Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КВП / задание к теме 7.DOC
Скачиваний:
22
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
798.21 Кб
Скачать

Тема 7 вимірювання електричних величин

7.7 Облік електричної енергії

Таблиця 7.7.а

питання, завдання

Питання, завдання

вірної

відповіді

1

Які види приладів застосовуються для обліку електричної енергії у колах змінного струму?

2

Чому прилади обліку необхідно включати з вимірювальними трансформаторами струму та напруги до кіл змінного струму?

3

Як визначити витрату електричної енергії при безпосередньому включенні однофазного індукційного лічильника активної енергії до однофазного кола змінного струму?

4

Як визначити витрату електричної енергії при включенні однофазного індукційного лічильника активної енергії до однофазного кола змінного струму через вимірювальні трансформатори струму та напруги?

5

Як визначити витрату електричної енергії при включенні однофазного індукційного лічильника активної енергії до однофазного кола змінного струму через вимірювальний трансформатор струму?

6

Як визначити витрату електричної енергії за показаннями трифазного індукційного лічильника активної енергії?

7

Як визначити витрату електричної енергії за показаннями трифазного індукційного лічильника активної енергії, який включений до трифазного три провідного кола змінного струму через вимірювальні трансформатори струму та напруги?

8

Як визначити витрату електричної енергії за показаннями трифазного індукційного лічильника активної енергії, який включений до трифазного чотири провідного кола змінного струму через вимірювальні трансформатори струму?

9

Однофазний індукційний лічильник активної електроенергії підключений до однофазного кола змінного струму через вимірювальний трансформатор струму 50/5 та трансформатор напруги 500/100. На початку місяця були зареєстровані такі показання: 1234,3 кВт·час, в кінці місяця – 1478,5 кВт·час. Визначити витрату електроенергії за звітний період.

10

Два трифазних лічильника активної та реактивної електроенергії підключені до три фазного чотири провідної мережі. За поточний період були зареєстровані показання:

- показання лічильника активної енергії дорівнюють 6852 кВт·год (на початку місяця) та 9156 кВт·год (в кінці місяця);

- показання лічильника реактивної енергії дорівнюють 972.5 кВар·год (на початку місяця) та 1123 кВар·год (в кінці місяця);

Визначити витрати активної та реактивної електроенергії за поточний період.

Відповіді на запитання до теми 6

7.7 Облік електричної енергії

Таблиця7.7.б

вірної

відповіді

Відповідь

1

Витрата електричної енергії при включенні однофазного індукційного лічильника активної енергії до однофазного кола змінного струму через вимірювальні трансформатори струму та напруги за звітний період дорівнює: ,

де WП – показання лічильника на початку звітного періоду, кВт·год;

WК – показання лічильника на прикінці звітного періоду, кВт·год;

2

Витрата електричної енергії за показаннями трифазного індукційного лічильника активної енергії, який включений до трифазного чотири провідного кола змінного струму через вимірювальні трансформатори струму, дорівнює:

3

Витрата електричної енергії за показаннями трифазного індукційного лічильника активної енергії за звітний період дорівнює:

,

4

Види приладів: електромеханічний однофазний індукційний лічильник активної енергії, електромеханічний трифазний індукційний лічильник активної енергії, електронний однофазний індукційний лічильник активної енергії, електронний трифазний лічильник активної та реактивної енергії.

5

Витрата активної електроенергії за звітний період за показаннями трифазного індукційного лічильника активної енергії, який включений через вимірювальні трансформатори дорівнює:

,

6

12210 кВт·год

7

Витрата електричної енергії при безпосередньому включенні однофазного індукційного лічильника активної енергії до однофазного кола змінного струму визначається за виразом:

8

2304 кВт·год., 150,5 кВАр·год.

9

Витрата електричної енергії при включенні однофазного індукційного лічильника активної енергії до однофазного кола змінного струму через вимірювальний трансформатор струму за звітний період дорівнює:

,

10

Так як струм навантаження перевищує номінальний струм обмотки струму індукційного лічильника, напруга мережі живлення перевищує номінальну напругу обмотки напруги індукційного лічильника. Це дасть змогу розширити межі вимірювання індукційного лічильника у декілька разів.

Код перевірки результатів =

Завдання практично – стереотипного рівня