Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
RE_v_z_V_i_8800_Gb_p_A_8800_v_gI.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
569.34 Кб
Скачать

Критерії оцінювання знань

Система контролю та підсумкового за семестр оцінювання знань студентів з навчальної дисципліни "Регіональна економіка" передбачає стимулювання систематичної поточної навчальної та самостійної роботи студентів, підвищення об'єктивісті оцінювання їх знань, запровадження здорової конкуренції між студентами у навчанні, виявлення і розвитку їх творчих здібностей. По завершеним темам курсу проводяться два модульних контролів чи іспит.

Розподіл балів, які отримують студенти

Поточне тестування та самостійна робота – 50

Підсумковий тест

(екзамен)

Сума

Змістовий

модуль 1

Змістовий

модуль 2

Змістовий

модуль 3

50

100

Т1-6

Т7-13

Т14-15

20

20

10

Т1, Т2 ... Т15 – теми змістових модулів.

Загальна оцінка знань студента виставляється за:

  1. відвідування практичних занять і систематичну роботу на них. Оцінки роботи на практичних заняттях проводиться за 5-бальною шкалою.

  • Оцінка "відмінно" виставляється за повну, грамотну, логічну і аргументовану відповідь з елементами творчого мислення на усі запитання і тестові завдання, яка свідчить, що матеріали засвоєні цілком.

  • Оцінка "добре" виставляється також за грамотну і логічну відповідь, але в ній мають місто неточності, в тому числі в тестових завданнях.

  • Оцінка "задовільно" виставляється за неточне викладання матеріалу, неповну відповідь і помилки у відповіді та тестових завданнях.

  • Оцінка "незадовільно" виставляється, коли слухач не знає значної частини програмного матеріалу та робить багато помилок у відповіді і не вірно відповідає на тестові завдання.

  1. виконання індивідуальних завдань (трьох доповідей). Оцінка індивідуальної роботи проводиться за 10-бальною шкалою.

  • Оцінка "відмінно" (9-10 балів): тема повністю розкрита (представлена її актуальність, проблеми в даній сфері і шляхи рішення). Автор використовує статистичні дані не пізніше, ніж за останніх 2 роки, публікації в періодичних і наукових виданнях, матеріали конференцій, наукові монографії і навчальні посібники.

  • Оцінка "добре"(7-8 балів): тема розкрита, але є незначні недоліки: помилки в оформленні, автор використовує декілька застарілі статистичні дані (5-7 років), матеріали навчальних посібників і небагато періодичних наукових видань.

  • Оцінка "задовільно"(5-6 балів): тема недостатньо розкрита, помилки в оформленні. Автор використовує явно застарілі статистичні дані, не використовує публікації в періодичних і наукових виданнях і ін., обмежуючись тільки навчальними посібниками.

  • Оцінка "незадовільно"(3-4 бали): тема не розкрита, робота неправильно оформлена. Автор взагалі не використовує статистичні дані, публікації в періодичних і наукових виданнях і ін.

  • Робота не зараховується (0-2 бали): тема не розкрита взагалі. Або тема розкрита, але є не самостійною роботою студента, а є готуємо рефератом, викачаним по мережі "Інтернет".

  1. написання 2-х модульних контролів чи складання іспиту. Кожний білет модульного контролю чи іспиту складається з трьох теоретичних і трьох тестових питань. Кожне теоретичне запитання модульного контролю оцінюється в 15 балів, а кожне тестове – в 2 бали.

  • Оцінка "відмінно" (45-50 балів) виставляється за повну, грамотну, логічну і аргументовану відповідь з елементами творчого мислення на усі запитання і тестові завдання, яка свідчить, що матеріали засвоєні цілком.

  • Оцінка "добре" (30-44 бали) виставляється також за грамотну і логічну відповідь, але в ній мають місто неточності, в тому числі в тестових завданнях.

  • Оцінка "задовільно"(15-29 балів) виставляється за неточне викладання матеріалу, неповну відповідь і помилки у відповіді та тестових завданнях.

  • Оцінка "незадовільно" (менш 15 балів) виставляється, коли слухач не знає значної частини програмного матеріалу і не вірно відповідає на тестові завдання.

Підсумкова оцінка по курсу виставляється як сума за підсумками роботи на практичних заняттях, 3-х виступів з доповідями з вибраної проблеми і написання 2-х модульних контролів чи складання іспиту.

Наприклад, якщо за семестр передбачено 8 практичних занять, то можлива підсумкова оцінка за роботу на них складає (4*5)=20 балів. Максимальна оцінка за підготовлені доклади складає 3*10=30 балів. Максимальна оцінка за модульні контролі чи іспит складає 2*25=50 балів. Таким чином, максимальна підсумкова оцінка студента за семестр складе 100 балів. Переклад підсумкової оцінки успішності студента в оцінку за національною шкалою та шкалою ЕСTS наведено в наступній таблиці.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]