4. Коаліція депутатських груп та фракцій у Верховній Раді України – це добровільне об’єднання депутатських фракцій, яке формується у Верховній Раді України за результатами виборів і на основі узгодження політичних позицій. Коаліція вносить відповідно до Конституції України пропозиції стосовно кандидатури Прем’єр-міністра України та кандидатур на посади інших членів Кабінету Міністрів України.

5. Для підготовки і розгляду організаційних питань в роботі Верховної Ради створюється консультативно-дорадчий орган – Погоджувальна рада депутатських фракцій.

Необхідно зазначити, що в Україні 26 жовтня 2014 року, відбулися позачергові вибори народних депутатів до Верховної Ради України.

7 листопада 2014 року Центральна Виборча Комісія завершила підрахунок 100% протоколів з результатами виборів до Верховної Ради.

За партійними списками перемогло 6 партій, а саме: «Народний фронт» - 22,14% голосів, партія «Блок Петра Порошенка» - 21,81%, партія «Самопоміч» - 10,97%, партія «Опозиційний блок» - 9,43%, Радикальна партія Олега Ляшка – 7,44%, партія «Батьківщина» - 5,68%.

«Блок Петра Порошенка» отримав у Верховній Раді VIII скликання найбільшу кількість депутатських мандатів – 132, «Народний фронт» - 82 мандата, «Об'єднання «Самопоміч» - 33 мандата, «Опозиційний блок» - 29 мандатів, Радикальна партії Олега Ляшка - 22 мандати і «Батьківщина»- 19 мандатів.

96 народних депутатів пройшли до Верховної Ради України, як самовисуванці.

Крім того, в Раду пройшли по мажоритарних округах представники партії «Свобода» - шість осіб, партії «Сильна Україна» Сергія Тігіпка - один, партії «Заступ» - один, партії «Правий сектор» - один і партії «Воля» - один.

Позачергові парламентські вибори через проведення антитерористичної операції відбулися не у всіх округах Донецької та Луганської областей і не проводилися у тимчасово окупованому Криму. Тому в парламенті восьмого скликання поки що працюватимуть 423 депутати, а не 450, як зазвичай.

11 листопада 2014 року учасники коаліційних переговорів від 5 політичних партій, які подолали 5-відсотковий бар'єр на виборах до Верховної Ради, крім «Опозиційного блоку», підписали коаліційний протокол, який став основою коаліційної угоди і програми дій уряду.

Згідно з текстом протоколу, суб'єкти переговорів погодили, що коаліційна угода міститиме три розділи: загальні засади (принципи), регламент діяльності коаліції, напрями діяльності (зміст реформ: короткострокові (пріоритетні) і середньострокові).

З тексту протоколу, під час консультацій учасники переговорів вилучили пункт, який передбачає, що позафракційні депутати можуть бути учасниками коаліції лише згідно з окремим рішенням ради коаліції. Такі депутати не входитимуть до ради коаліції. Тобто, для того, щоб позафракційні депутати могли увійти до коаліції, їм необхідно вступити в одну з фракцій-учасниць коаліції.

Коаліційним протоколом передбачено, що керівними органами коаліції є - Збори коаліції та Рада коаліції.

Від кожної фракції до складу ради коаліції входить три представники, один з яких має бути головою фракції.

Кожна фракція в раді коаліції має один голос.

«Рада коаліції ухвалює рішення 3/4 голосів. Має бути визначений перелік питань, рішення за яких ухвалюється консенсусом», - зазначено в документі.

Щодо принципу формування складу Кабінету Міністрів у протоколі передбачено: «Прем'єр-міністр формує склад уряду на підставі консультацій з парламентською коаліцією і несе персональну відповідальність за його роботу. Особи не можуть бути призначені на посади за квотним принципом».

Крім того, документ передбачає, що міністри самі підбирають собі заступників.

Коаліційна угода становитиме основу для програми діяльності майбутнього уряду.

Верховна Рада України восьмого скликання обрана і є легітимною.