Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
13
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
147.46 Кб
Скачать

Запитання:

1. Чи відповідає чинному законодавству факт складання загального для двох осіб протоколу про адміністративне затримання?

2. Чи є обгрунтованим за викладених обставин рішення митниці щодо притягнення гр-на Султанова до адміністративної відповідальності?

3. Яка аргументація була, на Ваш погляд, покладена в основу рішення щодо гр-на Крайнюка та його товарів?

Варіант № 8

(Порядковий номер по журналу 8, 24, 40)

1.Основні принципи митного регулювання. Митна територія і митний кордон. Прапор та емблема Держаної митної служби.

2. Поняття й види порушень митних правил. Провадження у справах про порушення митних правил.

3. Задача:

На під’їзді до українсько-білоруського кордону на власному автомобілі резидент України гр-н Нагірний В.Т. та його дружина гр-ка Нагірна О.П., маючи серед речей особистого вжитку датовану початком ХХ століття ікону із срібним окладом, зробили зупинку перед митним постом “Дубовник”.

Ознайомившись із змістом стенду щодо порядку переміщення через митний кордон культурних цінностей і отримавши із розмови з працівниками митного посту інформацію про те, що змін до цього порядку не було, гр-н Нагірний В.Т. поїхав на авто у зворотному напрямку. Через 300 м. від митного поста гр-ка Нагірна О.П., маючи при собі пакет, де знаходилася ікона, вийшла з автомобіля і попрямувала стежкою через лісопосадку до кордону.

Гр-н Нагірний В.Т. повернувся на митний пост і, пройшовши митний контроль, виїхав на територію Білорусі, де зупинився, чекаючи жінку.

Побачивши, що її затримано прикордонником і митним працівником у безпосередній близькості від кордону на українському боці, він повернувся на митний пост, де на нього було складено протокол про порушення митних правил, передбачених ст. 351 МКУ.

У своєму поясненні до протоколу гр-н Нагірний В.Т. зауважив, що гр-ка Нагірна В.Т. діяла на його прохання.

Запитання:

  1. Кваліфікуйте дії громадян Нагірного В.Т. та Нагірної О.П., а також посадових осіб митного поста у зазначених ситуаціях? Чи є в діях громадян порушення митних правил?

  2. Який порядок вивезення культурних цінностей в Україні?

  3. Напишіть фабулу протоколу про ПМП?

Варіант № 9

(Порядковий номер по журналу 9, 25, 41)

1.Посадові особи митних органів України. Загальні положення проходження служби в митних органах.

2. Митні процедури на автомобільному транспорті. Порядок оформлення ввезення транспортних засобів на територію України.

3. Задача:

При проходженні митного контролю в аеропорту “Жуляни” гр-н Чибісов П.Д., який прибув літаком з Варшави, вніс до ввізної митної декларації лише 5140 євро і під писав її. Решта 6000 євро знаходилася у поясному гаманці, який був на виду - поверх його сорочки.

Ознайомившись з декларацією, митний інспектор спитав у гр-на Чибісова П.Д. чи усі записи в декларації відповідають дійсності і , отримавши стверджувальну відповідь, зробив обводку запису “1140 доларів США”, продублював цю суму словами “одна тисяча сто сорок доларів США” та завірив відтиском своєї службової печатки. Потім митник, звернувши увагу на ознаки нервозності у поведінці гр-на Чибісова П.Д., запросив його до призначеної для ретельного огляду кімнати, де останньому було запропоновано пред’явити вміст гаманця.

Гр-н Чибісов П.Д. витягнув із гаманця не вказані у декларації 900 доларів США власноручно. За фактом переміщення незадекларованих доларів на цього гр-на складено протокол про порушення митних правил. Особистий огляд гр-на Чибісова П.Д. не проводився.