Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КВП / задание к теме 7.DOC
Скачиваний:
22
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
798.21 Кб
Скачать

Відповіді на запитання до теми 7

7.5 Вимірювання реактивної потужності

Таблиця 7.5.б

вірної

відповіді

Відповідь

1

Електромеханічний прилад, електродинамічної системи, який призначений для вимірювання реактивної потужності в трифазних колах змінного струму.

2

Реактивна потужність усього кола визначається за виразом:

3

Схема включення обмоток електродинамічного трифазного варметра.

4

Непрямі методи вимірювання реактивної потужності: метод одного ватметра, який включений за sin – схемою, метод двох ватметрів, які включені за sin – схемою, метод двох ватметрів, які включені за cos – схемою, метод трьох ватметрів, які включені за sin – схемою, метод ”двох ватметрів” з додатковими елементами, метод ”двох ватметрів”, які включені за схемою зі штучною нульовою точкою.

5

Постійна ватметра , який працює як реактивний вимірювач, визначається за виразом:, де UН – верхняя межа вимірювання ватметра за напругою. IН верхняя межа вимірювання ватметра за струмом.

6

Реактивна потужність усього кола визначається за виразом:

7

Складається з рухомою та нерухомою котушок, активного резистора, який включений паралельно до рухомої котушки. Така схема включення котушок дозволяє отримати кут зсуву фаз між векторами напруги та струму, який дорівнює , тоді кут відхилення стрілочного покажчика буде пропорційний величині реактивної потужності.

8

Від характеру навантаження, кількості проводів мережі живлення.

9

Ватметром можна вимірювати реактивну потужність, якщо підключити обмотку струму та обмотку напруги за спеціальною синусною схемою, а саме, обмотка струму включається послідовно навантаженню, наприклад, у фазу А, а початок обмотки напруги включається на фазу В, яка відстає від фази А, кінець обмотки напруги підключається на фазу С, яка випереджає фазу А.

10

Реактивна потужність усього кола визначається за виразом:

11

Схема включення ватметра до трифазного три провідного кола за sin – схемою для вимірювання реактивної потужності

12

Електродинамічний трифазний варметр. непрямі методи вимірювання реактивної потужності: метод одного ватметра, який включений за sin – схемою, метод двох ватметрів, які включені за sin – схемою, метод двох ватметрів, які включені за cos – схемою, метод трьох ватметрів, які включені за sin – схемою.

13

4498 Вар

Продовження таблиці 7.5.б

вірної

відповіді

Відповідь

14

Непрямі методи вимірювання реактивної потужності:

- метод двох ватметрів, які включені за sin – схемою;

- метод двох ватметрів, які включені за cos – схемою.

15

Непрямий метод вимірювання реактивної потужності - метод трьох ватметрів, які включені за sin – схемою;

16

Вимірювання здійснюються за методом двох ватметрів, які включені за cos – схемою, при цьому активна потужність усього кола буде дорівнювати: , а реактивна потужність відповідно:

17

Схема включення двох ватметрів, які включені за sin – схемою зі штучною нульовою точкою, до три фазного три провідного кола при симетричному та несиметричному характері навантаження.

Код перевірки результатів =

Завдання практично – стереотипного рівня