Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

2semestr / labrob / 3_Word_lab3

.pdf
Скачиваний:
5
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
595.35 Кб
Скачать

ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №3

52.Як відобразити на екрані та вилучити з екрану горизонтальні та вертикальні лінійки форматування ?

Відобразити на екрані або вилучити з екрану горизонтальну чи вертикальну лінійки

форматування можназа допомогою вказівки Вид/Линейка.

53.В яких режимах роботи з документом на екрані відображається вертикальна лінійка?

Вертикальна лінійка відображається на екраніпри включеннірежиму Разметка страницы.

54.Які значення параметрів форматування можна змінити за допомогою вертикальної масштабної лінійки?

Врежимі Разметка страницы за допомогою вертикальної лінійки можна змінити верхнє та нижнє поля сторінки, висотуокремих рядків таблиці.

55.Як виправити орфографічні помилки при роботі з документом?

При роботі з документами можна скористатися фоновою перевіркою орфографії під час введення текстуабо перевірити орфографію всього документа після його введення.

Найпростіше знайти орфографичні помилки за допомогою автоматичної перевірки орфографії, при включенні якої слова, що містять помилки (або відсутні у словнику) підкреслюються хвилястою червоною лінією. Помилку, допущену при введенні слова з клавіатури, можна одразу виправити, після чого Word вилучає червону хвилясту лінію підкреслення. Для виправлення помилки також можна клацнути на підкресленому слові правою кнопкою мишки та вибрати один з варіантів, що пропонується системою. Досить клацнути лівою кнопкою мишки на правильномуваріанті, після чого некоректно набране слово автоматично буде замінено.

Крім того у контекстному меню, яке з’являється на екрані при клацанні правою кнопкою мишки на підкресленомуслові, містяться таківказівки:

Пропустить все. Це вказівка дозволяє ігнорувати перевірку орфографії цього слова у всьомудокументі. Після цього Word більше непідкреслює такі слова.

Добавить. Ця вказівка додає підкреслене слово до користувацького словника, щоб в подальшому Word не фіксував його, як некоректне.

Орфография. Ця вказівка виводить на екран діалогове вікно Орфография для всебічної перевірки орфографії.

56. Які параметри повинні бути включені для того, щоб автоматично перевірялася орфографія при роботі здокументом?

Для підключення фонової перевірки орфографії слід включити опцію Автоматически проверять орфографию, яка знаходиться у діалоговому вікні Орфография, що з’являється на екраніза вказівкою Сервис/Параметры/Орфография.

24

Редагування та форматуванняабзаців.

ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №3

57. Як у рядку стану відображається режим роботи вказівки перевірки орфографії ?

Якщо опція Автоматически проверять орфографию включена, то в рядку стану з’являється піктограма Орфография (вона має вигляд розкритої книги). Ця піктограма відображає режим перевірки орфографії документа, що редагується.

– Word перевіряє орфографію документа (Олівець пише...)

– Перевірка орфографіїпризупинена. В документізнайдена одна чи кілька помилок.

– В документінемає орфографічних помилок.

58.Як перевірити орфографію всього документа після його введення?

Існують три способи перевірки орфографії:

викликати вказівку Сервис/Орфография;

натиснути клавішу F7;

клацнути на кнопці Орфография стандартної панелі інструментів.

Будь-який спосіб приводить до початку перевірки орфографії. Коли система Word знаходить некоректне слово в тексті, то на екран виводиться діалогове вікно Орфография, за допомогою якого можна виконати такідії:

Пропустить. Якщо на думку користувача слово набрано правильно, то слід клацнути на кнопці Пропустить.

Пропустить все. Ця кнопка використовується, якщо необхідно проігнорувати написання словаувсьомутексті документа.

Заменить. Якщо слово було введено з помилками, то слід вибрати варіант правильного його написання із списку запропонованих варіантів та клацнути на кнопці Заменить. Якщо у запропонованому списку немає правильного варіанта слова, слід набрати правильний варіант в поле Заменить на та клацнути на кнопці Заменить.

Заменить все. За цією вказівкою подібні помилки автоматично будуть виправлені у всьомутексті документа.

