Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Visual2.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
3.31 Mб
Скачать

Void cado6Dlg::OnButtonRecno()

{

if(pRecordset->GetState()==0)return;

if(!pRecordset->GetRecordCount())return;

try

{

pRecordset->PutAbsolutePosition((PositionEnum)5);

}

catch(_com_error &ce)

{

Doc->ErrMessage(ce);

}

}

// Перехід на попередню сторінку - кнопка <PgUp>

Void cado6Dlg::OnButtonPgup()

{

if(pRecordset->GetState()==0)return;

if(!pRecordset->GetRecordCount())return;

// Установка кількості записів на сторінці

pRecordset->PageSize = 7;

try

{

PositionEnum tt;

tt = pRecordset->GetAbsolutePage ();

if(tt>1) pRecordset->PutAbsolutePage (PositionEnum(tt-1));

}

catch(_com_error &ce)

{

Doc->ErrMessage(ce);

}

}

// Перехід на наступну сторінку - кнопка <PgDn>

Void cado6Dlg::OnButtonPgdn()

{

if(pRecordset->GetState()==0)return;

if(!pRecordset->GetRecordCount())return;

// Установка кількості записів на сторінці

pRecordset->PageSize = 7;

try

{

PositionEnum tt;

tt = pRecordset->GetAbsolutePage ();

if (tt<pRecordset->PageCount)

pRecordset->PutAbsolutePage (PositionEnum(tt+1));

}

catch(_com_error &ce)

{

Doc->ErrMessage(ce);

}

}

У функції відгуку OnButtonRecno() здійснюється перехід на запис із логічним (абсолютним) номером 5. Для цього використовується властивість Recordset AbsolutePosition або це робиться за допомогою функції PutAbsolutePosition(). Слід зазначити, що установка абсолютних (логічних) позицій для переміщення на зазначений запис або сторінку (властивості AbsolutePosition, AbsolutePage) для входу вимагають структуру типу PositionEnum. У цьому випадку реалізований універсальний підхід, щоб мати можливість користуватися як перерахованими константами enum, так і своїми власними цілими значеннями. Так, у нашому випадку, для переходу на п'ятий запис необхідно число 5 привести до типу (PositionEnum).

Для здійснення посторінкового переходу по записах спочатку необхідно встановити кількість записів на сторінці за допомогою властивості PageSize (за замовчуванням 10 записів). У нашому випадку доцільно встановити кількість записів, які вміщатимуться в елемент керування DataGrid при виведенні, що буде відповідати 7 записам. Властивості об'єкта Recordset PageSize та PageCount взаємозалежні. Так при установці кількості записів на сторінці за допомогою властивості PageSize, кількість сторінок (властивість PageCount) буде розраховано автоматично. При переході на попередню сторінку (функція відгуку OnButtonPgup()) зчитується положення поточної сторінки за допомогою функції GetAbsolutePage(), і якщо воно більше одиниці – переходимо на попередню сторінку. Що стосується переходу на наступну сторінку (функція відгуку OnButtonPgdn()), то тут поточне значення сторінки порівнюється з кількістю сторінок (властивість PageCount), і якщо воно менше загальної кількості сторінок – здійснюється перехід на наступну сторінку. Для універсальності підходу використовується перерахований тип даних PositionEnum.

У наступній функції відгуку OnButtonBookmark() (кнопка <Bookmark>) показана робота із закладками (Bookmark). Закладки (Bookmark) призначені для збереження поточної позиції запису, з наступним переходом на неї. Bookmark – унікальне значення, що привласнюється кожному запису. При початковому завантаженні RecordsetBookmark відповідає порядковому (фізичному) номеру запису. Коли ж відбувається видалення, сортування записів – закладки не перебудовуються. Вони перебудовуються в тому випадку, коли Recordset знову перечитується, що еквівалентно відкриттю набору заново. Тобто, закладки формуються тільки один раз, при формуванні набору. Можна сказати, що закладки при початковому формуванні Recordset відповідають фізичному номеру запису.

Слід зазначити, що тип властивості BookMark – _variant_t, що містить у собі тип даних double.

Приведемо текст функції відгуку OnButtonBookmark().

// Перехід на закладку з номером 5 - кнопка <Bookmark>

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]