Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
57.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
144.38 Кб
Скачать

41.Размещение животноводческих комплексов и ферм

Производственные центры могут располагаться как в границах населенного пункта, так и за пределами его поселковой черты, то есть на землях сельскохозяйственного предприятия. Они образуют производственную зону населенного пункта. В отдельных случаях (вследствие особых природных и экологических условий) производственные центры могут размещаться обособленно, в расчете на организованную доставку рабочей силы к месту работы и обратно.

42.Розміщення базових населених пунктів.

Основные составные части. ЛИНЕЙНАЯ, в которой размещение населенных пунктов предопределяется транспортными магистралями - автомобильными или железными дорогами, судоходными реками; АГЛОМЕРАЦИОННАЯ, где скопление населенных пунктов с различными пунктами в системе расселения вокруг крупного города связано с месторождением полезных ископаемых или выгодным географическим положением. РАВНОМЕРНОЕ РАЗМЕЩЕНИЕ - характерно для населенных пунктов, выполняющих функции центров обеспечения товарами и услугами равномерно размещенного сельского населения.

43.Структура буває: галузева, територіальна і комбинированная.Галузева форма поєднує у собі центральне управління сільгосппідприємством з функціонуванням спеціалізованих підрозділ, організованих за галузями: полеводству, овочівництві тощо. д.Цю структуру застосовують у господарствах невеликих площ, і компактним розміщенням території, що мають одну основний населений пункт.Територіальна структура полягає в поєднанні центрального управління з комплексними виробничими підрозділами, відділеннями, бригадами. Вона двох-, триступенева. Цю структуру передбачають в господарствах великих за обсягом виробництва, розміру території, мають кілька населених пунктов.Комбінована поєднує галузеву і територіальну структури. Її вводять у підприємства, розвивають все швидше основні отрасли.Виробничі ділянки – великі, багатогалузеві, внутрішньогосподарські підрозділи, які з кількох спеціалізованих бригад.Виробничі бригади – постійні колективи працівників, за якими на тривалий час закріплені земля й інші засоби виробництва. Бригади бувають: рільничі, тваринницькі, кормопроизводящие /За конфігурацією і місцезнаходженню земельні масиви повинні прагнути бути компактними, правильної конфігурації з прямолінійними границами.До розміщення земельних масивів і встановленню їх кордонів приступають після обгрунтування виробничої структури, враховують намечаемое розміщення центральної садиби та інших хозцентров, тваринницьких ферм.

44.Розміщення магістральних і внутрігосподарських шляхів та інших інженерних

об’єктів вирішує:

– розміщення основних шляхів;

– розміщення основних об’єктів меліоративного будівництва (ставки, водосховища);

– організація водопостачання та обводнення території;

– розміщення основних меліоративних і гідротехнічних протиерозійних об’єктів.

Вирішення даних питань проводиться комплексно та дотримуватись вимог:

– створити сприятливі умови для господарювання;

– всі елементи інженерного обладнання розміщують узгоджено один з одним;

– інженерне обладнання повинно займати мінімальну площу;

– забезпечити природоохоронні заходи;

– мінімальні капіталовкладення.

В сільськогосподарському виробництві здійснюють багатосторонні транспортні

зв’язки як в середині сільськогосподарських підприємств, так і з внутрішніми

адміністративними і економічними пунктами. Внутрішньогосподарські перевезення

являють собою нерозривну складову частину сільськогосподарського виробництва та

здійснюються по дорожній сітці. Дорожня сітка включає автомобільні дороги

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]