Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ghfrnbrf / звіт райдержадм / райдерж адмін 11

.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
25.02.2016
Размер:
183.81 Кб
Скачать

Разом з оперативними планами подається і експрес-інформація про основні заходи, важливі події, їх наслідки, що відбулися на минулому тижні.

З перспективних планів структурних підрозділів та пропозицій заступників голови райдержадміністрації організаційний відділ складає проект плану основних заходів райдержадміністрації на наступний квартал, який затверджується головою райдержадміністрації.

Пропозиції до плану-календаря основних заходів райдержадміністрації на тиждень подаються у письмовому вигляді керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації щопонеділка до організаційного відділу.(Додаток 5 )

Плани-календарі (тижневі) згідно з додатком 5 та експрес-інформацію організаційний відділ складає щовівторка і передає заступнику голови, керівнику апарату для погодження і затвердження у голови райдержадміністрації.

Поточні до 25 числа наступного кварталу, а тижневі плани і експрес-інформація щосереди організаційним відділом передаються в організаційний відділ Київської міської державної адміністрації.

Плани роботи райдержадміністрації повинні передбачати заходи, що спрямовані на реалізацію державної регіональної політики, виконання Конституції України, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня, державних і регіональних програм соціально-економічного та культурного розвитку, здійснення інших, наданих державою, а також делегованих відповідною радою повноважень.

Поточний (квартальний) план роботи райдержадміністрації повинен

включати:

- перелік актуальних питань, пов'язаних з реалізацією заходів соціально-економічного розвитку території, або окремих її адміністративно-територіальних одиниць, функціонуванням галузей господарського комплексу та розв'язанням проблем соціальної сфери, поліпшенням діяльності районних органів виконавчої влади, їх взаємодією з органами місцевого самоврядування, що потребують розгляду на засіданнях колегії при голові райдержадміністрації, нарадах у голови райдержадміністрації, першого заступника і заступників голови та вжиття додаткових заходів для їх вирішення;

- перелік законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня, розпоряджень голови райдержадміністрації, хід реалізації яких оперативно розглядатиметься в порядку

перевірки їх виконання;

- перелік основних організаційно-масових заходів, проведення яких

здійснюється райдержадміністрацією або за її участю.

До поточного (квартального) плану роботи в обов'язковому порядку

включаються також питання:

- про підбиття підсумків діяльності райдержадміністрації відповідно за квартал, півріччя, дев'ять місяців, рік з визначенням основних напрямів подальшої

роботи;

- про роботу структурних підрозділів райдержадміністрації щодо виконання

законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня, розпоряджень голови Київської міської та районної державних адміністрацій або із здійснення їх повноважень.

Заплановані питання щодо роботи управлінь, відділів та інших структурних підрозділів райдсржадміністрації, як правило, повинні передбачати проведення комплексної або цільової перевірки стану справ на місцях.

Контроль за виконанням плану основних заходів райдержадміністрації, оперативних планів та складанням експрес-інформації здійснюється першим заступником та заступниками голови у відповідності з розподілом обов'язків.

Кадрова робота райдержадміністрації

Організація роботи з кадрами в апараті райдержадміністрації здійснює відділ кадрів та з питань державної служби за затвердженим головою райдсржадміністрації річним планом, у якому визначено заходи з добору, підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників.

Прийняття на державну службу в райдержадміністрацію здійснюється шляхом конкурсного відбору або за іншою процедурою, визначеною законодавством. Прийняття працівників на роботу до райдержадміністрації на посади, що не віднесені до категорії державних службовців, та звільнення їх з роботи здійснюється відповідно до законодавства про працю.

Керівники апарату, управлінь, відділів та інших структурних підрозділів райдержадміністрації організовують вивчення ділових та моральних якостей осіб, які претендують на посади державних службовців.

При прийняті на державну службу відповідно до Закону України "Про державну службу" може встановлюватись випробувальний термін до шести місяців.

Особи, які вперше зараховуються на державну службу, складають Присягу державних службовців і підписують її текст, про що робиться запис у трудовій книжці, а також підписують текст Попередження про спеціальні обмеження, встановлені Законами України "Про державну службу" та "Про боротьбу з корупцією" щодо прийняття на державну службу та проходження державної служби.

Особи, які призначаються на посади, віднесені до номенклатури посад працівників, що повинні мати допуск до роботи з таємними документами, можуть бути призначені на ці посади тільки після отримання ними такого допуску.

