Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт 1.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
908.8 Кб
Скачать

Зміст

Вступ

1.Техніка безпека на підприємстві

2. Структура та різновид ремонтних робіт на СТО

3.Технічне обслуговування і регулювання карбюратора

4.Розбирання ДВЗ та його миття

Висновок

Використана література

ВСТУП

Автомобіль - найпоширеніше в сучасному світі механічний транспортний засіб. Поява двигуна внутрішнього згоряння, легкого, компактного і порівняно потужного, відкрило широкі можливості для автомобіля. І в 1885 році німецький винахідник Г. Даймлер створив перший мотоцикл з бензиновим двигуном, а вже в 1886 році німецький винахідник К. Бенц запатентував триколісний автомобіль.

З появою перших автомобілів, виникла необхідність в їх ремонті та обслуговуванні, але спеціалізованих організацій з ремонту ще не існувало. Ремонт здійснював власник, або його шофер: деталі,які вийшли з ладу виготовлялися власними силами, а проколи ліквідовувалися прямо на дорозі. Лише на початку XX століття збільшення кількості автомобілів послужило поштовхом до організації авторемонтного справи. На основі майстерень з ремонту сільгосптехніки чи велосипедів стали з'являтися перші автомайстерні. Розташовувалися вони ближче до людей, яким автомобіль був необхідний за родом своєї діяльності.

Бурхливий розвиток авторемонтних підприємств припав на період індустріалізації. Після розпаду СРСР кількість авторемонтних підприємств значно скоротилася. В даний час найбільш поширені військові авторемонтні заводи для обслуговування і ремонту військової техніки з військових частин і полігонів, а також невеликі майстерні, що мають від 3 до 10 постів, які можуть швидко реагувати на зміни парку автомобілів, перебудовуватися на нові види ремонтних робіт і не мають великого складського господарства.

Через підвищення кількості легкових автомобілів в Україні за останні роки, зросла і роль станцій технічного обслуговування автомобілів.

Однією з найважливіших задач, що стоять перед працівниками СТО є підвищення якості технічного обслуговування і ремонту легкових автомобілів. Вирішення цієї проблеми носить комплексний характер і здійснюється шляхом вдосконалення системи забезпечення СТО запасними частинами, підвищення рівня технічної оснащеності станцій, поліпшення організації і технології обслуговування, ремонту автомобілів на підприємствах автосервісу. Важливе місце тут займає вдосконалення технічного контролю. Відомо, що без контрольно-вимірювальної апаратури неможливо досить точно і ефективно оцінити технічний стан автомобіля.

Розвитку сервісного обслуговування автомобілів характеризується відносно швидким зростанням оснащеності СТО, створенням спеціалізованих постів і ділянок. А це ставить перед фахівцями ряд важливих практичних завдань, пов'язаних з грамотною експлуатацією і раціональним використанням обладнання при обслуговуванні та ремонті автомобілів.

Ремонт автомобілів є об'єктивною необхідністю, яка обумовлена ​​технічними та економічними причинами.

- По-перше, потреби народного господарства в автомобілях частково задовольняються шляхом експлуатації відремонтованих автомобілів.

- По-друге, ремонт забезпечує подальше використання тих елементів автомобілів, які не повністю зношені. У результаті зберігається значний обсяг минулого праці.

Раціональне використання автомобільного парку передбачає не тільки грамотну експлуатацію, але й ефективну систему технічного обслуговування та ремонту.

Метою фахової практики було закріплення і конкретизація результатів теоретичного навчання, набуття вмінь та навичок практичної роботи у сфері авто сервісного обслуговування, ремонту автомобілів і його компонуючи, вивчення основних приладів та обладнання станцій технічного обслуговування автомобілів (СТО) з допомогою яких проводиться обслуговування та ремонт транспорту, а також створення умов максимально наближенихдо майбутньої професійної діяльності. Цей дуалізм «теорія і практика» покликаний створити ресурс професійного досвіду вже на студентській лаві.

Техніка безпека на підприємстві

Організація робочих місць і техніка безпеки при виконанні робіт з ремонту деталей:

Роботи по відновленню деталей ведуться на різних робочих місцях, в залежності від способу відновлення, і кожне робоче місце має бути організовано для проведення робіт, які виконуються на ньому.

Відновлення деталей слюсарно-механічною обробкою може проводитися і здійснюється на спеціалізованому робочому місці, де проводиться ремонт вузла чи агрегату, за умови наявності на ньому всього необхідного обладнання, а також кваліфікованого робітника.

Організація робочого місця і техніка безпеки при виконанні зварювально-наплавних робіт:

У залежності від застосовуваного методу зварювання та наплавлення залежить організація робочого місця при виконання робіт по відновленню деталей зварюванням і наплавленням. Комплекс технічно пов'язаного між собою обладнання для виконання зварювально-наплавних робіт називається постом, установкою (верстатом), лінією. У комплекси в залежності від оснащення входять: зварювальне обладнання (джерело живлення, зварювальний апарат з приладами управління і регулювання процесу); технологічні пристрої та інструменти; механічне та допоміжне обладнання (транспортні, вантажні і розвантажувальні пристрої); система управління.

Заходи пожежної безпеки:

Приміщення, де знаходяться робочі місця, повинні обов'язково мати ящики з піском та протипожежні щити, на яких знаходяться: пожежний інструмент, вогнегасники.

Структура та різновид ремонтних робіт на сто

Фахову практику я проходив на приватному підприємстві у сфері технічного обслуговування та ремонту автомобілів. На цьомі підприємстві була маса сучасного обладнання для успішного технічного обслуговування автомобілів, діагностики несправностей і їх усунення, величезна база довідкової та технічної документації з ремонту автомобілів, напрацьовані професіоналами і рекомендовані виробниками схеми ремонту автомобіля практично будь-якої моделі. Матеріальна база цього автосервісу налічувала наступне обладнання, установки та стенди:

• Підйомне обладнання

• Шиномонтажне та балансувальне обладнання

• Стенди виміру кутів розвалу-сходження

• Ремонтне обладнання

• Стенди перевірки гальм і підвіски, лінії інструментального контролю автомобілів

• Устаткування для діагностики та обслуговування автомобільних систем

• Компресори, лінії підготовки повітря, пневмоінструмент

• Обладнання для заміни масла

• Устаткування для фарбування автомобілів

• Стапелі для рихтування кузовів, вимірювальні системи

• Мотортестери, газоаналізатори, димоміри,

• Підйомники, а саме:двухстійкові підйомники, чотирьохстійкові підйомники.

Види ремонту та технічного обслуговування автомобілів надавались в даному автосервіссному центрі

• Шиномонтаж та балансування шин

• Заміна масла і масляного фільтра

• Промивання двигуна

• Заміна всіх технічних рідин

• Діагностика ходової частини

• Заміна гальмівних колодок та дисків

• Заміна амортизаторів і пружин

• Заміна елементів підвіски

• Заміна елементів вихлопної системи

• Ремонт електрообладнання

• Чистка інжекторів

• Моторна і системна комп'ютерна діагностика

• Сервіс та обслуговування систем кондиціонування

• Регулювання фар світла

Під час фахової практики в цьому центрі було створено ідеальні умови для поглибленого вивчення всіх вузлів, систем та деталей сучасного автомобіля.Даний центр налічував близько 10 висококваліфікованих працівників, які ділилися своїм досвідом та допомагали мені освоювати дане обладнання та ремонт автомобілів та окремих його складових.