Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Л7.Пар.оц.Напр.роз.сист.жив.пал.пов..doc
Скачиваний:
32
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
1.39 Mб
Скачать

І. Системи живлення паливом

Система живлення карбюраторних двигунів – витісняється більш прогресивними інжекторними системами живлення.

Рис. 1. Система живлення карбюраторного двигуна

Іі. Системи жилення двигунів з впорскуванням бензину та дизелів

Рис.2.Акумуляторна багатоточкова система живлення двигуна Ауді з безпосереднім впорскуванням бензину

Рис.3.Багатоточкова акумуляторна система живлення двигунаV8FSI здвома паливними насосами і прямим впорскуванням бензину безпосередньо в циліндр

Рис.4.Система живлення двигунаV6VW(Магістраль низького тиску)

Іі. Системи живлення повітрям

Розвиток конструкції нагнітачів повітря

А). Турбокомпресора: компресор, газова турбіна. Трубопроводи для повітря та відпрацьованих газів. Система мащення. Б). Механічне наддування: Компресор, трубопроводи для повітря.

В). Хвильового обмінника тиску: Корпус, ротор, що приводиться у дію від колінчастого валу, отвори підведення повітря та відпрацьованих газів. Принцип дії ґрунтується на ефекту взаємодії відпрацьованих газів із повітрям у каналах ротора, що обертається. Обмін енергією проводиться на швидкості звуку завдяки руху хвиль тиску в отворах ротора. Через складність конструкції та велику вартість і габарити, широко не використовується.

Газообмін при динамічному наддуванні та випуску відпрацьованих газів характеризується дозарядкою та збільшенням масового наповнення циліндрів на впуску і відсмоктуючою дією на випуску відпрацьованих газів.

Динамічне наддування або резонансне наддування, як найбільш простий, економічний, разом з тим використовується тільки на окремих перехідних та несталих режимах роботи двигуна.

Використання електронних систем керування забезпечує більш широкий діапазон використання динамічного наддування.

Рис. 18. Живлення двигуна Ауді повітрям з застосуванням наддування та охолодження

Рис. 19. Живлення двигуна V8 TDI CR Audi повітрям з використанням рециркуляції відпрацьованих газів

Рис. 20. Турбонаддування повітря у двигуні V8 TDI CR Audi

Рис. 21. Подвійне турбонаддування двигуна Мерседес Бенц

Рис. 22. Удосконалений варіант двигуна з турбонаддуванням

Рис. 23. Будова турбокомпресора двигуна V8 TDI CR Audi

Рис. 24. Нагнітач з хвильовим обмінником тиску та подвійним приводом

Рис. 25. Режими роботи турбокомпресора Ауді

Рис. 26. Впускний трубопровід змінної довжини двигуна V6 FSI з використанням енергії хвильових коливань (резонансне наддування)

Рис. 27. Рух повітря у впускному колекторі зі змінною довжиною з використанням енергії хвильових коливань та електронним керуванням(резонансне наддування)

Рис. 28. Повітряні трубопроводи змінної довжини двигуна автомобіля

VW FSI з заслінкою та електронною системою керування

Використання резонансного наддування з електронною системою керування на несталих та перехідних режимах роботи двигуна дозволяє покращити масове наповнення циліндрів, пристосованість двигуна, необхідний крутний момент, зменшити токсичність відпрацьованих газів:

1. За рахунок хвилі тиску у впускній системі під час впуску свіжого заряду в циліндр. 2. За рахунок відсмоктуючої дії відпрацьованих газів під час випуску.

Повітряні фільтри

Пил, що знаходиться у повітрі, при проникненні у двигун змішується з маслом і визиває посилений знос деталей, зниження потужності та довговічності двигуна. Кількість пилу залежить від місцевості, грунту, кліматичних умов використання автомобіля. У автомобільних двигунах використовуються фільтруючі змінні елементи з паперу або картону, інерційно-масляні і на спеціальній техніці інерційні.

Рис. 29. Система очищення повітря автомобіля КАМАЗ:

Рис. 30. Повітряний фільтр двигуна автомобіля КАМАЗ з паперовим фільтруючим елементом

Рис. 31. Повітряний фільтр двигуна автомобіля ЗИЛ-131 з масляною ванною та триступеневою очисткою повітря:

1-масляна ванна; 2-шланг троса; 3-масляний відбивач; 4-трос; 6-ущільнююча прокладка корпуса; 7-дроселююча касета; 8-пружина троса; 9-скоба кріплення натяжного важеля; 10-кутник фіксації важеля; 11-обойма дроселюючої касети; 12-натяжний важіль кріплення троса; 13-сітка фільтруючого елемента; 14-відбивач набивки; 15-направляючий патрубок труби; 16-пружний забірник повітря; 17-розпірна пружина; 18-відбивач масла; 19-повітрязаборний патрубок; 20-кришка корпуса фільтруючого елемента; 21-патрубок подачі повітря у карбюратор; 22-патрубок подачі повітря у компресор; 23-центральна труба; 24-пінооливоутримуюча набивка; 25-кронштейн фільтра; 26-корпус фільтруючого елемента; 27-утримувач сітки елемента; 28-вікно розпилу та пінення масла; 29-обойма ущільнюючої прокладки; 30-отвір для стікання брудної масла; 31- утримувач сітки касети; 32-ежектор розпилу та пінення масла; 33-центральний отвір відбивача;

34-опорна шайба; 35-опорне кільце відбивача.

Рис. 32. Робота повітряного триступеневого фільтра двигуна автомобіля ЗИЛ

ІІІ. СИСТЕМА РЕЦИРКУЛЯЦІЇ ВІДПРАЦЬОВАНИХ ГАЗІВ

Частина відпрацьованих газів під великим тиском охолоджується та направляється назустріч впускним потокам повітря, перемішуються з ним та завихрюються.

Рівномірне перемішування свіжого повітря з відпрацьованими газами та зменшує кількість шкідливих викидів оксидів азоту.

Рис. 33. Система рециркуляції відпрацьованих газів

двигуна V8 TDI CR Audi