Чергові відпустки працівникам райдержадміністрації надаються у встановленому порядку згідно з графіком відпусток. Відпустка надається на підставі заяви на ім'я голови райдержадміністрації та оформлюється розпорядженням голови райдержадміністрації.

З метою підвищення ефективності діяльності державних службовців та відповідальності за доручену справу в державних органах один раз на три роки проводиться їх атестація, під час якої оцінюються результати роботи, ділові та професійні якості, виявлені працівниками при виконанні службових обов'язків, визначених типовими професійно-кваліфікаційними характеристиками посад і відображених у посадових інструкціях.

У період між атестаціями проводиться щорічна оцінка виконання державними службовцями покладених на них завдань та обов'язків з метою здійснення регулярного контролю за проходженням державної служби, професійними досягненнями державних службовців, покращення добору і розстановки кадрів.

У райдержадміністрації, її структурних підрозділах створюється резерв кадрів, який підлягає щорічному перегляду та затвердженню. З особами, зарахованими до кадрового резерву, проводиться робота, що спрямована на підвищення їх ділової кваліфікації, необхідної для роботи на відповідних посадах.

З метою набуття практичного досвіду, перевірки професійних і ділових якостей осіб з кадрового резерву або державних службовців, які претендують на зайняття більш високих посад, може проводитися в установленому порядку їх стажування на відповідних посадах у структурних підрозділах райдержадміністрації.

Перевагу для зайняття посади державного службовця мають особи, які зараховані до кадрового резерву, досягай найкращих результатів у роботі, виявляють ділову ініціативу, постійно підвищують свій кваліфікаційний рівень. Без конкурсного відбору за поданням керівника управління, відділу та іншого структурного підрозділу райдержадміністрації рішенням голови можуть бути переведені на більш високі посади державні службовці, які зараховані до кадрового резерву чи пройшли стажування, а також в інших випадках, передбачених законодавством.

Райдержадміністрація розглядає і вносить пропозиції щодо нагородження державними нагородами, відзнаками Президента України, присвоєння почесних звань та заохочення працівників апарату і структурних підрозділів райдержадміністрації, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери її управління.

На кожного працівника, прийнятого на роботу до райдержадміністрації, оформляється особова справа.

Відділ кадрів та з питань державної служби разом з керівниками райдержадміністрації здійснює контроль за дотриманням вимог Законів України "Про державну службу" та "Боротьбу з корупцією".

Відділ кадрів та з питань державної служби у межах своєї компетенції бере участь у розробленні структури райдержадміністрації та штатного розпису її апарату, структурних підрозділів райдержадміністрації.

Організація роботи з документами в райдержадміністрації

Організація роботи з документами у райдержадміністрації здійснюється відповідно до Інструкції з діловодства в райдержадміністрації, затвердженої розпорядженням від 13.12.2001 № 324.

Діловодство ведеться згідно з номенклатурою справ, що вводиться в дію з 01 січня щорічно.

Контроль за дотриманням єдиної системи діловодства у райдержадміністрації здійснює загальний відділ.

Відповідальність за стан ведення діловодства і збереження документів у відділах, управліннях, інших службах райдержадміністрації покладається на їх керівників.

У разі реорганізації структурного підрозділу райдержадміністрації керівник цього підрозділу забезпечує передачу по акту всіх справ (документів) іншому структурному підрозділу, який визначений правонаступником.

Облік і формування справ у діловодстві райдержадміністрації здійснюється за зведеною номенклатурою, яка складається з номенклатури справ.(Додаток 6 )

Документи з часу створення і до передачі до державного архіву або проведення експертизи цінностей документів зберігаються за місцем їх формування у справах.

Схоронність документів і справ забезпечується керівниками структурних підрозділів і посадовими особами, відповідальними за діловодство.

Вся службова кореспонденція, що надходить до райдержадміністрації, приймається і опрацьовується загальним відділом, вводиться в базу даних електронної системи обліку та контролю і в той же день передається на розгляд голові, першому заступнику та заступникам голови (згідно з розподілом обов'язків).

Термінові документи реєструються та передаються на розгляд негайно.

Передача документів на виконання в структурні підрозділи після розгляду головою райдержадміністрації та заступниками голови здійснюється під розписку у журналах реєстрів видачі службової кореспонденції.

Службова кореспонденція, що підлягає розгляду головою райдержадміністрації, передається йому начальником загального відділу.

Після розгляду документів загальний відділ знімає необхідну кількість копій (за кількістю виконавців згідно з резолюцією) і передає їх виконавцям під розписку у журналах видачі службової кореспонденції.

Оригінали доручень з відповідними документами зберігаються у загальному

відділі.

