Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова ТДП 2015 заочна.rtf
Скачиваний:
101
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
1.01 Mб
Скачать

Міністерство внутрішніх справ україни

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ВНУТРІШНІХ СПРАВ

ФАКУЛЬТЕТ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ ДЛЯ ПІДРОЗДІЛІВ

МІЛІЦІЇ ГРОМАДСЬКОЇ БЕЗПЕКИ

Кафедра теорії та історії держави і права

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ з НАПИСАННЯ курсових робіт

З навчальної ДИСЦИПЛІНИ

ТЕОРІЯ ДЕРЖАВИ ТА ПРАВА”

спеціальність 262 «Правоохоронна діяльність»

для слухачів 1 курсу факультету

заочного навчання працівників ОВС ННІ ПОЗН

Дніпропетровськ – 2015

Методичні рекомендації з написання курсових робіт з навчальної дисципліни „Теорія держави та права” / укладачі: к.ю.н. А.М. Кучук, к.ю.н. І.А. Сердюк – Дніпропетровськ: Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ України, 2015. – 59 с.

Рецензенти:

Білозьоров Є.В – заступник начальника кафедри теорії держави і права Національної академії внутрішніх справ, кандидат юридичних наук, доцент;

Легка О.В. – доцент кафедри міжнародного права, історії права та політико-правових вчень Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара, кандидат юридичних наук, доцент.

Обговорено на засіданні кафедри теорії та історії держави і права 21 серпня 2015 р., протокол № 23

Методичні рекомендації щодо написання курсових робіт

Виконання курсової роботи з теорії держави та права є важливим етапом в процесі вивчення курсу та обовязковим компонентом навчального процесу в університеті. Курсові роботи виконуються курсантами (слухачами) в межах навчального процесу з метою закріплення, поглиблення і узагальнення знань з теорії держави і права, одержаних ними протягом навчання та їх застосування до комплексного вирішення конкретного фахового завдання.

Курсова робота як індивідуальна форма навчання носить професійно-дослідницький характер. Вона повинна відобразити теоретичні знання з дисципліни, обізнаність студентів (курсантів) з новітніми науковими джерелами, методичною літературою, публікаціями, виявити їх здібності до аналізу та практичного використання набутих знань в сфері права.

Підготовка курсової роботи складається з таких етапів:

  1. Вибір теми дослідження.

  2. Підготовка до написання курсової роботи:

а) підбір літератури за темою;

б) вивчення літератури та її критичне обмірковування.

  1. Викладення змісту курсової роботи.

  2. Оформлення роботи.

1. Вибір теми курсової роботи

Тематика курсових робіт з навчальної дисципліни „Теорія держави та права” затверджується кафедрою теорії держави та права. При цьому особлива увага приділяється актуальності і відповідності навчальній програмі дисципліни. Тематика щороку переглядається та доповнюється.

Слухачі заочної форми навчання обирають тему курсової роботи виходячи з порядкового номеру їх прізвища у списку навчальної групи. При цьому, виходячи із загальної кількості тем курсових робіт – 60, слухач може обрати одну з 2-х тем (див. таблицю «Перелік тем курсових робіт)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]