Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
41-60.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
53.69 Кб
Скачать

60.Проаналізуйте проблеми міжкультурного діалогу в Україні і зовнішні культурні впливи на межі хх-ххі ст..

В останні роки посилились міжнародні контакти українських митців. Численні виступи українських виконавських колективів, виставки творів з колекцій провідних українських музеїв, експозиції українських художників сприяють зміцненню міжнародного авторитету України. Українські митці брали участь в різних міжнародних фестивалях. Одночасно відбувається активне ознайомлення вітчизняної аудиторії з кращими набутками світового мистецтва, його новими стильовими й жанровими пошуками.

На українському телебаченні транслюють американські, англійські, французькі, італійські фільми, телепередачі тощо. На радіохвилях звучать композиції виконавців різних країн на різних мовах. Зарубіжними дизайнерами розробляються нові тенденції в моді, які український народ із задоволення приймає й використовує. Мережа Інтернет, також дозволяє «доторкнутися» до світової культури. Таким чином, все це впливає на українську культуру.

Проте існують певні проблеми: по-перше, відбувається значна зміна української культури й української свідомості під впливом іноземних культур. Українці переймають «чужі» канони, традиції, забуваючи про своє, таким чином іноземне вважається більш престижнішим, ніж українське.

По-друге, Україна на сьогоднішній день, мало чого може дати світовій культури. Це стосується українського кіно, яке знімається в малих кількостях, й не є конкурентоспроможним на світовому ринку кіноіндустрії. Українські співаки не є всесвітньовідомими. Лише в деяких культурних напрямах Українське мистецтво є конкурентоспроможним.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]