З розгляду документи повертаються до загального відділу не пізніше 11.00 наступного після отримання кореспонденції дня.

У структурні підрозділи нові документи передаються і повертаються виконані в загальний відділ з 10.00 до 13.00 та з 14.00 до 15.00.

В разі необхідності копії законів України, указів і розпоряджень Президента України, постанов і розпоряджень Кабінету Міністрів України та інших нормативних актів, а також рішень Київради, розпоряджень Київської міської державної адміністрації направляються до юридичного відділу.

Проекти листів подаються на підпис голові райдержадміністрації, завізовані заступниками голови відповідно до розподілу обов'язків із зазначенням на останній сторінці прізвища та ініціалів виконавця і його службового телефону.

Службова кореспонденція та інформаційні матеріали можуть прийматися і відправлятися електронною поштою.

Порядок підготовки і випуску розпоряджень в Солом”янській районній в м.Києві державній адміністрації

Розпорядження райдержадміністрації видаються у межах повноважень, визначених законодавством України.

У разі відсутності голови райдержадміністрації його повноваження щодо видання розпоряджень виконує перший заступник голови райдержадміністрації.

Проекти розпоряджень вносяться за поданням першого заступника, заступників голови, заступника голови, керівника апарату, керівників управлінь, відділів, служб райдержадміністрації, керівниками територіальних підрозділів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади.

Текст проекту розпорядження викладається українською мовою у стислій формі. Виклад окремих пунктів, додатків та тексту в цілому повинен бути органічно пов'язаним і не допускати можливості подвійного тлумачення змісту.

Обов'язковою складовою частиною розпорядження є заголовок, який стисло розкриває його зміст. Преамбула проекту розпорядження, крім мотивів та цілей його видання, як правило, повинна містити посилання на відповідний закон або нормативні акти, що регулюють предмет правовідносин, зазначених у розпорядженні.

На зворотному боці останньої сторінки проекту розпорядження друкуються дані про подання і погодження проекту, а саме: посада, прізвище та ініціали керівника, який подає або погоджує проект, дата погодження.

(Додаток 7)

Проекти розпоряджень, які стосуються питань щодо демонополізації економіки, розвитку конкуренції та антимонопольного регулювання, погоджуються з Київським міським територіальним відділенням Антимонопольного комітету України.

Проекти розпоряджень візують: керівник, що подає матеріал, заступники голови райдержадміністрації з питань, що віднесені до їх відання, перші керівники зацікавлених підприємств, організацій, установ, відділів та управлінь, начальники юридичного та загального відділів.

Проекти розпоряджень, що містять питання витрачання фінансових ресурсів, погоджуються заступником голови з питань фінансів та бюджету -начальником фінансового управління.

Проекти розпоряджень, предметом яких є урегулювання підприємницької діяльності, погоджуються заступником голови - начальником управління економіки та підприємництва.

Якщо дата погодження, зазначена під час візування, перевищує 30 діб до подання на підпис проекту розпорядження, вона вважається недійсною.

Тривалість опрацювання проекту розпорядження в райдержадміністрації не повинна перевищувати 10 робочих днів (у разі необхідності цей термін може бути продовжено заступником голови за обгрунтованим проханням посадової особи).

Проекти розпоряджень погоджується юридичним відділом протягом терміну, що не перевищує 3 днів. У разі необхідності детальної правової оцінки проекту розпорядження, та в зв'язку зі складністю питання, термін його розгляду у юридичному відділі може бути продовжений до семи робочих днів, за погодженням із заступником голови райдержадміністрації. При цьому візуються всі сторінки проекту розпорядження і додатків до нього (із зворотного боку).

Після візування проекту розпорядження юридичним відділом внесення до нього змін і доповнень не допускаються.

Зауваження та пропозиції, що виникають під час погодження проекту розпорядження, викладаються у письмовій формі на окремому аркуші.

Виправлення, дописування та інші зміни тексту розпорядження під час погодження не допускаються.

Відповідальність за якість підготовки проекту розпорядження, відповідність вимогам чинного законодавства та літературне редагування несе заступник голови райдержадміністрації, до компетенції якого належать зазначені питання.

Також відповідальність за відповідність проекту розпорядження вимогам чинного законодавства несе юридичний відділ райдержадміністрації.

Погодження проектів розпоряджень здійснюється в такому порядку: - проекти розпоряджень вносяться за підписом відповідального

розробника;

- візуються керівником, що подає матеріал;

- погоджуються начальником загального відділу;

- погоджуються начальником юридичного відділу;

погоджуються заступником голови райдержадміністрації, керівником апарату;

- погоджуються першими керівниками зацікавлених підприємств, організацій, установ, відділів та управлінь;

погоджуються заступником (заступниками) голови райдержадміністрац з питань, віднесених до їх відання.

