Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Самостійна робота 2(соціологія).doc
Скачиваний:
41
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
119.81 Кб
Скачать

Самостійна робота 2

Кількість годин -5

Тема: Методика проведення соціологічних досліджень

  1. Актуальність теми:

В наш час в суспільстві є багато різноманітних проблем, які потребують свого вивчення та вирішення. Соціологічні дослідження дають змогу визначити ставлення певної частини суспільства до досліджуваних питань. Застосування соціологічних досліджень в медичній сфері допоможе виявити актуальні проблеми, визначити протиріччя думок різних груп населення, рівень захворюваності в регіоні тощо. Вивчення запропонованої теми допоможе студенту правильно скласти програму та анкету для соціологічного дослідження, а також навчить найбільш поширеним методам аналізу отриманої інформації.

II. Навчальна мета самостійної роботи:

Знати:

для чого проводяться соціологічні дослідження, яке їх практичне значення для людства, які методи соціологічних досліджень найчастіше використовуються у різних сферах життєдіяльності людини і медицини, зокрема; основні способи узагальнення, аналізу та інтерпретації соціологічної інформації.

Вміти:

навчитися складати соціологічну анкету, проводити соціологічні дослідження, отримувати точні, беззаперечні, об’єктивні дані про явища та процеси, що відбуваються навколо людини. Вміння використовувати отримані соціологічні відомості допоможуть майбутнім лікарям ефективно працювати на робочому місці, підвищувати свій фаховий рівень.

III. Матеріали самостійної роботи

3.1. Базові знання, необхідні для вивчення теми

(міждисциплінарна інтеграція)

Дисципліни

Знати

Основи психології та міжособистісного спілкування

Методику психологічних досліджень

3.2. Зміст теми:

  1. Вимоги до складання анкет та опитувальних листів.

Мета підготовки соціологічної анкетисамостійне складання студентами соціологічної анкети дасть змогу їм в майбутньому застосувати ці знання та вміння на практиці у професійній діяльності медичного працівника. Студенти навчаться проводити соціологічні дослідження в медичній галузі.

Особливості виконання роботи по складанню соціологічної анкети

Такий вид самостійної індивідуальної роботи передбачає опрацювання студентом конспекту лекції та спеціальної літератури на тему «Програма та методи соціологічних досліджень». Він детально повинен ознайомитися із вимогами щодо складання анкети.

Анкета повинна відповідати певним вимогам.

Анкета починається із звернення до респондента, в якому вказується тема дослідження, коротко опис мети дослідження із вказівкою хто його проводить, запрошення респондента взяти участь у дослідженні з уточнення про його анонімність, інструкція по заповненню анкети (якщо така потрібна). Зразок звернення до респондента подається нижче:

Шановний респонденте!

Соціологічна компанія «Статус-кво» проводить дослідження на тему «Якість надання медичних послуг жителям м. Харків в міських державних поліклініках». Просимо Вас взяти участь у нашому дослідженні, відповівши на запитання анкети. Анонімність Ваших відповідей гарантуємо. Всі отримані дані будуть використані в узагальненому виді.

Заздалегідь дякуємо Вам за співпрацю!

Основні запитання анкети, які стосуються проблеми дослідження, мають певну видову класифікацію:

  • відкриті питання передбачають вільну форму відповіді. Наприклад:

Як часто Ви звертаєтесь за медичною допомогою до міських поліклінік?

  • закриті питання містять перелік варіантів відповідей. Наприклад:

Як часто Ви звертаєтесь за медичною допомогою до міських поліклінік? 1.Дуже рідко 2.Один раз в рік 3.Досить часто

  • напівзакриті питання окрім вказаних варіантів відповідей, містять фразу «Ваш варіант відповіді». Наприклад:

Як часто Ви звертаєтесь за медичною допомогою до міських поліклінік? 1.Дуже рідко 2.Один раз в рік 3.Досить часто 4.Ваш варіант відповіді

  • питання шкали містять відповіді на запитання, які подаються у вигляді шкали, в якій необхідно відмітити той або інший показник. Наприклад:

Скільки коштів Ви витрачаєте на ліки впродовж року: 1.Зовсім не витрачаю; 2.До 100 грн.; 3.До 200 грн. 4.До 300 грн. 5.До 400 грн. 6.Більше 500 грн.

