Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
13
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
147.46 Кб
Скачать

Запитання:

1. Надайте кваліфікацію діям пасажира.

2. Напишіть фабулу протоколу про порушення митних правил?

3. Чи є підстави вважати, що у діях пасажира вбачаються ознаки такого злочину як контрабанда?

Варіант № 13

(Порядковий номер по журналу 13, 29)

1.Поняття та значення стандартизації. Сертифікація продукції.

2.Строки митного оформлення. Спрощений порядок митного оформлення.

3. Задача:

Мешканка Татарстану Сатаєва Гульнара, яка у прибула із Стамбула літаком до міжнародного аеропорту “Одеса” і скористувалася при виході “зеленим коридором”, викликала підозру своєю підвищеною нервозністю, метушливістю, а також тим, що, незважаючи на спеку, була одягнена у шубу. Зазначеній громадянці запропоновано митниками пройти процедуру особистого огляду, під час якого в її нижній білизні та між швами шуби виявлено майстерно упаковані ювелірні вироби із жовтого металу (каблучки, браслети, ланцюжки тощо на суму в розмірі, що перевищує 1000 євро). Особистий огляд санкціоновано начальником митного поста.

Запитання:

1. Надайте кваліфікацію діям гр-ки Сатаєвої Г. за Митним кодексом України, приймаючи до уваги результати особистого огляду.

2. Чи є підстави для притягнення гр-ки Сатаєвої Г. до адміністративної відповідальності, або до відповідальності кримінальної?

3. Скласти фабулу протоколу про порушення митних правил.

Варіант № 14

(Порядковий номер по журналу 14, 30)

1.Понятя митного тарифу. Процедура нарахування та справляння митних зборів.

2.Поняття адміністративного правопорушення та порушення митних правил та їх види.

3. Задача:

Перед посадкою у літак рейсу “Київ - Салоніки” гр-н України Кухарчук О.І. під час митного контролю в аеропорту “Бориспіль” задекларував письмово 5 тис. євро. При опитуванні по пунктах декларації зробив заяву про відсутність у нього будь-яких цінностей, крім зазначеної суми.

У подальшому на КПП Служби авіаційної безпеки завдяки застосуванню спеціальних технічних засобів у гр-на Кухарчука були виявлені під одежею два закріплених на тілі шкіряні мішечки з подрібненими частками дорогоцінних металів загальною вагою 500 грамів.

Гр-на Кухарчука О.І. та виявлені у нього предмети доставлено на місце проходження ним митного контролю.

Митниками складено протокол про порушення гр-ном Кухарчуком О.І. митних правил. Подрібнені частини жовтого металу, як безпосередні предмети порушення, вилучено.

Запитання:

  1. За якою статтею (статтями) слід кваліфікувати скоєне гр-ном Кухарчуком О.І.?

  2. Написати фабулу протоколу про порушення митних правил?

Варіант № 15

(Порядковий номер по журналу 15, 31)

1. Сутність поняття митної справи та цілей митної справи в Україні.

2.Країна походження товару та критерії її визначення країни походження товару.

3. Задача:

Студент одного з вузів м. Одеси гр-н В’єтнаму перед вильотом до Москви заповнив вивізну митну декларацію, де вказав, що має 300 євро, золоту обручку та ланцюжок з того ж металу.

Митному інспекторові при опитуванні повідомив усно, що інших цінностей та грошей не має.

Під час проходження митного контролю в’єтнамець пред’явив декларацію разом із зазначеними у цьому документі предметами і, тримаючи у руках куртку, поставив свій багаж - господарську сумку та валізу - на оглядовий стіл.

При завершенні огляду вмісту сумки, в’єтнамець перемістив її на підлогу і, користиучись тим, що увага митного інспектора відволіклася на розмову з одним із колег, поклав до сумки свою куртку.

Маневр в’єтнамця не залишився непоміченим: митний інспектор після огляду вмісту валізи ще раз провів усне опитування цього громадянина по пунктах декларації. В’єтнамець твердив, що грошей або інших цінностей, не занесених до декларації, він не має.

Оформивши декларацію, митний інспектор запропонував в’єтнамцеві показати вміст кишень його куртки. У внутрішніх її кишенях знаходилося 15000 євро.