Проекти розпоряджень і додатки до них разом з листом розсилки та необхідною кількістю копій передаються до загального відділу, керівником, що подає матеріали.

Загальний відділ райдержадміністрації перевіряє правильність оформлення проекту розпорядження і передає для підпису голові райдержадміністрації.

У разі порушення встановленого порядку підготовки проектів розпоряджень загальний відділ повертає їх виконавцям для доопрацювання.

Підписані головою райдержадміністрації розпорядження реєструються в установленому порядку і надсилаються зацікавленим органам та установам згідно з розрахунком розсилки загальним відділом.

Розпорядження райдержадміністрації набирають чинності з моменту їх видання, якщо інше не зазначено в розпорядженні.

Розпорядження, що стосуються прав та обов'язків громадян і мають загальний характер, доводяться до відома населення району через районні засоби масової інформації та мереж)' Інтернет.

Державна реєстрація розпоряджень райдержадміністрації

Розпорядження райдержадміністрації як органу державної виконавчої влади, що зачіпають права, свободи й законні інтереси громадян або мають міжвідомчий характер, підлягають реєстрації у Солом'янському районному управлінні юстиції в м.Києві.

Забезпечення реєстрації розпоряджень покладається на юридичний відділ райдержадміністрації.

Необхідність державної реєстрації розпорядження визначається начальником юридичного відділу при погодженні проекту, про що робиться спеціальна відмітка - "підлягає державній реєстрації"" (поруч з візою начальника юридичного відділу).

Розпорядження, що подається на державну реєстрацію, супроводжується листом райдержадміністрації. Прийнятий спільно з іншим органом нормативно-правовий акт подається на реєстрацію органом, підпис якого стоїть першим.

Супровідний лист повинен містити такі дані:

- обгрунтування підстав для видання розпорядження,

- відомості про чинні акти з цього питання, інформацію про терміни приведення їх у відповідність до розпорядження, поданого на державну реєстрацію, а також про розпорядження, що втрачають чинність у зв'язку з виданням цього розпорядження.

На лицьовому або зворотному боці супровідного листа повинна бути відмітка про безпосереднього виконавця цього документа, яка складається з його прізвища, імені, по батькові та номера службового телефону.

На державну реєстрацію розпорядження подається у трьох примірниках (оригінал і дві завірені копії).

Якщо на державну реєстрацію подається розпорядження про затвердження тарифів на надання послуг, то до нього також додається калькуляція цих тарифів.

Якщо до розпорядження вносяться зміни чи доповнення, то разом з ними подається також і копія розпорядження, до якого вони вносяться.

Організація контролю за використанням документів в Солом”янській районній в м.Києві державній адміністрації

Контрольно-координаційні повноваження в райдержадміністрації здійснюються: головою райдержадміністрації, першим заступником, заступниками голови, керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації.

Організаційне та методичне керівництво контрольно-координаційною діяльністю структурних підрозділів райдержадміністрації здійснює загальний відділ.

Обов'язковому контролю підлягає виконання законів України, указів і розпоряджень Президента України, постанов і розпоряджень Кабінету Міністрів України, актів інших органів виконавчої влади вищого рівня (далі - акти законодавства), доручень Президента України і Кабінету Міністрів України, розпоряджень та доручень голови Київської міської і районної державних адміністрацій, протоколів доручень, наданих головами Київської міської та районної адміністрацій під час апаратних нарад, рішень Київської міської та Солом'янської районної в м.Кисві рад та колегій, запитів і звернень народних депутатів України, депутатів міської та районної рад.

Контроль за ходом виконання вищевказаних документів здійснюється шляхом:

- аналізу та узагальнення у визначені терміни інформації виконавців про стан виконання в цілому або окремих встановлених ними завдань;

- систематичного аналізу статистичних та оперативних даних, що характеризують стан їх виконання;

- періодичної комплексної або цільової перевірки організації та стану виконання завдань безпосередньо на місцях;

Акти і доручення Президента України, що надійшли до Київської міської державної адміністрації, виконуються у строки, встановлені Президентом України.

Акти і доручення Кабінету Міністрів України, що надійшли до Київської міської держадміністрації, виконуються в строки, встановлені Прем'єр-міністром, віце-прем'ср-міністрами України.

Якщо строк не визначено, виконання здійснюється протягом календарних днів з моменту підписання акту чи доручення.