  • питання меню містять відповіді на запитання, які подаються як перелік певних позицій, з яких людина може вибрати декілька, що їй найбільше підходить. Наприклад:

До яких лікарів Ви найчастіше звертались за допомогою: 1.терапевта; 2.хірурга; 3.лора; 4.невропатолога; 5.психолога; 6.окуліста;

  • питання-фільтри мають на меті відсіяти певну групу респондентів за характером їх відповідей, або навпаки виділити чи виявити особливу групу людей. Наприклад:

1.Ви звертаєтесь за допомогою до лікаря принаймні раз в півроку: Так б)Ні 2.Якщо «так», то які причини (захворювання) вашого частого звертання до лікаря?

Окремий блок в анкеті складають запитання про особу респондента. Зокрема, до них належать питання про вік, стать, сімейний стан, освіту, професію, матеріальне становище, район проживання респондента. Цей блок запитань можна розмістити на початку анкети перед блоком основних запитань або наприкінці відповідей.

Наприкінці анкети повинні бути наведені слова подяки респонденту за те, що він погодився взяти участь у дослідженні, витративши свій вільний час. Наприклад: Дякуємо Вам за участь в анкетуванні.

  1. Види запитань.

Питання анкети різняться між собою за змістом і формою. Розподіл питань з утримання обумовлено характером інформації, яку представляє відповідь на те чи інше питання. Інформація про факти і ставленні до них, про норми і мотиви поведінки, про інтенсивність думки, про поведінку в сьогоденні і минулому є підставою розподілу їх за змістом.

По формі питання діляться на три основні групи: 1) відкриті, закриті та напівзакриті, 2) прямі і непрямі; 3) особисті і безособові.

1) Питання відкритого типу передбачає вільну форму відповіді: «Скажіть, будь ласка, що могло б сприяти підвищенню Вашого інтересу до роботи? »

Питання закритого типу: « Що Вам подобається у Вашій роботі? Просимо відзначити ті з перелічених нижче варіантів, які збігаються з Вашою думкою: 1) різноманітна робота, 2) робота, що вимагає кмітливості; 3) не викликає фізичної перевтоми, 4) хороший заробіток». Питання напівзакритого типу заснований на додаванні до списку відповідей фрази: «Інші (моменти, причини, мотиви і т. д.). Вкажіть, які саме». Питання як би розшифровується, дає можливість не тільки вибрати один з тих відповідей, які наводяться в анкеті, а й висловити щось своє.

2) Друга група питань по формі - прямі і непрямі. Прямі - це питання як би «в лоб»: «Чи приносить Вам робота моральне задоволення або Ви працюєте заради грошей?». Такі питання застосовуються лише для отримання інформації про наявність чи відсутність факту. Коли мова йде про думку або мотиви поведінки, пряме запитання слід замінити непрямим : «Якби сталося так, що Вам знову довелося вибирати професію, то обрали б Ви свою нинішню професію?».

3) Третя група питань по формі - особисті «Як Ви вважаєте ...» і безособові «Деякі вважають, що ...».

Зазвичай в анкеті чергуються відкриті і закриті, прямі й непрямі, особисті і безособові питання.

Перед дослідником, який проводить соціологічне опитування, постійно стоїть проблема достовірності одержуваної інформації. Перевірка та контроль достовірності даних опитування здійснюються рядом способів. Один з них - контрольні питання.

