Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metodichni_vkazivki_intern.doc
Скачиваний:
74
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
229.38 Кб
Скачать

Переведення, відрахування та поновлення в інтернатурі

Переведення інтерна з одного навчального закладу до іншого здійснюється за згодою ректорів відповідних вищих навчальних закладів та регіональних органів управління фармацевтичними закладами, в розпорядження якого він направлений на роботу. До інституту за місцем переведення інтерн подає щоденник, підписаний керівником інтернатури і засвідчений навчальним закладом та індивідуальний навчальний план з відміткою про його виконання.

Переведення інтерна з однієї бази стажування на іншу здійснюється за згодою начальників регіональних органів управління фармацевтичними закладами та вищого навчального закладу. На базу стажування, куди інтерн переводиться, він подає витяг з наказу регіонального органу управління фармацевтичними закладами, з бази стажування котрого він переводиться, щоденник інтерна, підписаний керівником бази стажування та індивідуальний навчальний план із відміткою про хід його виконання. В наказах регіональних органів управління фармацевтичними закладами необхідно вказати за рахунок якого закладу надалі фінансуватиметься проходження інтернатури.

Відрахування з інтернатури здійснюється:

  • за пропуски занять (у тому числі з поважних причин, якщо інтерн пропустив більше третини занять на очній частині інтернатури);

  • за невиконання навчального плану інтернатури і програми;

  • за професійною непридатністю;

  • за порушення правил внутрішнього розпорядку.

Відрахування інтерна здійснюється наказом ректора вищого навчального закладу, копія якого в 10-денний термін направляється у відповідний регіональний орган управління фармацевтичними закладами (при погодженні з відповідним вищим навчальним закладом) за умови зарахування його на посаду провізора-інтерна.

Фінансове забезпечення

Проїзд провізорів-інтернів, котрі закінчили інтернатуру, до місця роботи оплачується закладами, в які вони направляються по закінченні інтернатури на постійну роботу.

Заробітна плата провізорам-інтернам протягом всього періоду навчання оплачується за рахунок закладів, в які вони зараховані інтернами, або закладів, із якими укладено трудовий договір (контракт), у встановленому чинним законодавством розмірі.

Фінансування підготовки провізорів-спеціалістів в інтернатурі для фармацевтичних закладів інших міністерств, відомств або інших закладів, незалежно від форм власності, проводиться за рахунок їхніх коштів на договірних госпрозрахункових умовах.

Інтернатуру на госпрозрахункових умовах проходять провізори-інтерни якщо вони:

  • закінчили недержавні вищі медичні (фармацевтичні заклади освіти ІІІ-ІV рівнів акредитації, медичних факультетів університетів);

  • закінчили державні вищі медичні (фармацевтичні) заклади освіти ІІІ-ІV рівнів акредитації, медичних факультетів університетів, навчаючись в них за кошти юридичних та фізичних осіб;

  • прийняті на роботу в недержавні заклади охорони здоров'я (недержавні фармацевтичні установи, підприємства);

  • мають сертифікат лікаря (провізора)-спеціаліста і бажають отримати іншу спеціальність при відсутності потреби в такому спеціалісті з боку закладу (установи ) охорони здоров'я.

Зазначені інтерни укладають угоди з Національним фармацевтичним університетом та оплачують кошти за навчання на очній частині інтернатури згідно Наказу Міністерства освіти і науки України від 11 березня 2002 року №183.

Форма угоди та акта виконаних робіт на ведена у додатках 3 та 4.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]