Строки виконання інших службових документів, що надійшли до Київської міської державної адміністрації, не повинні перевищувати 30 календарних днів (за винятком тих, у яких встановлено конкретний строк) від дня їх реєстрації у відділі по роботі з службовими документами управління документального забезпечення апарату. Вказані чинники будуть 30 рахуватися при встановленні термінів виконання документів органів влади вищого рівня.

Якщо акт законодавства або доручення мають виконувати кілька виконавців, інформація подається на особу, зазначену першою, або відповідальною за контроль, і не пізніше 5 робочих днів до закінчення строку.

Контроль за виконанням актів законодавства і доручень Президента України та на їх виконання інших актів законодавства здійснюється на підставі планів контролю, які розробляються структурними підрозділами райдержадмшістрації, відповідальними за виконання вказаних документів.

Запити народних депутатів України виконуються протягом 15 днів згідно з Законом України "Про статус народного депутата України". Якщо протягом зазначеного терміну питання не можливо вирішити, надасться проміжна відповідь Голові Верховної Ради України і народному депутату України.

Звернення народних депутатів України виконується протягом 10 днів.

Запити депутатів місцевих рад виконуються в строки, встановлені відповідною радою, а звернення депутатів місцевих рад розглядаються в десятиденний строк згідно з Законом України "Про статус депутатів місцевих рад".

Якщо питання протягом зазначеного терміну неможливо вирішити, народному депутату України чи депутату місцевої ради надається проміжна

відповідь. Строк виконання депутатських запитів або звернень, з урахуванням продовження, не може перевищувати 30 днів з моменту його отримання.

Щоквартально до 01 числа місяця, який йде за звітним кварталом, надається інформація про стан виконання указів, розпоряджень і доручень Президента України до Головного контрольного управління Київської державної адміністрації за встановленою формою .

Щоквартально до 01 числа наступного за звітним місяцем по мірі вирішення визначених завдань, відповідальні за їх виконання або контроль відповідні керівники структурних підрозділів райдержадміністрації надають звіт загальному відділу про виконання рішень Київської міської ради, розпоряджень Київської міської та районної державних адміністрацій або окремих їх пунктів, доручень голів міської та районної державних адміністрацій, даних на апаратних нарадах, інших контрольних документів для узагальнення та аналізу.

Щомісяця загальним відділом райдержадміністрації готується аналітична довідка про стан виконавської дисципліни голові райдержадміністрації.

Консультативні , дорадчі та інші допоміжні органи райдержадміністрації

Для сприяння здійсненню повноважень райдержадміністрації голова райдержадміністрації утворює консультативні, дорадчі та інші допоміжні органи і служби (ради, комісії, колегії, робочі групи тощо).

Для погодженого розгляду питань, що належать до повноважень райдержадміністрації, обговорення найважливіших напрямів її діяльності у райдержадміністрації може утворюватися колегія райдержадміністрації (далі -колегія) у складі голови райдержадміністрації (голова колегії), першого заступника та заступників голови, а також керівників управлінь, відділів та інших структурних підрозділів райдержадміністрації.

До складу колегії можуть входити керівники районних територіальних підрозділів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади (за згодою) та посадові особи органів місцевого самоврядування (за згодою).

Засідання колегії проводяться, як правило, один раз на місяць, позачергові - у міру потреби, згідно з переліком питань, які виносяться на розгляд колегії у поточному кварталі.

Перелік питань готується організаційним відділом за пропозиціями першого заступника, заступників голови райдержадміністрації, керівників структурних підрозділів, який затверджується головою райдержадміністрації. Організаційно-технічне забезпечення підготовки та проведення засідань колегії здійснює організаційний відділ райдержадміністрації.

Порядок денний засідання колегії готується організаційним відділом згідно з переліком питань та затверджується головою райдержадміністрації за 7 днів до його проведення.

До кожного питання порядку денного засідання колегії відповідними управліннями, відділами і службами готується довідковий матеріал, як правило.

Проекти розпоряджень, які не були подані в установлений термін, можуть бути внесені в порядок денний у виключних випадках тільки з дозволу голови райдержадміністрації.

Організаційний відділ райдержадміністрації за три дні до засідання колегії надає членам колегії довідковий матеріал, порядок денний і проекти.

Рішення колегії приймаються відкритим голосуванням більшістю голосів присутніх на засіданні членів колегії. У разі рівного розподілу голосів голос головуючого є вирішальним.

В окремих випадках за рішенням головуючого може бути застосована процедура таємного голосування.

Соседние файлы в папке звіт райдержадм