Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MV_IND_robota_IEED_2013_Ovcharenko_V_V.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
189.95 Кб
Скачать

2. Методичні вимоги до виконання індивідуальної роботи

Після вибору потрібного варіанту студент підбирає й опрацьовує необхідну літературу, складаючи при цьому зміст індивідуальної роботи та план реферату. Для виконання цього етапу дослідження можна звернутись до переліку навчальних підручників і посібників, що рекомендовані цією методичною розробкою, а також до систематичних і алфавітних каталогів бібліотеки інституту.

Наступним етапом виконання індивідуального завдання є написання реферату, який представляє собою письмовий виклад наукової роботи студента на спеціально передбачену тему згідно складеного плану. Мета реферату – навчити студентів самостійно добувати і поглиблювати знання, з наступним їх застосуванням для аналізу соціально-економічних явищ і їх наслідків, виявити вміння орієнтуватись в навчальній та науковій літературі, а також працювати з нею.

Після написання реферату студент переходить до другої частини індивідуальної роботи – виконання проблемного завдання, яке передбачає вирішення певних навчальних проблем з метою поглибленого вивчення змісту окремих тем. Мета проблемного завдання – стимулювання творчого підходу студента до здобуття знань, формування у нього вміння порівнювати, аналізувати, характеризувати соціально-економічні явища і процеси, формулювати власну думку.

При виконанні індивідуальної роботи студент зобов’язаний робити посилання на джерела, матеріали або окремі результати, які він використовував у процесі роботи. В посиланні на джерела в тексті роботи слід зазначати порядковий номер, виділяючи квадратними дужками, наприклад: [8, с. 143]. Перша цифра (8) – це номер джерела за списком літератури, друга (143) – номер сторінки.

Після текстової частини індивідуальної роботи наводять список використаних джерел (не менше 5 джерел). При оформлені списку необхідно дотримуватись таких правил:

● список складається в загальному алфавітному порядку;

● кожне використане джерело повинно мати такі дані: прізвище та ініціали автора, повна назва книги, місце і рік видання, а також загальна кількість сторінок у книзі. У разі, коли це колективна монографія або така книга, прізвище автора в якій немає, необхідно вказати, хто є її редакторами;

● назви використаних статей, опублікованих у періодичній пресі (газети, журнали, збірники) наводяться у такому порядку: автор статті, її назва, назва журналу (збірника, газети), рік видання, номер журналу (збірника, газети), сторінки, на яких розміщена стаття;

● назви статей з енциклопедії необхідно давати із зазначенням назви енциклопедії і номера тому, а також сторінок.

Виконана індивідуальна робота зброшуровується у такій послідовності;

▪ титульний аркуш (див. зразок у додатку А);

▪ зміст (див. зразок у додатку Б);

▪ план реферату (див. зразок у додатку Б);

▪ вступ (розкривається актуальність теми, визначається мета, завдання та використані методи дослідження);

▪ основна частина реферату (за питаннями плану);

▪ висновки (тезисно зазначаються головні результати дослідження);

▪ проблемне питання;

▪ список використаних джерел (див. вимоги у додатку Б).

Індивідуальна робота без списку літератури, оформлена неохайно або без дотримання вимог повертається студентам для опрацювання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]