Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
33
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
3.85 Mб
Скачать

10.4. Міжнародний стандарт ISO 15408 “Загальні критерії оцінки захищеності інформаційних технологій”.

Загальні критерії оцінки захищеності інформаційних технологій - (англ. Common Criteria for Information Technologysecurity Evaluation). Загальновідомою є коротша назва Загальні критерії (Common Criteria). Міжнародний стандарт (ISO/IEC 15408-2002) по комп'ютерній безпеці.

Common Criteria не приводить списку вимог по безпеці або списку особливостей, які повинен містити продукт. Замість цього він описує інфраструктуру (framework), в якій споживачі комп'ютерної системи можуть описати вимоги, розробники можуть заявити про властивості безпеки продуктів, а експерти по безпеці визначити, чи задовольняє продукт заявам. Таким чином, Common Criteria дозволяє забезпечити умови, в яких процес опису, розробки і перевірки продукту буде проведений з необхідною скрупульозністю.

Стандарт містить два основні види вимог безпеки: функціональні, такі, що пред'являються до функцій безпеки і механізмів, що реалізовують їх, і вимоги довіри, що пред'являються до технології і процесу розробки і експлуатації.

Щоб структурувати простір вимог, в стандарті використовується ієрархія клас – сімейство – компонент - елемент: класи визначають найбільш загальне, «наочне» угрупування вимог, сімейства в межах класу розрізняються по строгості і іншим нюансам вимог, компонент - мінімальний набір вимог, що фігурує як ціле, елемент - неподільна вимога.

10.5. Стандарти для бездротових мереж.

Інкапсуляція WEP

Декапсуляція WEP

10.6. Стандарти інформаційної безпеки Інтернету.

11. Вітчизняні стандарти безпеки інформаційних технологій.

Стандарт

1

ГОСТ

28147-89

 

2

ДСТУ

3396.0-96

 

3

ДСТУ

3396.1-96

 

4 ДСТУ

3396.2-97

5 ДБH А.2.2-2-96

Назва

Системы обработки информации. Защита криптографическая. Алгоритм криптографического преобразования.

Захист інформації. Технічний захист інформації. Основні положення.

Захист інформації. Технічний захист інформації. Порядок проведення робіт.

Захист інформації. Технічний захист інформації. Терміни та визначення.

Проектування. Технічний захист інформації. Загальні вимоги до організації проектування і проектної документації для будівництва.

Дякую за увагу!

Соседние файлы в папке Лекції