Добавить. Якщо дане слово було введено правильно і є необхідність додати його до користувацького словника, слід скористатись кнопкою Добавить. Система Word додає це слово до активного користувацького словника.

Варианты. Якщо опція автоматичного запропонування можливих правильних варіантів була включена, то для знаходження можливих варіантів правильного написання в активному словникуслід вибрати кнопку Варианты.

Автозамена. Якщо користувач зрозумів, що кожний раз допускає однакову орфографічну помилку, то слід клацнути на кнопці Автозамена. Після чого система Word для цього слова, яке некоректно вводиться користувачем, створить елемент у списку Автозамена. Це дозволить системіавтоматично виправляти помилки написання при введенніданого слова.

Параметры. Відкриває діалогове вікно орфографія, яке також викликається вказівкою

Сервис/Параметры/Орфография.

Вернуть. Скасовує зміни для останнього перевіреного слова.

59. Які існують параметри зміни режиму перевірки орфографії?

Параметри перевірки орфографії встановлюються в діалоговому вікні орфографія, що викликається вказівкою Сервис/Параметры/Орфография, тамають такізначення:

Редагування та форматуванняабзаців.

25

ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №3

Автоматично проверять орфографию. Якщо ця опція включена, то Word автоматично перевіряє правописпри введеннітексту.

Не выделять слова с ошибками. Не підкреслює слова з помилками хвилястою червоною лінією.

Предлагать автоматически. Пропонує список варіантів правильного написання слова, в якомубуло знайдено помилку.

Предлагать только из основного словаря. Якщо недоцільно, щоб використовувався користувацький словник при пошуковіваріантів правильного написання слів, то слід включити цю опцію.

Пропускать слова из прописных букв. Включення цієї опції дозволяє не переглядати слова, якібули введеннітільки прописними літерами.

Пропускать слова с цифрами. Не будуть перевірятися слова, які складаються з літер та цифр.

Восстановить. За допомогою цієї опції можнаповернутися до перевірки тих слів, для яких перевірка орфографії була скасована за вказівкою Пропустить.

Вспомогательные словари. Ця кнопка відкриває окремі діалогові вікна для роботи з користувацькими словниками.

Повторная проверка. Якщо необхідно знову перевірити орфографію після зміни параметрів перевірки орфографії, то слід вибрати цювказівку.

60. Що являє собою допоміжний словник ?

Допоміжний словник – це список слів, що доповнюють головний словник. Слова до такого користувацького словника додаються за допомогою кнопки Добавить або за допомогою вказівки Добавить контекстного меню, яке з’являється при клацанні правою кнопкою на підкресленомуслові.

61. Де за замовчуванням зберігається допоміжний словник?

За замовчуванням система Word створює єдиний допоміжний словник, який називається Custom.dic. Він зберігається у папці /Windows/Msapps/Proof. Однак можна змінити місцезнаходження допоміжного словника, скориставшись відповідною опцією у діалоговому вікні, що викликається вказівкою СервисПараметры/ / Расположение.

62. Як підключити допоміжний словник?

Альтернативнісловники створюються в тій самій папці, що й основний словник Custom.dic та повинні мати розширення .DIC. Вони підключаються за допомогою відповідного параметра вказівки Сервис/Параметры/Орфография.

26

Редагування та форматуванняабзаців.

ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №3

63. Як користуватися тезаурусом при роботі здокументом?

Тезаурус дозволяє відшукати слова аналогічного змістового значення (синоніми). Це доцільно, коли необхідно якось урізноманітнити текст. Для виклику тезауруса слід встановити вказівник на потрібне слово, та натиснути клавіші Shift+F7, після чого на екрані з’являється діалогове вікно Тезаурус. Якщо в цьому діалоговому вікні є необхідний синонім, його слід виділити та клацнути на кнопці Заменить. В результаті вихідне слово в тексті буде замінено вибраним синонімом.

64. Як підключити режим Грамматика?

Для підключення режиму Грамматика слід скористатися вказівкою СервисГрамматика/ , післячогонаекранвикликаєтьсядіалоговевікно

Редагування та форматуванняабзаців.

27

Соседние файлы в папке labrob