Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2 РЕФЕРАТ.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
76.8 Кб
Скачать

Рекомендується така структура реферату:

ЗМІСТ

Вступ

3

1.

1.1

1.2

2.

2.1

2.2

Висновки

Список використаних джерел

Додатки

Реферат починається з викладу суті проблеми. Варто уникати загальних фраз.

У ВСТУПІ обґрунтовується актуальність теми. У перекладі з латинського актуальність означає важливість, значимість розглянутої теоретичної концепції або теоретичного питання в даний час або для автора роботи. В цьому розділі розкриваються мета й основні завдання, структура роботи, визначаються джерела інформації.

Основна частина, що складається з трьох-п’яти основних розділів, які, у свою чергу, можуть поділятися на два-три підрозділи і за змістом повинні відповідати направленості теми, підпорядковуватись основній меті та завданням, бути органічно взаємопов’язані, мати приблизно однаковій обсяг.

У ВИСНОВКАХ пропонуються загальні умовиводи, ідеї, думки, оцінки, пропозиції дослідника, підсумок усіх питань даної теми, указується, в якої мірі досягнуто мету і вирішені завдання, про які йшла мова у «ВСТУПІ».

У СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ включають публікації переважно останніх 5 – 10 років. Особливу цінність мають роботи останнього року. Список використаних джерел у контрольній роботі повинен містити не менш 5 позицій, з них підручник – 1 (ОДИН!!!). (Список використаних джерел – елемент бібліографічного апарата, що містить бібліографічні дані про джерела і розміщається після ВИСНОВКІВ.. Цей список складає одну з істотних частин роботи, відбиває самостійну творчу роботу автора і свідчить про рівень фундаментальності проведеноїроботи.

Дані про джерела, включених у список, необхідно подавати відповідно до вимог державного стандарту.

Бібліографічні записи "Списку" повинні мати порядкову нумерацію і подаються в такий послідовності:

  • закони, нормативні акти та положення державного значення;

  • літературні та наукові джерела українською та російською;

  • літературні та наукові джерела іноземними мовами;

  • мережні адреси.

Джерела можна поміщати в списку одним із способів: у порядку цитування в тексті, за абеткою прізвищ перших авторів або назв, у хронологічному порядку.

Вимоги до технічного оформлення рефератів

Студент повинний написати реферат від руки акуратно, чітким почерком або надрукувати з дотриманням вимог до робіт, що направляють до друку (Times New Roman; кегль 14; абзацний відступ 1,25; інтервал між стор. 1,5; вирівняти по ширині).

Титульна сторінка оформляється відповідно до вимог ХДАДМ. Сторінки роботи повинні мати поля: ліве-30 мм, зверху—20 мм, знизу-20 мм, праве-15 мм.

Усі сторінки роботи нумеруються від першої до останньої, без пропусків і буквених додавань. Першою сторінкою вважається титульний лист, на ній цифра 1 не ставиться, другий вважається сторінка зі змістом (ЗМІСТ), на ній цифра 2 не ставиться, на наступній сторінці проставляється цифра 3 і т.д. Порядковий номер ставиться у правому верхньому полі сторінки. Треба пам'ятати, що всі рубрики, що є у ЗМІСТІ, (заголовки й підзаголовки) повинні бути відображені у тексті.

Список використаних джерел повинний бути пронумерований.

У тексті обов'язково повинні бути посилання на літературу, зазначену в списку використаних джерел.

Мінімальний обсяг реферату для студентів 4 курсу - 15 сторінок, максимальний - 20 сторінки друкованого тексту (або відповідного обсягу рукописного).

Самостійною роботою вважається саме РЕФЕРАТ, а не переписування інформації з підручників.