Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2_kurs_Metodichka_kursova.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
54.76 Кб
Скачать

Додаткова література

  1. Гольцова С.М., Плікус І.И. Бухгалтерський облік Навчальний посібник. „Університетська книга", Суми, 2006-254с

  2. Ластовецький В.О. Бухгалтерський облік виробництва і каль­кулювання собівартості продукції: практичний посібник.- Чернівці: Західноукраїнський економіко правничий універси­тет, 2005. - 64с.

  3. Ловінська Л.Г., Жилкіна Л.В., Голенко О.M. Бухгалтерський облік/ Навчально-методичний посібник для самостійного ви­вчення -К.: КНЕУ, 2009 -370с.

Додаток А

Титульний аркушу курсової роботи

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

Коледж

Миколаївського національного університету

імені В.О.Сухомлинського

Циклова комісія економіки та підприємництва

КУРСОВА РОБОТА

____________________________________________

(Тема роботи)

спеціальності 5.03050901 «Бухгалтерський облік».

Виконав: ___________________

(Прізвище, ім'я, по батькові студента)

__________________________(група)

Перевірив:____________________

(Прізвище, ім'я, по батькові викладача,

науковий ступінь,)

Місто - рік

Додаток Б

Зразок змісту за темою дослідження

Тема : Бухгалтерський облік в системі управління господарською діяльністю.

ЗМІСТ

Вступ..…………………………………………………..…………………………………………………………..……….3

Розділ І Історія розвитку господарського обліку………………………………………………………………………5

Розділ ІІ Становлення бухгалтерського обліку в системі господарського обліку.

2.1. Види господарського обліку…………………………………………………………………………………8

2.2. Користувачі бухгалтерської інформації …………………………………………...………………………11

2.3. Порівняльна характеристика систем управлінського і фінансового обліку……………………………. 14

Розділ ІІІ Роль бухгалтера-аналітика в управлінському процесі……………………………………………………..20

Висновки…………………………………………………………………………………………………………………..23

Список використаної літератури……………………………………………………………………...…………………25

Додатки

Додаток В

ВСТУП

На даний час велику увагу приділяють розрахункам з дебіторами. Це зумовлено тим, що постійно здійснюється кругоо6іг господарських коштів, який викликає безперервне відновлення різноманітних розрахунків.

Облік розрахунків з дебіторами є важливим елементом в системі бухгалтерського обліку. Основними завданнями даного розділу обліку є формування повної i достовірної інформації про стан розрахунків з покупцями та замовниками за товари, виконані роботи i надані послуги, необхідної внутрішнім користувачам бухгалтерської звітності - керівникам, засновникам, учасникам i власникам майна організації, а також зовнішнім - інвесторам, кредиторам i іншим користувачам бухгалтерської звітності.

Найбільш питому вагу в складі розрахункових операцій підприємства займає облік розрахунків з дебіторами, тому об’єктом дослідження дипломної роботи є облік та аудит вказаних операцій.

Метою курсової роботи є:

Для досягнення цієї мети у курсовій роботі потрібно вирішити такі завдання: вивчити теоретичні аспекти обліку і аудиту; опрацювати законодавчо-нормативні документи, регламентуючі організацію обліку poзpaxyнків з дебіторами; розкрити сутність і форми розрахунків з покупцями та замовниками на підприємстві; дослідити порядок документального оформлення операцій з обліку розрахунків з дебіторами на досліджуваному підприємстві; відобразити особливості синтетичного та аналітичного обліку розрахунків з покупцями та замовниками; запропонувати шляхи удосконалення бухгалтерського обліку на підприємстві; розкрити поняття дебіторської заборгованості;

Курсова робота складається з трьох розділів. В першому розділі розглядаються теоретичні та нормативні аспекти обліку та аудиту розрахунків з дебіторами, основні поняття і класифікація дебіторської заборгованості.

В першому розділі

В другому розділі

В третьому розділі

Курсова робота виконана на сторінках друкованого тексту. Досліджений фактичний матеріал представлено в ___ таблицях, ___рисунках та ___додатках, опрацьована література включає ___ джерел.

Додаток Г

РОЗДІЛ І

ЗАКОНОДАВЧО-НОРМАТИВНІ ТА ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ОБЛІКУ ВИРОБНИЧИХ ЗАПАСІВ

1.2 . Теоретичні основи обліку виробничих запасів

Запаси, як правило, с найбільш важливою і значною частиною активів підприємства, вони займають особливе місце у складі майна та домінуючі позиції структурі витрат підприємств різних сфер діяльності; при визначенні результатів господарської діяльності підпри­ємства та при висвітленні інформації про його фінансовий стан. Запа­си відносяться до складу оборотних активів, тому що можуть бути перетворені на грошові кошти протягом року або одного операційно­го циклу. Найбільш поширеними видами запасів є сировина та мате­ріали, незавершене виробництво, готова продукція, запаси товарів для перепродажу, компоненти готової продукції, наливні та насипні речовини тощо. Елементи, які включаються до складу запасів, зале­жать від особливостей підприємства.

Проаналізувавши ряд літературних джерел по даній темі можна зазначити, що думки авторів в деяких питаннях збігаються, але існу­ють також і розбіжності. В навчальній літературі ринкового періоду досить часто застосовується поняття "виробничі запаси", яке заміни­ло поняття "матеріали". Професор Бутинець Ф.Ф. при визначенні поняття мате­ріальних оборотних активів застосовується термін "цінності" [24, с.276]. Однак, поняття "цінність", як справедливо аргументують деякі дослідники, слід використовувати як описову категорію, ознаку, якіс­ний показник, що характеризує запаси як економічні елементи, що мають користь для їх власника, можуть принести йому економічні вигоди [16, с.154]

Додаток Д

ВИСНОВКИ

Проведені дослідження при виконанні курсової роботи, дають змогу зробити наступні висновки. Під час вивчення теоретичного матеріалу було виявлено, що це питання досить повно висвітлене у спеціальній літературі.

За результатами написання курсової роботи були розглянуті наступні питання: проаналізовано …

досліджено організацію бухгалтерського обліку на підприємстві;

вивчено документальне оформлення операцій;

виявлено особливості синтетичного та аналітичного обліку…

На підставі нормативно-правових актів, які регламентують бухгалтерський облік розрахунків з покупцями та замовниками, було проаналізовано вимоги діючого законодавства щодо бухгалтерського обліку по даній темі.

Вивчення теоретико-методологічних аспектів обліку розрахунків з дебіторами надали змогу розглянути та узагальнити різні погляди вчених - теоретиків та фахівців.

Однак, по цьому питанню існують також і деякі недоліки в організації обліку, до яких відноситься, у першу чергу…

Запропоновані заходи дозволять …

Додаток Е