У групі запитань на одну і ту ж тему неважко вибрати основні та контрольні. Роль основного може грати те питання, яке задається в більш широкому смисловому діапазоні, в прямій формі. Робітникові пропонується запитання: «Відзначте на шкалі то судження, яке відповідає Вашій думці: 1) роботою цілком задоволений, 2) скоріше задоволений, ніж незадоволений, 3) ставлюся до роботи байдуже, 4) швидше незадоволений, ніж задоволений; 5) абсолютно незадоволений; 6) не можу сказати».

Для того щоб проконтролювати відповідь, слід задати такі контрольні питання: «Хотіли б Ви перейти на іншу роботу?» (Та , ні, не знаю) або «Припустимо, що з якихось причин Ви тимчасово не працюєте. Повернулися б Ви на своє колишнє місце роботи?! (Так, ні, не знаю)»

Контрольні питання зазвичай розташовуються в анкеті на деякій відстані як від основного, так і один від одного.

Важливо, щоб інтерес до предмету опитування не знижувався, а поступово підвищувався. Тому більш складні за змістом (і розуміння) питання повинні слідувати за більш простими.

  • Перше питання не повинен бути ні дискусійним, ні насторожує. Краще всього, якщо він буде нейтральним.

  • Важкі питання доцільно помістити в середині анкети, щоб респондент «включився» в тему.

  • Питання повинні бути ясними, чіткими, зрозумілими опитуваним (усім без винятку). В анкеті поставлено питання: «Який розмір Вашого місячного заробітку?». Про що тут йдеться? Тільки про заробіток або про дохід? Щодо заробітку з урахуванням відрахувань податків або про нараховується суму заробітної плати, яка містить суму прибуткового податку? Чи входять до заробітку, про який йде мова, преміальні?

  • Питання повинні відповідати вимогам логіки: спочатку мова повинна йти про встановлення того чи іншого факту (події), а потім вже про його оцінку. Це найважливіша вимога соціологічного дослідження. Перше питання: «Чи відчуваєте Ви які-небудь труднощі на роботі?». Відповідь: «Так - ні». Друге питання: «Якщо так, то в чому ці труднощі виражаються?». Відповідь: наводиться ряд факторів, що ускладнюють роботу. Третє питання: «Ваші пропозиції щодо подолання труднощів».

  • Оброблення та аналіз соціологічної інформації

    Обробка зібраних даних — важливий етап емпіричного дослідження. Від того, як вирішено питання обробки інформації, значною мірою залежать строки, вартість і взагалі успіх дослідження. Відповідь на нього має бути знайдена до тиражування анкети, оскільки від програмного забезпечення, що використовуватиметься для обробки матеріалу, залежить кодування анкети.

    До початку збирання інформації бажано визначитись, які методи аналізу даних застосовуватимуться (побудова таблиць певного виду, факторний аналіз тощо), а також які конкретно ознаки аналізуватимуться за допомогою того чи іншого методу. Зрозуміло, що такий план може бути лише приблизним, оскільки аналіз даних — ітераційний процес, розвиток якого відбувається в діалозі (безпосередньому або заочному) з комп'ютером. План потрібний для того, щоб дібрати необхідне програмне забезпечення, а також як початковий етап аналізу.

    Зібрану інформацію обробляють або вручну, або за допомогою І комп'ютера. Ручні методи обробки інформації застосовуються (і тепер досить рідко і переважно у разі, якщо соціолог не має змоги працювати на комп'ютері, а треба обробити невеликий за обсягом (ЗО—50 одиниць) масив анкет з незначною (від 10 до 20) кількістю запитань. Це можуть бути, наприклад, дані пілотажного дослідження або дані експертного опитування. При проведенні обчислень під час ручної обробки даних широко використовують калькулятори.

    Для обробки великих масивів, що містять дані стосовно тисяч Ц об'єктів, які описуються кількома сотнями ознак, слід застосовувати обчислювальну техніку, що має достатній обсяг пам'яті та ^високу швидкість обчислень.