Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
лаб прак ТКМ 1 лр ІІ.doc
Скачиваний:
309
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
379.39 Кб
Скачать

Підготовка приладу до роботи

1.На кінцеву сергу важіля 27 встановити підвіску 28 і в залежності від заданого навантаження на ній встановити відповідний набір вантажу.

2. Включити в мережу однофазного струму напругою 220В. При включенні приводу за допомогою встановленого на його станині тумблера лампочка 32 загорається, сповіщаючи, що прилад підготовлений до роботи.

Перед початком роботи слід впевнитись:

а) в справності і чіткості роботи механізму приводу ;

б) в правильності установки упорного чохла ;

в) в правильності показів приладу за допомогою брусків (еталонів) твердості, які додаються до приладу .

При нормальній тривалості циклу вимірювань (4+1С) покази приладу повинні лежати в межах +1 від середньої фактичної твердості, яка нанесена на брусках. При прискореній тривалості циклу випробувань, рівній 2 + 1С, покази приладу не гарантуються. При перевірці поверхні столу і брусків твердості їх ретельно очищають від бруду.

Попередньо одно, два вимірювання твердості слід зробити на якому–небудь зразку аналогічної твердості, поскільки перші “уколи “ не дають дійсної величини твердості, тому що в приладі не вибрані зазори. Поточний контроль показів приладу повинен відбуватися по мірі необхідності перед кожною серією випробувань, але не рідше одного разу в місяць.

Вантажі 60,100 і 150 кг перевіряються за допомогою динамометрів 3-го розряду.

Покази приладу по навантаженням повинні лежати в межах :

по шкалі А - 0,3 кг

по шкалі В - 0,5 кг

по шкалі С - 0,75 кг

Якщо покази приладу не вміщуються в межі твердості зразкових брусків або в межі допустимих похибок по вантажам, то слід перевірити:

а) стан різьби підйомного гвинта, а також опорних поверхонь столу. На робочих поверхнях цих деталей не допустимі забруднення, густа змазка, подряпини, сліди випробувань та інші пошкодження.

б) алмазний конус повинен бути ретельно відполірований на відстані 0,3мм від вершини;

в) розміри і стан поверхні кульки повинні відповідати вимогам – діаметр кульки 1,588 + 0,001мм з чистотою поверхні не нижче 12 класу.

Кулька не повинна бути сплющеною. Треба також слідкувати, щоб гайка оправки кульки була міцно затягнутою.

г) установка приладу по рівню відбувається за рахунок трьох опор. Прилад повинен бути встановленим на жорсткому столі.

Якщо після такої перевірки прилад не дає правильних показів, його слід відрегулювати шляхом переміщення планки 21. Якщо прилад показує занижену твердість, планку треба перемістити від себе, якщо завищену – до себе.

Одночасно треба перевірити запас ходу шпінделя, для чого треба зняти обмежуючий чохол 14 і підтиснути до наконечника який – небудь зразок і підняти його, обертаючи маховик 10 до тих пір, поки не відчується помітний опір подальшому його переміщенню.

В цьому положенні маленька стрілка індикатора повинна трохи перейти за червону точку, а велика знаходиться між 30 і 45 поділками шкали.

Якщо велика стрілка не доходить або переходить вказану ділянку, слід відпустити контргайку, підтягнути або відпустити гвинт 22, після чого контргайка повинна знову бути надійно затягнутою.