Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
novye_seminary_po_spets.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
195.07 Кб
Скачать

Література

  • Наказ Міністерства України у справах сімї, молоді та спорту від від 28.09.2007 № 3455/853 «Про затвердження порядку взаємодії центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді та управлінь (відділів) освіти щодо підготовки до самостійного життя дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з числа учнів старших та випускних класів інтернат них закладів і шкіл соціальної реабілітації»

  • Проект стандарту соціальних послуг соціальної адаптації для випускників закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

  • Постанова Кабінету міністрів України від 8 вересня 2005 р. № 878 «Про затвердження Типового положення про соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування»

Заняття ____.

Реабілітація дітей та молоді з функціональними обмеженнями в діяльності спеціалізованих формувань та закладах соціального обслуговування.

План

  1. Нормативно-правове регулювання надання допомоги дітям і молоді з обмеженими функціоналльними можливостями

  2. Моделі надання соціальних послуг дітям і молоді з обмеженими можливостями.

  • Організаційні принципи, напрями і форми роботи служб соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями.

  • Діяльність центрів соціальної реабілітації дітей з обмеженими можливостями

  1. Нормативно-правове регулювання діяльності спеціалізованих закладів соціального спрямування, спрямованих на роботу з ВІЛ-інфікованими дітьми та молоддю

  2. Соціальна підтримка та супровід дітей, молоді, що живуть з ВІЛ/СНІД, у діяльності спеціалізованих формувань.

  • Організаційні принципи роботи з психосоціальної, соціальної підтримки та допомоги дітям, молодим людям, що живуть з ВІЛ,СНІД, членам їх сімей,

  • Види соціальної допомоги або послуг, що надаються спеціалізованими службами при здійсненні соціального супроводу дітей, сімей та молоді, що живе з ВІЛ/СНІД

  1. Закордонний досвід діяльності закладів соціального спрямування для дітей - семінар

  • соціально-реабілітаційні центри для неповнолітніх

  • експериментальний комплекс соціальної допомоги дітям та підліткам московського департаменту освіти

  • закордонний досвід реабілітації людей з обмеженими можливостями

Завдання

Варіант 1

Уявіть, що Ви представляєте інтереси сім’ї. в якій самотня мати виховує дитину-інваліда (з порушенням опорно-рухового апарату). До яких організацій Ви будете звертатися, щоб пом’якшити складну соціальну ситуацію?

Запропонуйте програму реінтеграції дітей з особливими потребами в соціум.

Варіант 2

Проаналізуйте методи і форми індивідуальної роботи з дітьми та молоддю з функціональними обмеженнями.

Варіант 3

Складіть комплексну програму соціальної реабілітації сім’ї, де виховується дитина з особливими потребами.

Варіант 4

Порівняти діяльність різних спеціалізованих служб і закладів з напряму реабілітації дітей з функціональними обмеженнями.

Література

  • Постанова Кабінету міністрів України від 8 вересні 2005 р. № 877 «Про затвердження типового положення про центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями»

  • Наказ Міністерства праці та соціальної політки України від 13.02.2007 № 48 «Про затвердження Типового положення про центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів»

  • Закон України від 19.02.2009 № N 1026-VI «Про затвердження Загальнодержавної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2009-2013 роки

  • Постанова Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2006 р. № 148 «Про затвердження Типового положення про центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді»

  • Про затвердження Порядку взаємодії центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді із закладами охорони здоров'я щодо надання медичної допомоги та соціальних послуг дітям і молоді (Наказ Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту та Міністерства охорони здоров'я від 17.04.2006 N 1209/228) +

Соціальна робота з людьми, які живуть із ВІЛ/СНІДом: Метод. Посіб.для проведення курсів підвищ.кваліфікації /Т.Семигіна, О.Банас, Н.Венедиктова та ін. – К.: Виддмім «Києво-Могилянська акад.», 2006. – 620 с.

Вступ до соціальної роботи: Навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів /за ред.. Т.В.Семигіної, І.І,Миговича. – К.: Академвидав, 2005. – 304 с.

Соціальна робота в Україні: перші кроки / Під редакцією В.Полтавця. – К.: Видавничий дім „КМ Academia”, 2000. – 236с

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]