Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
кадастр.rtf
Скачиваний:
9
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
253.2 Кб
Скачать

Стаття 60. Наукове забезпечення державного земельного кадастру

Наукове забезпечення державного земельного кадастру здійснюється Національною академією наук України, Українською академією аграрних наук, мережею науково-дослідних установ і навчальних закладів, у порядку, встановленому законами України.

Стаття 61. Підготовка кадрів, підвищення кваліфікації, перепідготовка та атестація спеціалістів

Професійною діяльністю у галузі державного земельного кадастру можуть займатися громадяни, які мають вищу та середню спеціальну освіту відповідного рівня і професійного спрямування.

Підготовка спеціалістів у галузі державного земельного кадастру здійснюється на факультетах землевпорядного профілю (спеціальності: землевпорядкування та земельний кадастр) у спеціальних вищих навчальних закладах відповідного рівня акредитації.

Післядипломна освіта у галузі державного земельного кадастру здобувається на факультетах землевпорядного профілю спеціальних вищих навчальних закладів відповідного рівня акредитації, курсах підвищення кваліфікації у вищих навчальних закладах, навчальних центрах, спеціалізованих курсах.

Стаття 62. Фінансування робіт з державного земельного кадастру

Фінансування робіт з державного земельного кадастру здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України, місцевих бюджетів, коштів юридичних осіб, громадян та інших джерел, не заборонених законом.

За рахунок коштів Державного бюджету України в порядку, що визначається Кабінетом Міністрів України, фінансуються:

розробка загальнодержавних і регіональних програм проведення земельно-кадастрових робіт та автоматизації ведення державного земельного кадастру;

розробка проектів законів України та нормативно - правових актів з питань державного земельного кадастру;

науково-дослідні роботи та фундаментальні дослідження у галузі державного земельного кадастру;

розробка нормативно-технічної документації з питань кадастрового зонування, бонітування ґрунтів, економічної оцінки земель, нормативної грошової оцінки земель, ґрунтових, геоботанічних та інших обстежень і розвідувань земельного фонду з метою отримання земельно-кадастрової інформації.

Інші види робіт з питань земельного кадастру фінансуються за власний рахунок замовників цих робіт та інших не заборонених законодавством України коштів відповідно до укладених договорів.

Розділ VIII. Прикінцеві положення

Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.

Кабінету Міністрів України протягом шести місяців з дня набрання чинності цим Законом:

забезпечити розробку нормативно-правових актів, передбачених цим Законом;

привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;

забезпечити приведення міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади їхніх нормативно-правових актів у відповідність до цього Закону;

Внести такі зміни до Земельного кодексу України:

пункт г) статті 15 викласти в редакції: "ведення державного земельного кадастру відповідно до закону;"

частину 1 статті 193 викласти в редакції: "Державний земельний кадастр - це єдина державна система відомостей та документів, яка підтверджує факт виникнення або припинення права власності і права користування земельними ділянками та містить інформацію про місце розташування та правовий режим цих ділянок, їх оцінку, класифікацію земель, кількісну та якісну характеристику, розподіл серед власників землі та землекористувачів";

частину першу статті 204 виключити, у зв'язку з чим частину другу статті 204 вважати частиною першою.